הפוסט הנוכחי מתעכב על שתי תובנות, זמן וסקרנות- אשר מתערבבות בפקטורים המשנים את הדרך בה אנשים חיים. הרשומה מהווה חלק מפלייליסט של תכנים אותם יבאתי ישירות מוועידת המובייל הגדולה בעולם ה- GSMA Mobile World Congress 2017 בברצלונה. אתעכב על הדברים שנאמרו באמצעות דוברים מובילים, תובנות חשובות- ואוסיף אינסייטים ומחשבות משלי, שימו לב לכך ששני האלמנטים- זמן וסקרנות מהווים חלק מהותי בשינוי בחיים של האנשים בעידן הנוכחי ולכן משמעותי- ללמוד, להבין ולהטמיע במערכות ההפעלה של העסקים אותם אתם מובילים.
כל הדברים הגדולים והמשמעותיים, לא יעבדו ללא חשיבה על הפרטים הקטנים שמתפעלים את הכל. אנשים סקרנים מטבעם והרשת רק הופכת אותם ליותר ויותר, הם רוצים לקבל מידע והרבה- וככל שהזמן עובר רוצים רק יותר. אבל, אנשים גם רוצים שיחסכו להם זמן והאינטרנט יכול לעשות זאת אם הוא עשוי נכון, אם מפתחים לתוכו את היישומים בצורה החכמה והריספונסיבית.
גוגל מדברים על כך שצריך לשים לב שלאנשים יש ציפיות שהכל יעלה מהר מאוד, שתי שניות זה הזמן שאנחנו כמשתמשים מוכנים לספוג מאתר שעולה במובייל- אנחנו מצפים מחברות שתיישרנה קו לכך כי את המידע שאנחנו מחפשים אנחנו רוצים במהירות האור- וספיד קובע בסופו של דבר את סוג המעורבות שאנחנו מייצרים מול מותג כזה או אחר.
סקרנות מתכתבת עם מורכבות, ומהווה דלק משמעותי וטבע של האדם, אותו צריך לנצל חכם. אנשים רוצים לצרוך יותר ויותר מידע- וחשוב להם שתהיה גישה למקורות בקלות ובמהירות, הם משתמשים בכלי חיפוש, כי זה הופך להם את האינפורמציה ליותר מהירה- ועוזר לעשות דברים בפועל, זה מה שיוזרים מצפים מהאינטרנט- שיהווה יוטיליטי שעוזר להם לעשות דברים- ומהירות היא חלק מהצפייה שלהם.
אנשים רוצים להיות חשופים ליותר, אבל הדרך בה אנחנו כמותגים מנגישים להם את המידע חייבת להיות קשורה בקונטקסט בו הם נמצאים- הזמן של האדם במהלך היום משתנה והוא לא זהה בכל שעה ושעה. לכן, לקונטקסט יותר מאי פעם ישנה משמעות קריטית. ישנם מקומות בהם אנחנו כמשתמשים נעדיף להשקיע זמן רב בצפייה ובצריכת תוכן ומידע, לעומת ערוצים אחרים בהם הזמן שלנו קצוב ואנחנו רוצים “לאכול” את המידע במהירות.
במציאות הנוכחית האתגר הוא להיות– מהיר, ברור וקל לשימוש. כל מותג שרוצה להיות רלוונטי במרחב הדיגיטלי חייב להיות תחת שלושת החוקים הללו- Be Seen, Be Smart, Be Speedy.
האנשים שהכי צריכים זמן הם אנשים צעירים ומשפחות צעירות– ומובייל חוסך זמן. תחשבו על עצמכם, כמה אפליקציות אתם מחזיקים בסלולר אשר עוזרות לכם בפועל לעשות פעולות שלקחו בעבר זמן רב- וכיום אתם פותרים בדיוק את אותם דברים בשניות בודדות, האפקט הגדול של המרחב הדיגיטלי ובמיוחד מרחב המובייל על המשתמש טמון- בחסכון בזמן.
משקלי הכובד בין חברות הLegacy לחברות הדיגיטל משתנים– השוק תופס כיוון אחר, הכל מוטה לקוח– החברות החדשות, גופי הדיגיטל עוזרים לנו כמשתמשים לעשות את הדברים בצורה מהירה, לנצל את הפלטפורמה באופן שמותאם לנו, ו”מתלבש” על הצרכים שלנו כאנשים ! גופים מסורתיים חייבים לקחת את דפוסי ההתנהגות הללו ולהפוך אותם לכלים שורשיים של הצעות הערך.
ככל שאנחנו צעירים יותר אנחנו מחוברים למכשירי המובייל שלנו, הם עוזרים לנו לחסוך זמן-והביקוש לזמן עולה, אנשים שמים במקום הראשון של החשיבות את נושא הזמן- והדבר השני אחריו- כסף וביטחון.
Netflix למשל מדברים על כך שהשינוי המשמעותי ביותר שהפלטפורמה הביאה לעולם הינו ה-Binge Viewing, למעשה האינטרנט ונטפליקס מחזירים עטרה ליושנה- כי גם בעבר כשקראנו רומן מספר היינו בחווית ה-Binge. החוויה של פרק בשבוע היא לא טבעית- ובעתיד כל התוכן יהיה באינטרנט, נוכל לראות אותו מתי ואיך שנרצה לראות. ותחשבו על כך, למעשה בצפיית בינג’ אנחנו צורכים הרבה יותר תוכן מאי פעם, ובפועל זה מגדיר את רמת הסקרנות שלנו והיכולת שפיתחנו “לאכול” יותר מידע מהמרחב הדיגיטלי.
אבל נטפליקס הינה דוגמא מופלאה לחברה שממנפת לנו את היכולת לנצל במקסימום את הזמן בחיבור לסקרנות, שכן הפלטפורמה מאפשרת לצרוך את המידע מכל מכשיר בכל זמן- וזאת בצורה סימלסלית לחלוטין.
AT&T דיברו על השיפט שצרכנים עוברים בעידן הנוכחי, ופירטו את הדברים שלקוחות רוצים באמת, צרכנים כיום רוצים שהכל יהיה בקסטומיזציה לצרכים שלהם, שהכל יהיה פשוט לשימוש והם כמובן רוצים יותר בפחות. הם לא ממש מתעסקים באיך זה קורה בפועל שדברים מהירים יותר, וקונקטיבים, הם רוצים יותר וה-More הזה מתבטא בגישה שלהם למידע, לתוכן ולבידור שמעשיר את החיים שלהם בפועל.
היחסים של הלקוח מול מותג נמדדים מחדש- ובמציאות הנוכחית זה קורה על בסיס יומי או אפילו שעתי. ולכן, חברות שאינן מתיישרות להבנה שאנחנו חיים בחייו של הלקוח, וצריכות לצאת ממנו- לא תשרודנה את המציאות הנוכחית. הלקוח חי את חייו על פי התנאים שלו, וחברות צריכות להתחיל להרגיש נוח במציאות מאוד לא נוחה, אין לחשוב שלקוחות יסכימו יותר לצעדים מיותרים בדרך- ומכשולים תוך כדי שהם מחפשים את המקום בו הם רוצים להיות- כשלצד ההצעות של חברות הלגסי “מתקפלים” אל השוק מודלים הרבה יותר פשוטים- אשר מאפשרים לעשות את הכל הרבה יותר מהר ובנוחות.
משמעותי להתעכב על כמה דברים שיוצרים את השינוי– וידיאו ממשיך וימשיך להיות התוכן הדומיננטי בעתיד של הצרכנים והוא פקטור משמעותי בסט הפעולות- צריך לקחת בחשבון את הקונטקסט בו אנשים נמצאים ולייצר תכנים שקשורים אליו ויכולים לספק את הסקרנות כמו גם להתאים כמו כפפה לזמן.
AT&T מדברים על כך שיותר משישים אחוז מהטרפיק ברשת כיום הינו- וידיאו, וזה ימשיך לגדול ובקרוב יגיע לשבעים אחוז, השיפט הזה מונע באמצעות בידור שנצרך על גבי הפלטפורמות ו-User Generated Content, תוכלו למשל לראות זאת בדוגמא של נטפליקס המדברים על כך שכיום כגוף גלובאלי הם יכולים לראות את השיפט בשימושיות, כשיותר משבעים אחוז מהיוזרים משתמשים בפלטפורמה באמצעות מכשיר המובייל.
גופים לא יכולים יותר להיות אגנוסטיים לשינוי, וצריכים לחשוב לא רק על הצנרת אלא גם על המים הזורמים בה, והמים- הינם התוכן והמידע שנוגע ישירות במשתמשים, תוכן וקונקטיביות זו למעשה משוואה שחשובה אבל התוכן הפרימיומי מבטיח שהצנרת שאתם יוצרים גם הופכת להיות לבעלת משמעות ואימפקט על הצרכנים.
אינטגרציה הופכת להיות למשמעותית לייצירת ערך ונוחות– זו גישה שיוצרת מהירות ונגישות, ואת זאת צריך לעצב סביב הצרכים של הלקוח- להיות בקונטרול ולקבל את הכל בפשטות. כיום, תוכנה היא המוצר והיא הדבק שאוחז את כל החלקים ביחד והופכת את הכל לאטרקטיבי, ואם לא נשלוט בתוכנה וב-Stack שלה אנחנו לא בהכרח מחזיקים במוצר.
ובמציאות כזו, המוצר הינו תוכנה– Software צריכה להיות כלי מקשר בין הצרכים של החברה לצרכנים שלה- כלי מתפתח שעוזר להביא את הערך למשתמשים באופן קבוע וגמיש. תוכנה יכולה לעזור לחברות לייצר הצעות מבדלות במרקטפלייס. כי זה לא מדובר רק בשיחה על תוכן ועל היציבות שלו, זו שיחה על הדרך בה המשתמשים עושים נביגציה במידע ומגיעים לתוכן שהם רוצים ולקהילות הדיגיטליות שלהם-ותפירת הנגישות הזו לדרך הטובה ביותר עבור אותם לקוחות עם הצרכים המשתנים.
ותחשבו על כך שבמושגים של זמן גם מקום העבודה משתנה, ולמעשה- שעון הנוכחות שלנו עובר למובייל, בו אנחנו יכולים בפועל להפעיל עסק. למרחב התעסוקתי ישנה הזדמנות חדשה שמאפשרת לנשים למשל לנהל ולתפעל את העסק באופן שמותאם ליום יום שלהן, ובכך למקסם את הפוטנציאל העסקי במינימום פגיעה בחיי המשפחה.
וישנם מספרים מטרידים שחשוב להתעכב עליהם במימד של הזמן, למשל המספר הזה שמובא באמצעות Uber- אשר מדגיש כי אם כל רכב היה נכנס לתפיסה של כלכלה שיתופית, אפשר היה להשתמש רק עם 10% מהרכבים שנמצאים כיום על הכביש. בעתיד, כשאנשים יבינו יותר את השינוי של העולם התחבורתי, הם יוכלו להשתמש ברכב כשירות ובפועל יתפנה לכולנו הרבה יותר זמן ונצפה להיות חשופים לתוכן איכותי שעוזר לנו לקבלת החלטות נכונות, גם נצפה ל- Engagement איכותי.
מילת סיכום. זמן וסקרנות מהווים שני מיקודים משמעותים אשר משנים את הדרך בה אנשים מתנהלים ומתנהגים, בסט הפתרונות שלכם כשאתם בונים את העסק שלכם במרחב הדיגיטלי משמעותי לחשוב על שניהם.