הפוסט הנוכחי מהווה חלק מסדרה העוסקת ב-Content Marketing לשנת 2016, התפיסה שאני מביאה ברשומה תראה לכם אולי מעט ראדיקלית, וטוב שכן לפעמים זעזוע של השטח מביא לכך שאנחנו יושבים ומחשבים מסלול מחדש. התובנה מחדדת כי בעתיד הלא כל כך רחוק מותגים יצטרכו לחשוב כיצד הם הופכים ל : Content First Brands– אנסה לפצח את הטיעון וההיפותזה אותה הנחתי כאן ולהסביר כיצד בונים מותגים בעידן הנוכחי ומה הם הדברים שאתם צריכים להסתכל עליהם במבט עתידי.
צריכת התוכן של אנשים השתנתה– ועברה רבולוציה הלכה למעשה וזאת בשל הכניסה של מכשיר המובייל לחיינו, כתוצאה– מותגים צריכים לחשוב שוב על הדרך שבה הם מפתחים ומתחזקים את מערכות היחסים שלהם עם לקוחות בצורה יותר פרסונאלית- זאת עם הקהלים הרלוונטים להם. הפלטפורמה של המובייל מגשרת בין העולם הפיזי לעולם הדיגיטלי ובכך מייצרת גישה אל מידע משמעותי במהלך כל שעה ביום ובלילה.
המציאות העכשווית מכתיבה שהפוקוס של המותגים צריך לעבור למובייל ואף לתפיסת-Mobile First ובאופן טבעי תפיסה של מובייל לפני הכל מובילה להיפותזה חדשה אותה אני מנסה “למכור” לכם כאן והיא-Content First Brands.
על פי חברת המחקר Nielsen, בארה”ב– אנשים משקיעים כמעט יומיים בחודש בשימוש באפליקציות או חיפוש במנועים שונים ישירות מהסלולר שלהם. מדובר בערך ב-2,880 דקות בכל חודש, 720 דקות בכל שבוע, ו103 דקות בכל יום. דבר אחד ברור- מובייל והשימוש שלנו בMobile הפך להיות לדבר המרכזי בחיינו ומובייל מהווה ללא ספק חלק חשוב מאוד מהעתיד. על מנת להיות בקידמה ולהפוך לריספונסיבים למציאות זאת, מותגים ואנשי שיווק צריכים להבין את המשמעות ולהתעכב בצורה מעמיקה בשינוי בהתנהגויות של האנשים- צריך ללמוד את הדרך שבה אנחנו משתפים, מתקשרים, רוכשים ומוכרים- כל אלו ועוד מהווים פקטורים שהשתנו מהיסוד וכפי הנראה שהשינוי רק יעמיק.
בעתיד הקרוב- 2016 וקדימה נמשיך לראות כיצד מובייל הופך להיות בפרונט של כל מחלקת שיווק וכל יוזמה לקידום מותג ולפרסום- ואם אתם לא חושבים על מובייל, אתם לחלוטין מפספסים את הרכבת. האינטרנט כמו שאנחנו מכירים אותו משתנה ועובר בחלקלקות אל עבר ה-Mobile ובייחוד אל אפליקציות במובייל- למען הדיוק מחקרים מדברים על כך ש-86 אחוז מהזמן שלנו מושקע באפליקציות במכשירי IoS ואנדרואיד, מה שמשאיר בערך כ-14 אחוז מהזמן של האנשים לחיפוש במובייל Web במנועי חיפוש שונים, זאת על פי חברת המחקר- Flurry Analytics.
המספרים הללו מחדדים שמותגים צריכים לעשות שיפט באסטרטגיות השיווקיות שלהם מתפיסה של מובייל Web אל פלטפורמות חדשות ולעבות את היכולת שלהם לעבור במגרש של התוכן ב-Content Hubs כמו פייסבוק, יוטיוב, סנאפצאט ועוד- אלו זירות שלמעשה מגבירות את הנוחות של היוזרים, הנגישות למידע משמעותי- Usability וחווית לקוח. זו תהיה השנה בה מותגים יצטרכו לאמץ באופן אמיתי את התפיסה של-Mobile First Mind-Set, ובמלווה לטרנד הזה כתוצאה אוטומאטית יצטרכו להעמיק את היכולת בבניית- Mobile Content Marketing ככזו שמגבירה את חווית המותג אל מול המשתמש, ומייצרת ערך משמעותי של מעורבות עבור הצרכנים עם תוכן רלוונטי ומשמעותי.
כבר היום השיפט ניכר במספרים– על פי eMarketer ההערכות הן שב2016 ההוצאה על פרסום במובייל בהסתכלות גלובאלית תעמוד על-100 מיליארד דולר שזה 51 אחוז מכל ההוצאה על פרסום בדיגיטל. על פי-Adweek המכירות בפרסטם במובייל גם בTwitter (פחות רלוונטי לישראל) וגם בFacebook (רלוונטי מאוד לישראל)- קופצות בצורה משמעותית, כל אחת מהן הצליחה להכפיל את הרווח הרבעוני שלה במכירות של פרסום במובייל, התהליך והיכולת של אפקטיביות בפרסום במובייל הפכה להיות ליותר קלה גם באמצעות פיתוחים חדשים שהכניסו שחקניות שונות כמו תשתית- Atlas של פייסבוק אשר מאפשרת לאנשי שיווק לנטר קמפיינים שלהם בכל הפלטפורמות ברשת (סמארטפונים, טאבלטים, ודסקטופ).
זה רק עניין של זמן עד שענקיות הטכנולוגיה כמו גוגל תכנסנה גם בצורה מאסיבית ודראמטית למגרש המובייל- זאת בצורה חדשה שמחברת בין העולם הפיזי לעולם הדיגיטלי- Beacons יהפכו להיות לכלי שמחבר בין המרחבים ונוכל למעשה לעשות טרקינג של Cookies אשר באמצעותם מותגים יוכלו לבנות אסטרטגיות מוביל לוקאליות ומותאמות לצרכים בזמן אמת.
על פי מחקר שנערך באמצעות חברת המחקר–Forrester שנערך עם מנהלים בעולם של דיגיטל סביב נושא הפרסום והשיווק של קמפיינים במובייל,עולה ש-4 אחוז כבר היום משתמשים ב-Beacons, אבל 30 אחוז מתכוונים להשתמש בביקונים בשנת 2016, זאת ברינג’ גדול של שחקניות בתעשייה- מקמעונאים, מלונות ומסעדות כמו כן בנקים אשר שוקלים את הנושא כי הם מבינים היטב את הכוח בחיבור בין המיקום הלוקאלי לצרכנים שיכולים לקבל מידע אפקטיבי וקונטקסטואלי בזמן אמת.
מילת סיכום. עם היכולת לייצר אינטראקציה בהרבה מאוד גישות ותפיסות של טכנולוגיה מותגים מבינים שהם צריכים לעשות- Transition על מנת שיוכלו להרוויח את מיקומם מול הלקוחות, אבל על מנת שבאמת יוכלו להרוויח מההזדמנותחייבים להשקיע בדרך בה נוגעים בצרכנים- עם ערך אמיתי כזה שמצדיק את העבודה והמאמץ בשימוש בטכנולוגיות.
בראייה קדימה : מותגים, Publishers, אנשי שיווק ומפרסמים יצטרכו לפענח את הרעיון של המובייל בקולקציה של יכולות וחדשנויות שמתחילות להיות נגישות להם במרחב של המכשירים השונים. הגישה של התוכן תצטרך להתעבות שכן היא הנייטיבית ביותר ומאפשרת נגיעה חכמה בצרכן- מהודעות טקסט, סושייל מדיה, אפליקציות, משחקים ועוד- וזו תהיה למעשה הפלטה של העזרים השיווקים והכלים שבונים למותגים יכולת לפעול נכון וריספונסיבית לעידן הנוכחי.