כתבה חשובה שקראתי באימרקטר- “תעצב” את תוכנה של רשומה זו. הכתבה עוסקת בָּאתגרים שניצבים בפני הארגונים בבואם לאמץ את הטכנולוגיות החדישות ובמיפוי הקשיים שנערמים בתהליך. למי שרוצה לקרוא את הכתבה המקורית, תוכלו לעשות זאת בלינק הבא –Link. מצידי, אחשוף בפניכם את הדברים העיקריים שמעלה התוכן בתוספת הגיגים ותובנות משלי.
חברות נאלצות כיום להתמודד עם אתגרים, שנובעים מהתמורות בעולם הסחר ובטרנספורמציה הדיגיטלית שהוא עובר. מנהלי ארגונים, מובילים עסקיים מרגישים עד כמה השינוי “גדול עליהם”: הם חושפים את הבעייתיות שבהזדמנות הגדולה שנמצאת בתחום הטכנולוגיה הדיגיטלית, עם האפשרויות העצומות שהיא טומנת בחובה. הם מבינים היטב כי יש שינוי, ישנה הזדמנות עסקית נדירה שיכולה להיות אפקטיבית בהרבה, וישנן שיטות חדשות לניהול העסק בצורה רווחית יותר. אבל לצד ההזדמנות עולים פחדים אמיתיים שנובעים מתוך אי התמצאות בנושא, ומחוסר משאבים. כל אלו גורמים לתהליך האימוץ להיות קשה, איטי ומסובך, ומובילים לעיתים לפספוס המומנטום. MIT ערכו סקר בקרב מנהלים בכירים בתעשיות שונות ברחבי העולם, על מנת להבין מה הם חושבים על הטכנולוגיות שקשורות לעסקים שלהם. בסקר הם מצאו כי חברות שלקחו את האתגר מתמודדות עם קשיים מסוגים שונים שצצים סביב רעיון אימוץ הטכנולוגיות הדיגיטליות החדשות. 53 אחוז מהמשתתפים במחקר ענו כי המחסום העיקרי שעומד בפניהם ביצירת טרנספורמציה דיגיטלית ממשית מגיע מתעדוף של משימות. כמעט באותו מספר של מגיבים 52 אחוז ענו כי הם נתקלים בבעיה הגדולה של חוסר הבנה ב”רָזֵי” העולם הטכנולוגי. ארבעה מתוך עשרה ענו כי יש להם בעיה לאמץ גישות חדשות, תוכלו לראות את הנתונים הללו בגרף הבא-
source emarketer
נקודה נוספת ומשמעותית שעלתה במחקר, (כפי שתוכלו לראות בגרף הבא)- קשורה לעמימות בנושא של החזר ההשקעה. חברות מתמודדות עם האתגר של מדידת החזר ההשקעה והגדרה ברורה לגבי מה שקובע את הROI. בעוד 25 אחוז ענו כי החברה שלהם קבעה KPI – key performance indicators – שמגדירים את ההחזר על ההשקעה, 57 אחוז ענו כי הם עדיין לא ביססו מפתחות חשובים אלו בתוכניות שלהם ו17 אחוז ענו כי לא יודעים. צריך לקחת בחשבון (כפי שהערתי על כך לא מעט) כי השינוי המשמעותי שהתחולל בעולם הסחר מבחינת הגישות, היכולות ושיטות העבודה מחייב גם את שינוי הפרספקטיבה שממנה מתייחסים לנושא החזר ההשקעה. אי ההכרה בכך היא אחת הסיבות המרכזיות שבגללן גופים מסחריים אינם מסוגלים לקבוע בצורה מוגדרת את המפתחות להצלחה.
source emarketer
מצד שני אלו שאכן אתגרו את עצמם וקבעו את המטריקות של הROI- ראו עד כמה בעייתי למצוא הגדרות פשוטות שיכולות להיות להם לעזר. זה דורש מהחברות לעצב תרבות ארגונית שונה, שתאפשר להם להסתדר היטב עם המפתחות להצלחה ועם הגדרת מדדי הרווחיות. בכל התהליך הזה חסרה תרבות ניהולית בארגונים, ויכולות שמאפשרות לראות מחדש את כלי המדידה הנכונים ולהגדיר מחדש מהי הצלחה בפעילות דיגיטלית.
אין ספק שהרעיון של הטרנספורמציה הדיגיטלית בתוך חברות– מייצר הזדמנות נדירה אבל בתוך כך צריך לקפל קשיים אמיתיים של שינוי. חברות שרוצות לאמץ את השינוי צריכות לעבוד באווירה אופטימית שמעודדת לקיחת סיכונים ויצירת אתגרים חדשים. תפישה זאת תשפיע גם על רמת הניהול של הצוותים המופקדים על הטמעת החדשנות במבנה הפנימי של הארגון בצורה שתבטיח את הבנת השפה החדשה, וגם על ייעול הרעיון העסקי שעומד מאחורי אתגרים אלו.