הרשומה הנוכחית עוסקת בנושא משמעותי- ערים מחוברות, עולם אותו אני חוקרת ומיבאת לכם לכאן, וזאת כחלק מסדרת הפוסטים תחת קטגורית : Connected World. המידע ברשומה זו נשען על בסיס מחקר אחרון שהוציאה חברת גרטנר בנושא, למי שרוצה לקרוא את המקור רצ”ב- Link.
ההערכות של גרטנר מדברות על כך כי הקונקטיביות של ערים חכמות תגיע ל9.7 מיליארד חפצים מחוברים לאינטרנט בשנת 2020. על פי הההערכות מספר המכשירים המחוברים יוכלו למנף בפועל את רעיון ה-Smart City. הסנריומים השונים משקפים כי בשנת 2015 יעמוד המספר על- 1.1 מיליארד דברים מחוברים, ועד 2020 כפי שאמרתי יהיו כמעט 10 מילארד חפצים קונקטיבים. המחקר משקף תמונה שמראה כי צפויה גדילה וצמיחה של טכנולוגיות אורבניות מחוברות ואלו למעשה יובילו מאוד את כל הסקטור של ה-IoT.
הסיבה לגידול בדיוק באזור זה קשורה לכך שמיום ליום ישנה התפתחות מואצת של האורבניזציה, עובדה שמכריחה ראשי ערים לאמץ שיטות אשר עושות באנלנסינג לאתגרים של ניהול המשאבים בעיר, ובניית אקלים וסביבה שהיא ססטיינבילית ותומכת את הצרכים של התושבים.
תוכלו לראות בטבלה שמצורפת לכם מתחת למקטע זה שבתים חכמים ומבנים מסחריים יהוו כ45 אחוז של כל הדברים המחוברים בשנת 2015, וגרטנר מעריכים שנתון זה יעלה ל81 אחוז עד 2020. הרעיון של ערים חכמות מהווה הזדמנות גדולה מאוד עבור חברות טכנולוגיה ונותני שירותים, אבל אותם נותני שירותים צריכים להתחיל לתכנן ולהיות מעורבים עם הרעיונות הללו וההזדמנויות כבר עכשיו.
משמעותי אם כך להבין מה הם הדברים שלמעשה יאפשרו את חזון העיר המחוברת : מדובר במנורות חכמות מבוססות LED, היכולת לעשות ניטור של עולם הבריאות שלנו-Healthcare, מנעולים חכמים סנסורים שונים שידעו לנטר את התנועה של הדברים ועוד.
תאורת LED חכמה תהווה את הקטגוריה המובילה ביותר עם הגידול המשמעותי ביותר מכל האפליקציות של עולם ה-IoT באופן ישיר ללקוח, הגידול יעמוד על רינג’ של 60 מיליון יחידות ב2015- ל370 מיליון יחידות עד 2020, עובדה שמדברת על כך שעולם התאורה בבתים שלנו הולך להשתנות ולקבל תפקדים חדשים.
הרעיון של שימוש באור ישתנה מתפקידו הנוכחי- להאיר דברים ויוסב אל תפקידים רבים נוספים כמו : תקשורת, בטיחות ושירותים אישיים. הבית שלנו למשה יהפוך לסביבה מחוברת אשר מאפשרת לנו לעשות דברים בצורה הרבה יותר חכמה, כשבכל הדברים, החפצים המחוברים תהיה אינטגרציה של שירותים שיהפכו את אותה סביבה להרבה יותר מתחשבת ויגרמו לכך שיהיה ערך מוסף אמיתי לחים שלנו בסביבת הבית.
מילת סיכום, תחשבו על כל ההזדמנויות שתגענה באמצעות ניידות של אלקטרוניקה- Electric mobility, תחנות של טעינה- וIoT שיהפוך למציאות ויהיה מאומבד בהרבה מאוד חפצים ובדברים ברחבי העיר. ישנן מגוון דוגמאות למה שיוצר את הקונקטיביות : בתים, תחבורה, יוטיליטיס, שירותים ציבוריים ועוד. כל עולם התחבורה ברחבי העיר ישתנה כשרכבים יהיו מחוברים ותהיה יכולת לתקשר בין הדברים ועל ידי כך לנטר את העומסים וגם למנוע תאונות ותקריות תחבורתיות.