Facebook Graph Search

אין ספק שחיפוש הוא חלק מהותי מהחיים הדיגיטליים שלנו. ולא מדובר רק על חיפוש באינטרנט – גוגל או בינג אלא כל הפלטפורמות בהן אנחנו נמצאים וכל המסכים : חיפוש בטלוויזיה, ברדיו ועד לאפליקציות שונות בהן אנחנו פעילים. אם עד כה חיפוש נחשב בגדר מאסט, כשמדובר בפלטפורמת Facebook – הרי אחד החידושים האחרונים של הפלטפורמה עשוי לייצר כלים שימושיים המבשרים אבולוציה חיובית כלפי המשתמש והצרכים שלו, כי כמו שאנחנו יודעים עד כה לא ממש היה חיפוש בפלטפורמה זו.

קיבלתי לפני כמה שבועות את אפשרות החיפוש החדש של Facebook – וחיפשתי למעשה מה הם העוגנים שיכולים להירשם לטובת הזירה באמצעות השינוי הזה. מתברר כי צעד זה יכול להפוך את הפלטפורמה להרבה יותר שימושית, הרבה יותר סטיקית ומן הסתם גם לעודד רמת מעורבות גבוהה יותר – כל אלו בסופו של יום יכולים להוות עוגנים עבור מותגים הפעילים במדיה זו. החלטתי לכתוב את הפוסט באיחור אלגנטי משמעותי על מנת שאוכל לחלץ הלכה למעשה אחרי תקופה מה הם הדברים המשמעותיים ביותר בעיני.

עושה רושם שהחידוש הזה בפלטפורמה מסמן רק את תחילת הדרך  וכפי הנראה נהיה חשופים לפיתוחים נוספים בתוכו בהמשך, החידוש הזה מייצר לFacebook כר חדש ופורה לעבודה מול מותגים. נושא החיפוש בתשלום עתיד לפרוח הודות ליישום הזה שמאפשר למותגים לספק הצעה הרבה יותר מעמיקה מתוך הגישה הישירה לדטה של היוזרים. זו הזדמנות עבור מותגים רציניים שמוכנים להתייחס לצורה שבה הם מוצגים בתוצאות החיפוש בFacebook ולייצר תוכן משובח שיוביל לתוצאה קונטקסטואליות רצויה. החיפוש בFacebook למעשה חושף את הגולש למספר קטגוריות נפרדות : הָחֵל בחברים, תמונות, לוקיישנים בהם שָׁהִינו (פקטור משמעותי עליו אדבר בהמשך) ועד לעמודים וקהילות בהם אנחנו נימנים על החברים או האוהדים.

החיפוש החדש מחלק את הנושאים בהם אנחנו יכולים “לטייל” על פי תמונת ההרגלים של הגולשים – ועל פי הנושאים שמעניינים אותנו ביותר ברשת החברתית. כל שכבת חיפוש מגלה לנו חיבורים נוספים שלא שיערנו שנקבל בתוצאה. הנתונים כוללים מגוון רחב של מידע  : מתוצאות רוויות על חברים שלנו או על מעגלים איתם אנחנו מחוברים, עד תוצאות חיפוש לוקאליות של עסקים בהם עשינו צ’ק אין (אפילו אלו שמוצפים לנו בהקשרים שכפי הנראה מתאימים לנו, תמונות שלנו ושל החברים, מוסיקה ועוד). חשוב להדגיש (לפחות עד כמה שאני מבינה את מהות הכלי) שאין מדובר על מנוע חיפוש סטנדרטי של גוגל או בינג – אלא על כלי יעיל שעוזר לנו למצוא נתונים מתאימים בהקשר החברתי ובקונטקסט של תחומי העניין שלנו כולל פרטים על ההעדפות שלנו בתחומי בילוי, פאן וכיוצא בהם.

אחד הכלים המשמעותיים ביותר שאני זיהיתי בחיפוש החדש הינו – כלי חיפוש המתייחס לתוצאה הלוקאלית. לדעתי פה נמצאת הנקודה המעשית ביותר עבור אנשי שיווק, הם צריכים לחשוב היטב איך הם מקדמים את עמודי המותג שלהם בכלי החיפוש של Facebook ולמעשה מפעילים SEO חכם שמחובר גם ללוקיישנים ספציפיים של המותג. חשוב מאוד לעבוד בכך מכיוון שהדבר משקף את אחד הצרכים המובהקים של הגולשים ובמקביל את תכונת החיפוש שפייסבוק מחזקת באופן מוקפד. החיתוכים של העסקים המקומיים עוזרים לנו מאוד לקבל תוצאה שמבוססת על קידום אורגני, חברתי ובתשלום. כמו כן, שימו לב לעובדה שFacebook הכניסה לאחרונה מדרג של ביקורת כוכבים למקומות בהם עשיתם צ’ק אין וזאת על מנת לעודד אתכם לעזור לחברים לדעת מהו מקום טוב ומה פחות, וכן לאתגר אתכם להשתמש יותר ויותר בכלי הצ’ק אין . תכלית השימוש במנוע החיפוש של Facebook הכיוון נוטה מאוד ללוקאלי, לקונטקסטואלי ולצורך להיות מחובר לדעת הקהל ולרשמי החברים שלכם כגורם שעשוי להשפיע עליכם להעדיף את המקום המומלץ על סמך המעגלים הסובבים אתכם.

פלטפורמה נוספת, מבוססת גאו טאגינג סושייל היא מאוד משמעותית עבור עסקים  הדבר מחייב את בעלי העסקים להשקיע בתחזוקה שוטפת של תוצאת החיפוש, ומתקבל הרושם שזה בדיוק מה שמעניין את Facebook. הצמדתי לכם למעשה בצילום המסך התחתון דוגמא לתוצאת חיפוש מקומית המחברת יחד מספר רכיבים: גם את המיקום, גם מפת התמצאות וגם את הכיכוב של האוהדים בזירה שמשפיע לאין ערוך על החלטות הצרכן. 

בצילום מסך זה הצמדתי לכם את התוספת שפייסבוק מציפה בחודשים האחרונים – האפשרות לככב את המקומות בהם עשיתם צ’ק אין ועל ידי כך לצבור המלצות חיות של המשתמשים בפייסבוק לגבי עסקים לוקאליים שיוצפו לאחר מכן בתוצאות החיפוש של הסרץ’ גראף החדש..

מילת סיכום – אם צריך לקחת אקשן אייטמז מהפוסט הזה, אומַר שהדבר החשוב ביותר בעיני עבור מותגים ואנשי שיווק הוא לחשוב על הפתרונות של קידום התכנים שלהם ברמה הלוקאלית. Facebook מכוונת לשם ומטפחת את הקשר הטבעי כל כך בחייו של הגולש למקומות בהם הוא חווה חוויות מוצלחות שעוררו בו חשק לשתף. מותגים צריכים לעבוד בכך בכמה רמות : גם ברמת התשתיתית, לחבר את המיקום הלוקאלי שלהם לנוכחות הפייסבוקית שלהם, גם ברמה הקונטקסטואלית – לייצר הצעות ערך מבוססות מיקום, וגם ברמת קידום התכנים שלהם בכסף על ידי כלי החיפוש שFacebook מנסה למכור. במקביל עליהם לפעול לעידוד הלקוחות שלהם לעשות צ’ק אינים במיקומים הפיזיים. כל אלו ישביחו את תוצאת החיפוש של העסק ויְעַבּוּ אותה בממדים נוספים : המימד המקומי, הערכי, הקונטקסטואלי ולא פחות חשוב – החברתי  ! 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.