Change The Way We Shop

בBusiness Insider מתפרסמות דרך קבע סקירות מדהימות, שפותחות את הראש ולוקחות אותנו לטיול בעולם חדש של עסקים, עם שפע אפשרויות והזדמנויות. אחת הסקירות שפורסמה לאחרונה עסקה בחברות שמשנות את האופן שבו אנו צורכים. נסקרו חמישים ואחת חברות כאלו ואני החלטתי לחלץ לכם מתוך הרשימה הנדונה את עשר החברות המשמעותיות ביותר בעיני – תוך הבעת דעתי האישית לגבי נימוקי הבחירה שלי, וכדי שתטעמו מעט מתופעת השינויים שחלים בסביבתנו והסיבות להתפשטותם. למי שרוצה לקרוא את הפוסט המקורי של הביזנס אינסיידר מוזמן להיכנס בלינק הבא – Link.

Hointer – רשת ביגוד לגברים – היא מסומנת כאחת שמשנה את תרבות הצריכה, כי מתברר שהיא מטפלת אחרת בדרך ובחוויה בה גברים קונים בגדים, היא מכניסה לתוך המסע של הלקוח טכנולוגיות שמאפשרות לה לשנות את הפלואו של הרכישה. אתם למעשה מורידים אפליקציה, סורקים מהג’ינס התלוי קיו אר קוד ורושמים מתוך האפליקציה את המידה שלכם. הג’ינס יחכה לכם בחדר ההלבשה. לאחר המדידה אם תרצו תוכלו לרכוש את הג’ינס ישירות מהאפליקציה בחדר ההלבשה ללא הטורח שבעמידה בתור לקופה.

Storenvy – בעוד שחברות גדולות מרשות לעצמן לפתח ולהקים אתרי איקומרס, חברות קטנות לא יכולות לעשות את אותו דבר. האתר הזה מאפשר לחברות הקטנות לפתוח מתחם של סחר אלקטרוני באתר עצמו כיום יש באתר כ30 אלף סוחרים ויותר שמקימים חנות פרסונאלית משלהם. ההצטרפות נערכת במתכונת של שכירות בחסות האתר שדואג לפלטפורמה, לשיווק שלה ותוך כדי כך מגביר את הסיכוי להפוך למגנט עבור לקוחות בשל העובדה שהוא מכיל בתוכו כל כך הרבה חנויות.

Amazon – אמזון היא חברה שהעלתה את הרמה ויצרה חוקי משחק חדשים עבור כולנו, היא הפכה קמעונאיות ענקיות כמו טרגט או וואלמרט לגופים תחרותיים שהולכים בעיקבותיה על מנת שיוכלו לעקוב ולהדביק את הפער שהיא יוצרת בעולם הקמעונאות הדיגיטלית. אמזון גם חדרה לתחומי האוכל והאופנה וצפוייה להפוך עם הזמן לסופר סטור הגדול ביותר בעולם. 

Square – חברה שמייצגת פתרונות תשלום במובייל, מונהגת על ידי ג’ק דורסי הבעלים והמקים של Twitter. זו חברה שעוזרת לעסקים להָסֵב את הסלולר שלהם לקופה ובכך למעשה לאפשר לאנשים לבצע תשלום בכל מקום בו הם נמצאים. זוהי שיטה חדשה שמזומנת גם לעסקים גדולים השואפים לשנות את צורת ההתקהלות המסורבלת בתור לקופה בחנות ולהחליף את השיטות הישנות על ידי הפיכת הסלולר שבידי נציג השירות והמכירות בחנות לקופה לכל דבר ודבר.

Shopkick – מה זה שופקיק ?  זוהי אפליקציית מובייל ששולחת לצרכנים נקודות ריאורדרינג כשהם נכנסים לחנות – ויוצרים עבור הצרכן ועבור הקמעונאי מועדון נאמנות שמתופעל במובייל. כל זה נעשה בלי “כרטיס פלסטיק” בלי סיבוכים ובלי חוקים. עצם הכניסה של הצרכן לרצפת המכירה מזכה אותו בנקודות זכות ומאפשרת לו לקבל הטבות. 

Openhouse – זו חברה שמאפשרת הקמת סביבה קמעונאית ארעית. זהו אחד הטרנדים המובילים ביותר כיום בעולם. למעשה החברה מאפשרת לכל סוחר לפתוח קמעונאות נקודתית בשיטת פופ אפ שופ ולהזיז אותה למקומות שונים לפי הצורך. הטרנד הזה למעשה מבליט את כיוון החשיבה המודרנית על עולם עסקי חדש – גמיש, בתנועה , מגיב לצרכים ספונטאניים ויזמי במהותו ! 

Zappos – זאפוס אתר סחר אלקטרוני גדול שנרכש על ידי אמזון, עשה כברת דרך מדהימה בכל הקשור לשיווק דרך מערכת יחסים – Relationship Marketing. בשיטה זו ניבנה המוניטין של חברה שיודעת לתת שירות לקוחות דיגיטלי ברמה מאוד גבוהה. אכן – החברה מצעידה קדימה את עולם הדיגיטל בכל הקשור לשירות הלקוחות הדיגיטלי וקובעת סטנדרטים שהופכים את העסק לשונה ומבססים מחדש את יחסי האמון מצד הלקוחות. 

Etsy – דוגמא למותג סחר אלקטרוני אשר רתם לעצמו בצורה חכמה ביותר את הכוח של הסושייל ואת כוחו של המובייל. יש לאתר את אחת האפליקציות במובייל הטובות ביותר שלמעשה מתנהגות לחלוטין כמו קניון מוביילי. הם גם זיהו את הפוטנציאל האמיתי שיש ברשת חברתית כמו פינטרסט ואימבדו אותה במלואה לתוך תפישת הסושייל קומרס שלהם. זוהי דוגמא מעולה לעסק שאיתר את כל העוגנים המשמעותיים המצויים בידיים של המשתמשים והסיט אותם לטובתו -הן מההיבט השיווקי והמסחרי והן מן ההיבט של קלות השימוש בידיו של הלקוח. 

Yumani – הנה אתר שמתנהל ברוח התקופה ומיישם את יתרונותיה באופן מושכל – הגולשים רשאים לבקש מחיר מסויים עבור מוצר, וככל שהם מצליחים לגייס יותר צרכנים שיבקשו את ההנחה כך יגדל כוחם. הראציונל בגישה זו אומר שניתן להשתמש בכוחם של הצרכנים דרך פנייה “עקיפה” לקהילות צרכנות חכמות שמאפשרות ליחידים להתאגד עם קהילה שתכתיב לקמעונאים את מחיר המוצרים. 

FreshDirect | אתר שמשנה את תפישתנו לגבי הקניות של מוצרי צריכה יומיומיים. הוא מאפשר למעשה להזמין מוצרים טריים ולקבל אותם ישירות לבית. אבל הערך שעומד מאחורי הקונספט הזה הוא החשוב ביותר – האתר מנחיל למעשה תפישת עולם בריאה שלפיה אנו צריכים לאכול רק מוצרים טריים. למרות שהמותג מתרחב מאוד ותפוצתו גְדֵלה כל הזמן ומגיעה לעוד ועוד ממקומות חדשים הוא מתעקש לדבוק בחזון המקורי. “השוק האינטרנטי” אני קוראת לזה.

מילת סיכום. מקווה שגם אתם נהניתם כמוני מהסיור הדיגיטלי שערכתי לכם, ומבטיחה להביא לכאן עוד מיקבצים כדוגמת המיקבץ הזה שפותח את הראש ומבהיר דרך הדוגמאות את השינוי שהעולם הצרכני עובר בימינו. בעיקר ראוי לדעתי לראות את היתרון שמביא איתו שלל החידושים  ומתוך כך להפנים את המסר הבא : במקום שניבָּהֵל מכמות המידע המצטבר ומשפע ההזדמנויות שלא קל לעכל את כולן – בואו נהנה מעוצמתה של החדשנות המתפרצת מסביבנו וניישם מתוך המבחר את מה שרלוונטי לתעשייה שלנו ולעסק שאנו מפעילים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.