זהו אחד הפוסטים החשובים ביותר בפלייליסט של התכנים על הGSMA- סדרה אשר סוקרת את וועידת המובייל הגדולה בעולם GSMA Mobile World Congress 2015 בברצלונה. הפעם, אני רוצה לדבר אתכם על תפיסת העולם המחובר- Connected World, ולייבא לכם לכאן את אותה תפיסה באמצעות הדוברים השונים והמגוונים שגוגל העמידה לטובת במות הכנס.
Sundar Pichai אחד הבכירים בחברה- סיפר על גוגל, ועל פרויקטי Project Loon אותם הוא מוביל יחד עם סרגי ברין. חשוב שתבינו את נקודת המבט של החברה ושל חברות דומות לה כמו פייסבוק אשר מחזיקות בעיני “מזימה” לחבר את העולם הלכה למעשה על מנת שתיווצר כאן תשתית חדשה לגמרי. החברות הללו עסוקות בשאלה, כיצד יחברו את ארבעת מיליארד האנשים בעולם שאינם מחוברים, אילו השפעות יש לכך על החיים של כולנו. אנסה להרחיב לכם את נקודת המבט אל מעבר לברור מאליו ולקחת אתכם למחוזות חדשים בחשיבה על- GDP ומהי המשמעות של השפעות האינטרנט על כלכלת העולם.
על פי סונדאר כל מה שGoogle מפתחת הוא בסקייל גלובאלי– ובגישה אסטרטגית שפועלת עם פרטנרים בכל העולם אשר מאפשרים לחברה להפוך את הגישה הגלובאלית למציאות ולעשות Walk The Talk לאמירה הזו. כשעובדים בגוגל על פתרונות של בעיות מחפשים דברים שיכולים לעזור לאנשים על בסיס יומיומי, זה המצפן שמוביל אותם לכל המהלכים והפרויקטים שהם מחפשים להשקיע בהם ולפתח אותם. אפילו המוצר הבסיסי ביותר של גוגל- החיפוש הוא כלי שמאפשר קונקטיביות לכל האנשים המחוברים לאינטרנט להיות בריץ אחד לשני ולמידע. גימייל הוא גם כלי שמחבר בין כולם וכרום הופך את כל הגישה לקונקטיביות למהירה וכמובן בסקייל גלובאלי.
מובייל מהווה את אחד הדריברים והכלים המשמעותיים ביותר שמחברים את העולם– זה כוח המחשוב שבאמצעות אנדרואיד גורם לכך שבפועל מיליוני אנשים בעולם יכולים להיות מחוברים כל הזמן. אנדרואיד זו תשתית שמאפשרת לפתח ולהתפתח על גבי הפלטפורמה, והעובדה הזו הופכת את הכל לConnected. אבל הדבר שנותן בוסט אמיתי לרעיון הינו העובדה שכל המידע מהמובייל מחובר לענן, עובדה שמאפשרת לסמארטפונים להפוך להיות הרבה יותר חזקים. עולם המחשוב התפתח מאוד, כמו כן Machine Learning- ולכן התרגום של הדברים היום במובייל נהיה מאוד אנושי ומחובר לצרכים שלנו.
העתיד על פי-Sundar יהיה הרבה יותר עוצמתי, חוויות תהפוכנה למשמעותיות יותר שכן מחשוב הענן יהיה יותר אינטלגנטי באמצעות הדטה, העובדה הזו תהפוך אותנו האנשים להרבה יותר חכמים ותייצר לנו חוויות אחרות : בדיוק שלהן, בקונטקסטואליות וברלוונטיות לצורך. כבר היום היכולת שלנו להזמין מונית מUber- או גט טקסי מייצרת לנו חוויה של קסם שממנה אתם יכולים לנחש לאן העתיד יכול להתפתח.
סונדאר הרחיב על כך שבמערב אנחנו לוקחים את הקונקטיביות כמובנת וברורה, אבל חלק גדול מהעולם- ארבעה מיליארד אנשים אינם מחוברים, וגוגל כחברה שמה לעצמה כיעד לחבר את העולם בפרויקטים בסקייל רחב לטובת החזון של הבאת אינטרנט למיליארדי האנשים שאינם מקבלים את הזכות הכל כך טבעית הזו להיות קונקטיבים. Project Loon מהווה את אחד הפרויקטים שגוגל משתיתה כקונספט להבאת אינטרנט לאזורים שעדיין לא התחברו.
גוגל כתפיסה רואה באנדרואיד ובמובייל כInfrastructure וכלי שמאפשר את החיבוריות- אנדרואיד זו פלטפורמה פתוחה שבמהות מאפשרת צמיחה מגוונת של פתרונות על פי צרכים משתנים לוקאלים וגלובאלים. אבל אנדרואיד זה רעיון שאינו מתחיל ונגמר במובייל קרי- סלולר וטאבלט, מדובר ביכולת ותשתית שפוגשת אותנו כבר היום בשעונים חכמים, צמידים ורכבים מחוברים- החיבור לפלטפורמה אחת שתאפשר את הקונקטיביות הזו גם תעזור לגוגל לנטר את ההתנהגויות של המשתמשים- ומתוך התובנות של הניטור לייצר את הפתרונות של המחר.
העתיד על פי גוגל ב2020- יהיה שונה, והתקשורת תהיה אחרת לגמרי ממה שאנחנו מכירים כיום- Virtual Reality יהפוך לחוויה שלנו בכל תוכן שנפגוש באקו סיסטם הדיגיטלי (עד אז המרחב הדיגיטלי והפיזי פשוט יהפכו לאחד)- ואנדוראיד זו מערכת ותשתית שלמעשה תוכל לתמוך כזו תפיסה הלכה למעשה.
Thoughtful Home הבית המתחשב. Chris Boross נשיא- Nest Labs של גוגל סיפר על המערכת של-Nest אשר יודעת לזהות מי נכנס הביתה ולפי המידע- לכוון את החום של הבית, זה מפחיד ומדהים גם יחד, שימו לב לכך שלא מדובר בבית קונקטיבי- אלא בבית חכם ורגיש לצרכים האנושיים שלנו : בית אנושי ומתחשב. הפלייליסט של המוצרים של Nest מדברים אחד עם השני והופכים להיות לרגישים לצרכים של האדם, לומדים אותו ושומרים עליו ועל ביתו- תפיסה קונקטיבית כזו מציגה את הערך שיכולות חדשות מהסוג הזה מכניסות אל חיינו.
כלכלה דיגיטלית– Rich Miner מ- Google Ventures שיטח את משנתו לגבי השינוי בכלכלות העולם באמצעות הדיגיטל, אין ספק מבחינת גוגל ש-IoT וכלכלת השיתוף הן מגה מגמות שמשפיעות על צמיחה ענקית ושווה להשקיע שם, ההשקעות שלהם ספציפית בUber וב-Nest. חשוב להבין שהעולם הקונקטיבי מייצר תשתית חדשה של סחר- בארה”ב למשל 40 אחוז מהטרנזקציות בבלאק פריידי האחרון ב2014 היו דרך תשתית המובייל, זה מה שמראה שזירת הקומרס הופכת לחלק מהמהפך הזה של העולם הקונקטיבי ואנדרואיד בהרבה מאוד מובנים מוביל את המהפכה הזו כמערכת הפעלה שתומכת כל כך הרבה מכשירים מחוברים.
לסיכום. זו לא הפעם הראשונה שאני לוקחת אתכם יד ביד לטיול מודרך במחוזות המדהימים שגוגל מייצרת בחיינו, אני חושבת שזה אתגר ראוי וחשוב ואני מבטיחה גם בעתיד לחשוף אתכם לגישות, תובנות ואנשים, אין ספק שלחברה הזו ולחזונה היה מקום ובמה משמעותי בוועידה הכל כך חשובה הזו בברצלונה ואני אישית לקחתי הרבה מאוד מכל הנגיעות גם יחד.