בפורום הכלכלי בדאבוס- 2019, בפאנל על אאוטלוק אסטרטגי של עתיד הצריכה דיברו על כך ש-60 אחוז מההוצאה העולמית ב-GDP הינה על מוצרים וצריכה מדובר בחלק מאוד משמעותי ודרייבר מרכזי מהצמיחה הכלכלית העולמית, והוא כולל מכל אחד מאיתנו ונכנס לחיים שלנו. המנכ”ל הגלובלי של יוניליוור- Alan Jope התעכב על הדרך שבה החברה רואה את נושא הצמיחה והדרך הנכונה לעשות זאת בעידן משתנה בהתייחסות ישירה גם לנושא הסטנדרטים החדשים של האנשים.
אחד האתגרים הגדולים ביותר בתעשיית המזון (ולדעתי גם בעוד תעשיות) הינו : טראסט ושקיפות, אנשים רוצים לדעת מי יצר את המוצר, מה הם המרכיבים שיש בו, מאיפה הוא מגיע כולל השרשרת- וגם האם החברה מטפלת יפה בעובדים שלה. זה קורה מכיוון שהמודעות שלנו לנושא גדלה מאוד ואנחנו רוצים לקחת חלק פעיל באחריות על החיים שלנו ובריאותם.
אחד הדברים המשמעותיים ביותר עליהם דיבר אלן ג’ופ, הוא על כך שיוניליוור כחברה צריכה לשים לב ולבחון טוב מאוד בכל קשת המותגים שלה את נושא הפרפס שכל אחד מהם צריך לייצר ולשרת בחיים של האנשים. כיצד הם הופכים את החיים שלנו ואת כדור הארץ לקצת יותר טובים אל מול האפשרויות האחרות. מבחינתו מדובר במגנט משמעותי עבור צרכנים ויוניליוור כחברה רואה בפועל כיצד זה עוזר ומשפיע על העסקים וכיצד הם צומחים כאשר נשענים על תפיסה סדורה וברורה של- Purpose .
אלן מציין שכחלק מזה הינו גם הזהירות הנדרשת ממותג שלא צריך לייצר פרסום שמפריע לצרכן, אלא לבנות תפיסה של תוכן רלוונטי לקבוצות ספציפיות ולדעת להציף את הקונטנט בשימוש של כל כלי הטכנולוגיה וה-Big Data זאת בצורה אשר מבטיחה שהמוצר שלנו והמסר שלו מגיע לאנשים הנכונים ותורם להם בפועל. צריך לשנות את הגישה מ- Spray and Pray שבה השתמשו לאורך שנים לגישה הרבה יותר אחראית מפוקסת ערך.
המותגים הגדולים והמצליחים ביותר של יוניליוור אשר עובדים בסקיילים של מיליארדי דולרים הם הם המותגים שמחזיקים אסטרטגיה ברורה של תכלית ! מה שאומר שלהיות עסק עם רכיב ברור של אחריות וערך שווה לצמיחה. כשהמותגים הללו יושבים על פרפס ברור הם הופכים לרלוונטים וזה הופך אותם למצליחים בצורה יוצאת מן הכלל (זאת על פי אלן)- מותגים גדולים יכולים להישאר נצחיים כל עוד הם מבטיחים את הרלוונטיות שלהם בחיים של האדם, והפיצ’ר של המטרה, ערך, Purpose עוזר להם לכוון את העינית ולהיות בטוחים שרואים דרכה את החיבור והרלוונטיות למחזיקי העניין.
הפורטפוליו של יוניליוור מגוון וחלק מהמותגים לא מחזיקים את האמירה הזו בצורה ברורה, וכראייה הם מתקשים מאוד מול אלו שכן. ולכן, ניתן לראות בצורה ברורה באמצעות הדטה מהביצועים העסקיים- שמטרה ——–> רלוונטיות ———> ערך ——–> = צמיחה.