edo | Mobile Payment Solutions

 

במסגרת סדרת הפוסטים שלי על פתרונות תשלום במוביילועל תפישת המובייל ככלי ליצירת נאמנות ובניית מועדון לקוחות, אני רוצה לחשוף אתכם לגילוי שנראה לי מעניין ושווה להכיר. הפיתוח החדש ניקרא- edo ובפוסט הזה אנסה לעשות לכם היכרות עם הנושא, כדי שתוכלו להפיק תועלת מכך ולהבין את הכיוונים אליהם העולם מתפתח במובייל.

ההגדרה שנתנה החברה לפתרון הטכנולוגי היא – “הגל הבא של שימוש במובייל כפלטפורמת מולטי צ’אנלס עבור קמעונאים”- edo עוזר למשווקים להתחבר און ליינית בתוך החנות ולייצר על ידי החיבור הזה תוצאות עסקיות.

איך זה עובד ? זהו למעשה כרטיס נאמנות שמחובר לכרטיס אשראי, או לארנק סלולרי שהלקוחות נושאים איתם יום יום. הדטה שמגיעה למי שמשתמש ביישום מספקת המון נתונים רלוונטיים על הלקוח, נתונים כמו- מה הם דפוסי הצריכה שלו ומה הן ההעדפות שלו. כמו כן היישום מאפשר לעסקים לטרגט לקוחות חדשים ולספק להם עידכונים והצעות ערך פרסונאליות על מנת שיישארו רלוונטיים בעיני האנשים.

יישומים מסוג זה קמים על רקע ההתפתחות הטכנולוגית אבל לא רק, המצב הכלכלי הקשה מביא לכך שצרכנים נשארים בפוקוס על הצעות ערך משמעותיות ומקבלים את ההחלטות שלהם על סמך זאת. באותה עת קמעונאים מחפשים דרכים לייצר אמצעים שיביאו תועלת שיווקית חדשה וישפיעו על הלקוחות לחזור שוב ושוב לחנות- בפוקוס על נאמנות.

edo מציע פתרון שמציב את שני האתגרים במקום אחד. מרגע שלקוחות נרשמים ליישום דרך הבנק שלהם או חברת האשראי, הם מקבלים הצעות ערך מקמעונאים שונים באימייל או דרך המובייל שלהם. ההצעות הן שונות מהצעות רגילות שאנחנו מקבלים כי הן יושבות על עיקרון מוגדר של “חיסכון בכסף” כשעל כל רכישה הלקוחות מקבלים הנחה שנכנסת להם ישירות לחשבון הבנק שלהם. זהו למעשה ערוץ חדש של פרסום שמבשר קידום עבור עסקים. קמעונאים יכולים מעכשיו לטרגט לקוחות שלא רכשו בעבר או בחצי שנה האחרונה ולהציע להם הצעות לחיסכון על בסיס קניות עתידיות. מתוקף עובדה זאת הם מרחיבים את יכולתם להכניס לקוחות חדשים וזוכים בתנועת עסקים מוגברת מהלקוחות הקיימים. 

תגמול- הרעיון העומד בבסיס החידוש הוא לייצר סיפוק מידי. לקוח שקונה קפה בבית קפה, מעביר את הכרטיס שלו- מקבל בתוך שניות את ההנחה המובטחת אל חשבון הבנק שלו בגישת הקש בק. לא מבקשים מהלקוח לשנות את דפוס הקניה שלו ולא נידרש מהקמעונאי לשנות את דפוס העסקים שלו, וחשוב לציין שבשיטה זו בכל זאת משתנה פקטור מרכזי : הקמעונאי יכול להתחיל לאסוף דטה על הקונים שלו ולדעת מי למעשה משתמש במבצעים שהוא מייצר בפועל. 

מילת סיכום. צירפתי לכם את הסרטון המקסים שמראה את הפתרון, ולדעתי שווה הצצה כיוון שכך תראה הצרכנות שלנו בעתיד, וזו גם הזדמנות לפתוח חלון ולראות שהדבר ייראה טבעי לחיינו בעשור הקרוב.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.