ללא ספק המוטיב המוליך והמעצב של הכנס נסב סביב- שותפויות Partnership- ועל כך משמעותי לי להתעכב ברשומה הנוכחית, כחלק מסדרת תכנים אותם אני מיבאת ישירות מכנס המובייל הגדול בעולם ה- GSMA Mobile World Congress 2016 בברצלונה.
הפוסט החמישי בסדרה יעסוק בנושא שותפיות כמפתח מרכזי ועיקרי להצלחה. אתעכב אתכם על דברים שנאמרו באמצעות מנכ”לים, נשיאים ובעלי חברות אשר מובילות את השינוי ויכולות להוות עבורכם דרך דוגמאות ותובנות חזקות- מצפן ופרספקטיבה לאמירה זו.
לטעמי, בסוף הרשומה תחושו גם אתם את מה שאני מרגישה כבר הרבה מאוד זמן- אנחנו חיים בעידן של ביחד ולא בעידן של לחוד והדברים המשמעותיים שקורים מתאפשרים בזכות שיתופי פעולה עסקיים מוצלחים.
בדרך כלל משיקים על במת הGSMA : מוצרים חדשים, שירותים וחדשנויות שמסמנות את העתיד של החברה, הפעם– רוב ההשקות על הבמה היו של שותפיות, ארגונים אשר חוברים יחד ויוצרים מציאות משותפת. אמר זאת יפה מנכ”ל סיסקו Chuck Robbins שבמציאות הנוכחית ובעידן שאנחנו חיים כך בונים הצלחה. מהפכת הדיגיטל והטרנספורמציה שאנחנו עוברים ברמה העסקית אל Business שקמים במבוסס התשתית הטכנולוגית, יוצרת שותפויות שלא התאפשרו בכלל בעבר.
גישת ה-Partnership. תחשבו על כך, אם פעם המציאות העסקית עוצבה דרך תחרות בין גדולים קטנים, העידן המתקדם הביא לפתחנו מציאות חדשה שבמיקודה יש תחרות בין מהירים איטיים (ואנחנו יודעים היטב מי זוכה בקופה), הרי שהמציאות העתידית אליה אנחנו דוהרים במהירות- מציבה בפנינו יעד ואתגר חדש כמו כן הבנה שעדיף בשותפות ולא לבד.
City Group דיברו על כך הרבה, והעמיקו בנושא- בסיטי גורסים שעל מנת לייצר חדשנות צריך להרחיב את הסקופ- יש מגוון רחב של גופים שונים שמגייסים אנשים מתעשיית הדיגיטל ועובדה זו משקפת שעסקים הופכים לדיגיטליים במהות, עסקים מסורתיים חייבים להתערבב עם החברות החדשות שצצות ומשבשות- שכן העולם הרבה יותר גדול מהחברות ולכן sourcing מבחוץ- וחבירה לחברות הזנק כל כך חשוב- בחוץ ישנם רעיונות משמעותיים שיכולים לעזור למינוף החברות המסורתיות.
מדובר למעשה בגישה לחיים, ב-City Group מדגישים שאם כעסקים תעצבו שותפויות אסטרטגיות על בסיס קבוע- תצליחו להצמיח את העסק, ואם לא- ישבשו אתכם. תוכלו לראות בגרף שהצבתי מעל לפסקה זו את היחס בין חברות שיוצרות שותפויות לבין אלו שלא- ומה בפועל קורה לחברות שאינן מספיק גמישות ולא מחפשות לעשות דברים יחד.
אין ספק שהועידה היא הוכחה ניצחת לכך ששותפויות מכתיבות את ה-Bon Ton העסקי, אפשר לראות זאת באמצעות שיתוף הפעולה בין סמסונג לפייסבוק- סמסונג השיקה במעמד הכנס את קסדת הוירטואל ריאלטי שלה ה-Gear VR והטכנולוגיה שתומכת את הקסדה שלה מושתתת על טכנולוגיה של פייסבוק ומפותחת באמצעותה עם קסדה משלה ה-Oculus Rift. לכאורה, פייסבוק לא אמורה לשלב ידיים ולעזור לסמסונג לפתח את התחרות הישירה שלה- אבל בכדי שההזדמנות של Virtual Reality אכן באמת תתרומם צריכים להיות באקו סיסטם שחקנים שונים שמותחים את הרעיון ואת הגבולות- ודוחפים אותו קדימה.
זו תקופה ארוכה שבמצגות הטרנדים אותן אני מכינה ומציגה בפורומים שונים– יש שקף מרכזי שמלווה את סיפור השינוי והוא גישת ה-Frenemy, תובנה שאומרת שעסקים כיום הופכים להיות לאויבים חברים- ולומדים לעשות דברים יחד כי זה הסיכוי האמיתי לבנות דברים משמעותיים.
אישית אני הכי אוהבת את הדוגמא של אמזון- שניסתה שוב ושוב להכנס לסין וכשהיא הבינה שהיא לא יכולה לעשות זאת לבד היא בנתה נוכחות באחד האתרים של המתחרה הגדולה ביותר שלה- עליבאבא. המשמעות היא שחשוב יותר לנהל את המקום של אמזון בסין ולהתחיל ממשהו שיזמין את השינוי- ויאפשר את הצמיחה מאשר לנסות לעשות זאת לבד ולא להצליח.
דוגמא טובה לגוף שחושב בצורה כזו– וממנף עסקים חדשים באמצעות הגישה הזו הינה-AT&T שהחליטו להפוך לחברה חדשנית אשר עונה לצרכים של גופים שונים בתעשייה- הם יוצרים יחד עם הצרכים של הגופים השונים מציאויות חדשות שפותרות מחד את הבעיות של העסק ומצד שני יוצרות לה- New Business stream. החיבורים הללו של צורך ויכולת בונים את הפתרונות של העתיד ומושתתים על חיבור בין משאבים, יכולות והשקעות משותפות.
מילת סיכום. הפוסט הזה מהווה בעיני דגל ומסר אסטרטגי עבורכם, זה עולם של שותפויות ותצטרכו לחשב מסלול מחדש ולהתעכב על השאלה- כיצד בונים מציאויות יחד ולא לחוד. אתם צריכים לעצב את סביבת העבודה שלכם ככזו שמסוגלת להיות בנטוורקינג איכותי ובריא עם פוטנציאל חיצוני ויכולות פנימיות שמאפשרות לכם לבחון רעיונות עם צדדים נוספים ויחד-לבנות עולמות עסקיים אסטרטגיים משותפים.
מצידי, אמשיך להשביח עבורכם את הסקופ על השינוי- בורטיקלים נוספים אותם אני מביאה ישירות מועידת המובייל הגדולה בעולם בתקווה שישרתו אתכם כמפתחות משמעותיים להצלחה במפת הדרכים.