חברה סינית הכניסה חדשנות לעולם המזון, זאת באמצעות GPS אשר מנטר את עוף שלנו ודואג לוודא שהוא בריא ואורגני. זה אולי העתיד של אכילה בריאה, היכולת שלנו לאכול ארוחת ערב ולוודא שמנת העוף שלנו אכן בריאה וטובה לאכילה- חשבו על כך כמו על שעונים שונים אשר מנטרים את הפעילות הגופנית שלנו ומאשרים באמצעות הדטה את ההספקים שלנו, כך גם האוכל שאנחנו אוכלים יכול להיות מנוטר עד למקור ולהבטיח שאנחנו מוזנים בצורה הבריאה ביותר.
חברה סינית בשם- ZhongAn Online פיתחה טרקר מבוסס- GPS העונה לשם- GoGo Chicken, המכשיר מולבש על רגל התרנגולת כשסנסורים עושים מוניטורינג לגידול ולסביבת החיה, מתי היא אוכלת וכמה פעילות גופנית יש לה בפועל בכל יום- אינדיקציות בדטה שמאפשרת לצרכן הסופי להבין את מקור התזונה ואת איכותה האמיתית.
זו תפיסת עולם מבוססת בלוקצ’ין- “blockchain farming” כי היא משתמשת בטכנולוגיות מבוססות זמן אמת שמאפשרות לקרוא דטה ולהצפין אותה בתפיסה של קריפטו קרנסי- דטה כפי שאמרתי על התרנגולת עצמה. לקוחות יכולים לנטר את המידע בכל יום נתון באמצעות אפליקצית מובייל. התקווה היא שבשיטה הזו תוכלנה להמנע בעיות של בטיחות במזון, במידה ותהיה בעיה- הדטה שמנטרת את המידע תמצא את מקור הבעיה ותוכל להתריע ובכך לבצע פעולת מנע.
מדובר בחדשנות שיכולה לשנות את הדרך שבה אנחנו כצרכנים אוכלים ומודעים למה שנמצא על הצלחת שלנו, בדו”ח שפרסמו -NPR בתחילת 2019 דובר על כך שישנם כיום- 100,000 תרנגולים מנוטרים באמצעות מכשיר מחובר, בחדשנות זו החברה אומרת שהיא תעשה לטכנולוגיה דיפלוימנט ב-2,500 חוות בסין עד-2020, ישנם גם פיתוחים במקביל של תוכנות זיהוי פנים כך שהלקוחות יוכלו לוודא בצורה מובהקת שהם אוכלים את התרנגולת שניטרו. הרעיון הוא שבעתיד הלא רחוק צרכנים יוכלו לוודא את איכות המזון שלהם באמצעות תפיסות של טכנולוגיות מתקדמות כמו זו, ובכך להבטיח את בריאותם.
אולי זה יותר מידי מידע לארוחת צהרים ?
אין ספק שזה חדשני אבל אני לא יודע איך לעכל את זה.
כן, תמיד חדשנות היא מוגזמת כמו תצוגת אופנה שמייצרת פער בין המוצג על הבמה ומה שיש בפועל בחיים האמיתיים- זה יפגוש את קו האמצע שיהיה כנראה יותר אכיל.