GSMA 2016 | Automotive

gsma 2016

הפוסט הנוכחי מהווה חלק מפלייליסט של תכנים, אותם אני מיבאת ישירות מכנס המובייל הגדול בעולם ה- GSMA Mobile World Congress 2016 בברצלונה. הרשומה השביעית בסדרה תעסוק ב-Automotive עולם הרכב בחיבוריות לדיגיטציה, טכנולוגיות ומובייל כיצד הוא מתפתח ? מה הם הדברים המעניינים שיקרו בעתיד ולאן אנחנו צריכים להביט ?

MART4012

כבר כמה שנים ברציפות– ניתן לראות בתערוכה ובכנס שמוביליטי ומובייל הולכים יד ביד, התפיסה של הקונקטיביות באופן טבעי מתחברת הארד קור לעולם התחבורה שכן אם תחשבו על כך כשמדברים על ערים חכמות ועל חיבוריות חלק גדול ממה שמכתיב את החיים שלנו- ואת הדרך שבה אנחנו מתנהלים ומגיעים ממקום למקום הינו עולם התחבורה על גווניו. אפשר היה לראות בעיר החדשנית והמחוברת של ה-GSMA שהכל בעתיד יהיה בתפיסה של מחוברות- מטוסים, רכבים, אופניים ועוד.

כשחושבים על ניהול דטאות בסביבה מחוברת לטובת האדם, תחבורה מהווה מקור מרכזי ומשמעותי, ללא ספק זו הסיבה שאפליקציות כמו- Waze ופנגו מצליחות שכן הן משפרות את איכות החיים שלנו, מחלצות אותנו מפקקים-, ומאפשרות לכולנו לזהות את הדרך הנוחה, הקלה וזו שחוסכת לנו זמן.

הפוסט הזה יתמקד בשתי שחקניות אשר דיברו על עולם התחבורה המחובר בתפיסה הוליסטית- Qualcomm כשחקן תשתיות מרכזי, ופורד כאחת מהיצרניות הגדולות ביותר בעולם (שנייה בגודלה)- שתיהן מביאות אל קדמת הבמה : חשיבה חדשנית, פורצת דרך ושוברת את תפיסת הקטגוריה מתוך ראייה רחבה על העולם המחובר ועל תפקידה של תעשיית הרכב בתוכו.

G39

נשיא Qualcomm העולמיDerek Aberle דיבר על כך שהמכונית עצמה תהפוך לפלטפורמת מובייל. רכבים נהיים הרבה יותר מחוברים מבעבר- המכונית של העתיד תראה אחרת לגמרי ממה שאנחנו מכירים היום, היא תהיה הרבה יותר חכמה, וכל הקונקטיביות תשרת אותנו כאנשים לעשות עם הרכב הרבה יותר דברים בצורה בטוחה, ובדרך שחוסכת לנו זמן. בעתיד הרכבים יהיו מחוברים להכל, רכב לרכב- רכב להולך רגל ועוד,  הקונקטיביות הזו תייצר-Infrastructure הרבה יותר חכם ומאובטח.

G38

Bringing the Future Forward Faster

G30

מנכ”ל ונשיא פורדMark Fields דיבר על כך שתפיסת של מוביליות מאפשרת לאנשים לזוז, לעבוד ולהיות במקום בו הם רוצים להיות. פורד הופכת לחברת מוביליטי– בחברה טוענים שאנשים אומרים להם שהסמארטפון הוא כלי התחבורה המועדף עליהם. לכן, פורד כחברה צריכה למצוא דרך לחבר בין השניים.

G41

בפורד בנו תפיסת נאמנות לה הם קוראים Ford Pass הכוללת שירותי ערך מוסף בעולם של : חנייה, טכנולוגיה לרכב, אפליקציות- ובילוי, כמו כן הם בפורד בנו- Hubs, מרכזים חוויתיים שמאפשרים לצרכנים להיות חשופים לאירועים אקסלוסיביים, להתנסות במוצרים ובחדשנות.

G43

Ford Pass– זו תפיסת עולם רחבה וחכמה של חברה כמו פורד שמבינה שצריך לבנות אקו סיסטם סביב המוצר המרכזי שלה- רכב, ולעצב סביבו תפיסה של-Membership Company שגורמת לאנשים לרצות לחוות חוויות עם פורד שוב ושוב. התובנה שיושבת עמוק בתוך המהלך הינה- שמעורבות לאורך זמן מייצרת את הנאמנות החזקה ביותר וחברה כמו פורד לא יכולה להרשות לעצמה להשאר בקשר עם לקוחותיה על בסיס של קניית הרכב פעם בשלוש שנים במקרה הטוב.

פורד כחברה החליטה להרחיב ולצאת מהגבולות הרגילים שלה אל מקומות נוספים שמתחברים בצורה טבעית לעולם הרכב, אל עולם של תחבורה שיתופית כשפורד הופכת למעשה לפלטפורמה טכנולוגית אשר מאפשרת לאנשים לפגוש אחד את השני עם הצרכים שלהם באמצעותה, אל עולם של חניה אשר משלים בצורה כל כך טבעית את עולם התוכן המרכזי של פורד- אבל מצד שני פוגש על בסיס קבוע את הלקוחות ונוגע בהם נגיעה תכופה, אל עולם החדשנות ברכב שמרגש את האנשים וגורם להם לחוות חוויות מועצמות- ואל עולם ההטבות שמאפשר לפורד באמצעות כוח הארגון שלה להנגיש ללקוחותיה הנאמנים הצעות ערך מוסף בשילוב חברות שונות כמו- McDonald’s ועוד.

בפורד למדו את נושא חווית הלקוח באמצעות מותגים כמו נייקי, נספרסו אנתרופולוגים מובילים, כמו כן לקוחות- ודרכם ניסו להבין מהם הצרכים של האנשים. המטרה של פורד הייתה לבנות אקו סיסטם של מערכות יחסים עם המותג ללקוחות החברה וגם כאלו שלא- כי הם מבינים שהדרך היחידה להחזיק מותג ססטינבילי הינה באמצעות בניית מערכות יחסים לאורך זמן ונגיעה תכופה -ולא רק במעמד קניית או חיפוש הרכב שמתרחשת פעם בכמה שנים.

יש חשיבות עצומה ללמוד מהקייס הזה שכן פורד החליטו באופן מודע לא לחפש את ההבנה שלהם של העתיד מחברות דומות להם בתעשייה, הרצון ללמוד מחברות אחרות כמו-Nike מושתת על התובנה שצריך ללכת וללמוד ממותגים שיודעים לנהל מערכות יחסים עם צרכנים לאורך זמן, ולקחת את גרעיני החוכמה הנלמדים אל תוך המסע העסקי ההמשכי של פורד.

G42

מילת סיכום. עולם הרכב עובר שינוי באמצעות שחקניות מרכזיות כמו פורד וקווליקום וכמובן עוד הרבה אחרות, זו תקופה ארוכה שאנחנו שומעים על Drones שיטוסו לנו באוויר, רכבים אוטונומים שיסעו לבד על הכביש- וחברות כמו Local Motors אשר מתעדות להדפיס לנו את הרכב בארבעים חלקים בלבד. זה תחום מדהים אשר מלא בחדשנויות וביוזמות מעניינות וכפי הנראה מה שאמר מנכ”ל קווליקום מהווה בתמצית את מה שיקרה בעתיד- הרכב יהיה שונה ויתפקד כמשהו הרבה יותר משמעותי ממה שהוא כיום.

הסיבה לכך שהרכב יהפוך להיות לכלי משמעותי ביותר נחה על העובדה שהוא יתחבר אל עוד הרבה מאוד עולמות- והאקו סיסטם המחובר יאפשר לאנשים לעשות בפועל יותר בפחות. מצידי, אני מבטיחה להמשיך ולחקור אתכם ועבורכם את רעיון הרכב הקונקטיבי כאיטם מרכזי בבלוג שלי לשנת- 2016 שכן אני רואה בוודאות כיצד ישנן תמורות משמעותיות לורטיקל זה בחיינו- ואיך התעבורה האוף ליינית מכתיבה את רעיון התעבורה בכלל.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.