CTV as a Service

שווה להתבונן על מודלים עסקיים חדשים, כתבתי על כך פוסט מקיף למי שרוצה להתעמק- Link, ובתוך הפלייליסט ניתן לראות בצורה מהירה שישנם מותגים, חברות שמחפשות לבנות מודלים שבמהות שלהם מייצרים נאמנות ו-LTV לאורך זמן, יותר ויותר שחקנים בעולם של מוצרי צריכה מחפשים לראות כיצד הם יכולים להתחקות אחר שירותים כמו נטפליקס וספוטופי אשר הופכים להיות לחלק מתמונת החיים היומיומים שלנו. המושג המדויק לכך הינו- Customer Lifetime Value, כיצד אנחנו בונים מערכת יחסים ארוכת טווח עם לקוחות שמורידה מאיתנו את הצורך בהרכשת לקוח יקרה שוב ושוב, ובונה מערכת יחסים ארוכה- כמו גם מבוססת פלטפורמה דיגיטלית עליה ניתן לבנות בשכבות על שכבות במשך הזמן מציאות עסקית חדשה.

ישנו הבדל מהותי בין שירותים דיגיטליים להם אנחנו מנויים, ובין מוצרים פיזים באוף ליין ואותם שחקנים יצרנים מחפשים לעשות טייק אוף על ההרגלים החדשים של האנשים- ועל הסטנדרטיזציה החדשה שנוצרת ולגרום לנו כצרכנים “להתאהב” בשירות כמוצר ולבנות מערכת יחסים ארוכת טווח. מותגים שעוסקים למשל במוצרי גילוח כמו- Harry’s או כמובן הדוגמא הידועה של דולר שייב קלאב אשר נרכשה באמצעות יוניליוור לפני כשנתיים- אלו, מהווים את הדור החדש של חברות יצרניות שעוסקות לעומק בבנית מותג מבוסס שירות כשהמוצר אינו העיקר, אלא החוויה והכניסה של הסרביס לסטרים של החיים שלנו.

נספרסו זו דוגמא טובה לחברה שמשווקת מכונות קפה וקפסולות, השיטה שלה היא לבנות מועדוני נאמנות שמנגישים את המכונות במחיר מינימאלי ובכך יוצרים מחויבות ונאמנות למודל הססקריב לקפוסולות עצמן- מהן נספרסו מרוויחה בפועל. כתבתי על כך בפוסט המודלים העסקיים החדשים :

Subscribe to it מודל המנוי הוא ביזניס מודל שפרץ לחיים שלנו בנוכחות שלו בשנים האחרונות, בארה”ב ובאירופה ישנו טרנד להפוך הרבה מאוד מוצרים למודל של שירות מנוי- מה שאומר שניתן להכנס לתוכניות של מנוי לאוכל, ספורט, תוכן, וכולי …שימו לב שבמודל זה יש מגרש משחקים ענק של נוחות וחיסכון בזמן שבו הרבה מאוד שחקניות מסורתיות יכולות לשחק ולקחת חלק. למעשה, ישנם לא מעט דברים בחיים שלנו שאנחנו רוכשים אותם שוב ושוב ומנוי יכול להקל על חיינו ולעשות טוב לשני הצדדים.

גם חברות כמו אובר וליפט, מציגות מודלים חדשים של מנוי בארה”ב- ומעודדות אנשים לקנות בנדל של נסיעות חודשי שמצד אחד מציג להם אפשרות לשלם פחות, ומצד שני מסנדל אותם על שירות כזה או אחר. המחויבות החודשית מייצרת הרגלים, שגורמים בסופו של דבר לתפיסת המוצר והשירות כחלק מהחיים ובכך סוגרת את הפתח לשירותים מתחרים.

התפיסה הזו של LaaS- חיים כשירות Life as a Service תלויה כמובן בפקטורים שונים של העסק שלכם, בתכיפות הרכישה וביכולת לייצר מודל אופרטיבי לקניה חוזרת. מותגים שמוכרים מוצרים פיזים צריכים לחפש כיצד הם משלבים בתוך הרעיון ויוצרים חוויות מיוחדות שגורמות לאנשים לרצות לקחת חלק ולהכניס אותם לסטרים של החיים. ישנה כמובן גם האפשרות להתחבר אל שירות קיים על מנת להצליח ולפצח את מערכת ההפעלה של קבלת ההחלטות ולבנות התנהגות חדשה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.