GSMA Global Mobile Economy 2015

אני מיבאת לכם לבלוג שלי אינפוגרפיקה מעניינת- שהופצה לכבוד כנס המובייל הגדול בעולם בברצלונה ה-GSMA Mobile World Congress 2015. האינפוגרפיקה, מציגה תחזיות ומספרים לשימושיות במובייל ומשטחת את ההשפעות של העולם הקונקטיבי על המציאות העכשווית והעתידית שלנו. אלך אתכם יד ביד ואכוון אתכם לדברים המשמעותיים שאני קוטפת מתוך המידע הויזואלי הזה, כמו כן אשאיר את המקור מאומבד ברשומה על מנת שתוכלו לקחת ממנו בעצמכם, בתחתית הרשומה אני מוסיפה מחקר מקיף של ה-GSMA המציג את התוכן שתמך את המספרים המוצגים בויזואליזציה הנוכחית.

המציאות הקונקטיבית העולמית העכשווית– משקפת כי ישנם 3.6 מיליארד אנשים שמחוברים אל האינטרנט, וההערכות של ה-GSMA (שהן זהירות מהיסוד) מדברות על כך כי עד 2020 יהיו מחוברים 4.6 מיליארד אנשים בסה”כ. חשוב לי להוסיף על המידע הזה כי לאור העובדה שגופים כמו Google ופייסבוק מחפשים פתרונות אשר יחברו את העולם, ולמעשה בונים כלים רובסטים לטובת המשימה ההערכות שלי הן שמידת החיבוריות ב2020 תהיה גבוהה יותר מזו המוצגת באינפוגרפיקה.

חשוב לעשות הפרדה בין מספר האנשים שמחוברים לאינטרנט לבין מספר הסימים– שכן כל אחד מאיתנו בממוצע מחזיק כבר היום בין שלושה וחמישה דיוויסים שונים שכולם יכולים בפוטנציאל להיות מחוברים לסים. המספרים בשנת 2014 עמדו על 7.3 מיליארד סימים בכל העולם- כשהמספר הזה מחולק למעשה על 3 מיליארד אנשים מחוברים, שימו לב שהממוצע עומד על שלושה סימים שונים לאדם, הממוצע בשנת 2020 יעמוד על פי ההערכות של המחקר הנוכחי על 10 מיליארד סימים מחוברים.

ישנו נושא נוסף חשוב והוא התשתית שתומכת על הדטה– תשתית ה4G אשר מאפשרת תעבורת דטה כל כך גדולה מתעצמת מיום ליום. בשנת 2014 תשתיות ה3G וה-4G עמדו על כיסוי של 39 אחוז מכל העולם- ההערכות מדברות על כך שבשנת 2020 הכיסוי יעמוד על 69 אחוז. בנוסף חשוב לציין כי השיחה כיום בכל הקשור לתשתיות נסבה סביב תשתית 5G שאמורה לתמוך אתגרים של דטאות מאוד גדולות במציאות של עולם קונקטיבי או בשמו הנפוץ : The Internet of Things.

gsma-global-mobile-economy-2015-6-1024

מובייל וקונקטיביות אלו מגמות שתורמות ללא ספק לכלכלת העולם- האתגרים שעומדים בפני התעשייה הזו גדולים והמשמעות של חיבור המדינות המתפתחות לאינטרנט חשוב ביותר שכן הוא ישפיע על כולנו. אחד האתגרים המסומנים- הינו להביא חיבור לאינטרנט למדינות שאינן מחוברות ולמעשה נמצאות כיום במצב של exclude מכל עולם האפשרויות שכלכלת האינטרנט מייצרת. הרעיון כולל- הבאת שירותים דיגיטליים פיננסים ויצירת שירותים חדשים לגמרי באמצעות אפליקציות שתתחברנה לתפיסת הIoT ותייצרנה דרך החיבוריות עולם שלם וחדש של שימושים המושתת על היכולת של מכונות לדבר עם מכונות- ובכך להשביח בצורה משמעותית את איכות החיים של כולנו.

ההשפעות של כלכלת המובייל על הGDP העולמי– משמעותיות כבר כיום וצפויות רק להתגבר בטווח השנים 2015-2020. זה אומר שעל הפלטפורמה הזו יווצרו מקומות עבורד חדשים, אם בשנת 2014 המספרים עמדו על 13 מיליון עבודות שנוצרות באמצעות כלכלת האינטרנט והמובייל בפרט- המספרים ב2020 עומדים על 15 מיליון מקומות עבודה וחשוב לי להזכיר שגם פה המספרים הם מאוד זהירים ובעיני ההשפעות הן גדולות מכך. כלכלת המובייל גם תורמת בצורה משמעותית לדרך בה עולם הגיוסים והאקו סיסטם הכלכלי מתפתח. בשנת 2014 גויסו 411 מיליארד דולר לטובת כלכלת המובייל וההערכות הן שבשנת 2020 המספר יעמוד על 465 מיליארד.

gsma-global-mobile-economy-2015-7-1024 (1)

מילת סיכום- כפי שהבטחתי לכם אני מצמידה לתחתית הרשומה את המחקר ממנו חילצו את נתוני האינפוגרפיקה, אני ממליצה לכם לצלול לתוכו ולקחת ממנו מידעים נוספים חשובים שיכולים להדגים הלכה למעשה את מפת העולם הקונקטיבי ואת ההבנה של השינוי בטווח של השנים הקרובות. 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.