הפוסט הנוכחי מהווה חלק מפלייליסט של תכנים- אותם אני מיבאת ישירות מכנס המובייל הגדול בעולם ה- GSMA Mobile World Congress 2016 בברצלונה. הרשומה החמישית בסדרה תעסוק ב-Connectivity, על כל גווניה כפי שהוצגה על במת הכנס. אנסה לקחת אתכם דרך פרספקטיבה של : דוברים, דוגמאות, קייסים מעניינים, תובנות והארות להבנה של קונקטיביות, מה זה אומר בעידן הנוכחי ולאן אתם צריכים להביט.
המובייל מת, יחי המאשאפ של הדברים– שהופכים להיות לדבר המשמעותי ביותר. שמעתי שעיתונאים ישראלים חזרו מהכנס ואמרו- שום דבר חדש לא קרה, זה סוף עידן המובייל, כלום מרגש לא הושק ואין מהפכות אמיתיות, ואני אישית חושבת שהם פיספסו בגדול. המובייל לא מת, התפיסה של מכשיר אחד השתנתה ! אנחנו נכנסים לעידן של קונקטיביות בו המשמעות האמיתית תהיה בכלל המאשאפ של הדברים המיקס. מובייל משפיע מאוד על החברה שלנו, וההערכות הן שיהיו עוד מיליארד אנשים קונקטיביים למובייל עד 2020, בפועל המספר הכולל יעמוד חמישה מיליארד מחוברים- וזה המון !
לאחרונה פורסם דו”ח הקונקטיביות של- Pew Research Center ובו אפשר להחשף למידת המחוברות של המדינות השונות- ישראל נמצאת בחדירה של 86 אחוז חיבוריות לאינטרנט, ו-74 אחוז חדירה של מכשירי מובייל חכמים- Link. המשמעות של כך היא שניתן לבנות פלטפורמה חדשה לגמרי של עסקים, תנאים חדשים של איכות חיים, לתקשורת, חינוך ועוד…
אנחנו הופכים להיות לדור של מחוברים, מנכ”ל וודפון Vittorio Colao אמר על במת הכנס שזה עידן חדש שהוא קורא לו -The Gigabyte Society, הדיגיטציה מייצרת מרחבי פיתוח אבל גם התייעלות שכתוצאה מביאה- כסף חדש. עולם העבודה משתנה– שעות גמישות ועבודה מרחוק, פקטורים אשר מעלים את הפרודוקטיביות ומאפשרים להעצמת מקומו של ההורה. האנשים שעובדים כיום בתאגידים מצפים ממקום העבודה שלהם להיות גמיש- ולהשתמש בדיגיטציה לטובת אותה גמישות.
הנחת היסוד בועידה היא ש-5G יביא ליכולות חדשות, ויאפשר לחוות חוויות חדשות במיקס ראלטי- ואם מסתכלים על השינוי הגדול בין השנה הנוכחית לשנים הקודמות ב-MWC המיקוד צריך להיות במיקס ! אם יש דבר אחד שקורה השנה שלא קרה בשנים הקודמות זוהי ההבנה שהכל מתחבר הלכה למעשה ובמיקס קורים בפועל הקסמים. זה עידן בו אנחנו צריכים לחשב מסלול מחדש ולעשות- Re: Design לדרך שבה בונים מותגים כי האדם- השתנה ועושה את הדברים אחרת ומובייל מהווה מיום ליום את תעודת הזהות שלנו ואת המיקס של החיים שלנו.
The Mobile Century- לורה דסמונד בכירה בפובליסיס גרופ דיברה על הדרך בה עסקים עושים שיווק ובונים מותגים, לורה אומרת שהזווית של העשייה תצטרך להשתנות וארגונים יעשו לעצמם דיסטרפשן כי הכל משתנה. בפובליסיס גרופ בחנו במחקרים צרכנים- ושאל על מה הם היו מוותרים על הטלוויזיה או הסלולר ופעם אחר םעם הם ענו על הטלוויזיה- הם לא מוותרים על המוביל. Laura Desmond דיברה על המציאות הקונקטיבית שאנחנו חיים בה, היא אומרת שאנשים רוצים חופש קונקטיבי, ויש חשיבות רבה בכך שמותגים מסחריים ופאבלישר יחשבו על מערכות היחסים שלהם מול הגולשים במרחב הדיגיטלי.
People Have Connected Freedom
אבל חשוב להתעכב על כך שלמרות ש-Millennials מהווים את אחת הקבוצות המרכזיות לאד בלוקינג, מצד שני הם עצמם אומרים (64 אחוז) שישמחו להיות מעורבים עם תוכן מעניין, שירבילי ובעל משמעות עבורם וזו- הזדמנות מאוד גדולה.
משטחים מחוברים– Ralph De La Vega נשיא ומנכ”ל AT&T-הציג יישום שחברה גדולה של שילוח ביקשה ממנו לייצר, מכשיר קונקטיבי שיכול להראות לו איפה נמצאים הקונטיינרים של החברה בכל זמן נתון. AT&T תכננו והדפיסו כPOC- את המכשיר במעבדה במדפסת תלת ממד, זאת לטובת הוכחת יכולת של הרעיון טרום יצור.
AT&T הופכת לחברת חדשנות שיוצרת מבסיס התשתיות שלה מציאות חדשה, ראלף אומר שהרעיון של קונטיינרים מחוברים משנה לגמרי את התעשייה של אותה חברת משלוחים, כי עכשיו הם יכולים לעקוב אחרי המשלוחים והסחורה ולוודא איפה היא נמצאת בכל נקודה בזמן- ולהוזיל עלויות של ביטוח, כמו כן להוריד בצורה משמעותית את עוגמת הנפש ואיבוד הכבודה.
מנכ”ל סיסקו Chuck Robbins דיבר על העושר שהרעיון של IoT וקונקטיביות יכול להביא לתעשייה, הוא מרחיב ואומר שישנו מצב של אי העסקה נוראי וככל שהדברים יהיו מחוברים תתאפשר הזדמנות לאפליקציות חדשות להתקיים. על פי כל התחזיות אלו בעתיד יהיו פחות תאגידים ויותר עסקים קטנים ובינוניים, צ’אק נותן לדוגמא- חברה קטנה שנמצאת באחד ממסדרונות התערוכה של שני אנשים שמתכננים את האינטרנט של הדברים של המעליות- אלו שירותים ופיתוחים שיתאפשרו בעולם של יזמות ותעסוקה בעידן הנוכחי…
The Industrial Internet- סמנכ”ל GE דיבר על ה-אינטרנט התעשייתי, William Ruh אמר שכל חברה תעשייתית צריכה לחשוב כמו חברת תוכנה ולעצב את החדשנות של העסק משם. היום אנחנו עוסקים הרבה בפיתוחים שמחברים אנשים לדברים כמו-Wearable Devices, אבל בעתיד בארבע שנים הקרובות עיקר ההתמקדות של רעיון הקונקטיביות יגע בתעשייה, וההשקעות הגדולות תתקיימנה באזור זה- ההערכות הן שמדובר במעל ל-55 אחוז מההשקעות וכפי שאמרתי במספרים מדברים על כ-50 מיליארד חפצים מחוברים עד 2020.
Innovation City MWC – צריך היה ללכת לדוכנים של שחקניות כמו אינטל, סיסקו, IBM ועוד- ולראות את כמות האימפליקציות של רעיון החיים הקונקטיביים- על מנת שתוכלו לחוש את העוצמות של המגמה. ממשטחי סופר בטאץ שמאפשרים לנו במגע יד להקים רשימת קניות וירטואלית ולשלם על סל הקניה- ועד למטוסים, נעליים ובגדים מחוברים. ה-GSMA מקימים בכל שנה דוכן ענק שעונה לשם : העיר החדשנית והקונקטיבית ובו יש מאות ישומים שמדגימים לנו כיצד יראה העתיד המחובר שלנו- ומה הן ההשפעות של המאשאפ אותן הביא לפתחנו המובייל וכל הדברים שיוצאים ממנו ומחברים את כל השאר.
מילת סיכום. אני מקווה שהסקירה הזו השאירה אתכם מגורים שכן זה נושא עליו אני מדברת לא מעט, ומחפשת יחד אתכם את הדוגמאות הטובות, הקייסים המעניינים והחברות שעושות הלכה למעשה את השינוי. העולם שלנו הופך לקונקטיבי וחשוב שנהיה מודעים לעוצמות השינוי וניקח חלק פעיל בתוך הרעיון. מצידי, אני מבטיחה להמשיך ולהציף אתכם בורטיקלים נוספים חשובים שהועלו בועידה ובתערוכה ולהמשיך להעשיר את עולמכם.