אני מגדירה את עצמי כסטוריטלרית, שנים שאני כותבת סיפורים במרחב הדיגיטלי, ברשתות החברתיות ובבלוג- כתבתי ספר שהודפס והופץ בהצלחה רבה, ובשנת הקורונה לאורכה כולה כתבתי את הספר הבא. גם בהרצאות, מצגות ללקוחות, פגישות, למעשה- בכל נגיעה שיש לי עם קהל אני נדרשת (ושמחה שכך) לדעת לספר סיפור טוב. אז אני, בעיניים שלי אפשר להגיד בבטחה שאני מחזיקה ב”סופר פאוור” הגדול ביותר עבורי והוא- לדעת להיות מספרת הסיפורים.
חשבתי שיהיה נכון להעביר הלאה חלק מהלמידות המשמעותיות והעמוקות שלקחתי לאורך השנים, ומה חשוב שגם אתם תדעו על מנת שתהפכו בעצמכם לסטוריטלריים. דניאל שרייבר, המייסד של למונאייד אמר בפודקאסט בו התראיין- Link שהדבר הראשון שמנהיגים של שינוי, ואנשים שעוסקים בחדשנות צריכים זה: היכולת להיות מספרי הסיפורים. אז, אני זורמת עם דניאל וחושבת שהוא צודק לכל מי שעוסק בתחום ובמקצוע הכל כך כייפי הזה תהיו ותהפכו לסטוריטלרים הטובים ביותר.
הקשבה. סטוריטלרים, הם באופן טבעי אנשים פטפטנים- כי הם מספרי הסיפורים. אבל, דווקא נקודת המבט שלי היא שמספר סיפורים טוב חייב לדעת קודם כל להקשיב, לאסוף רשמים, טעמים, רעיונות- מהשטח. אם אתם רוצים להפוך למספרי סיפורים ממש טובים, תדאגו קודם כל לפני הכל לכייל את האוזן שלכם.
המודל. יש מודל מצויין של מספר הסיפורים, ששווה ללמוד ממנו ולהשתמש בו. הרגל הראשונה מתחילה מהיכולת שלכם להיות בקונטקסט של הדברים (שזה כמובן נגזרת של ההקשבה עליה דיברתי והמחוברת לתרבות). בשביל להיות מחובר לקונטקסט חייבים לספר את הסיפור בדרך שונה ממה שאחרים מספרים, על מנת שבכלל יקשיבו לכם. הרגל השניה במסע מדברת על הקונפליקט, סיפור הוא יכולת לייצר חיכוך שמאפשר לאנשים להבין את ההבדל בין דברים. סיפור חייב שיהיה לו גובה, קליימקס שמאפשר לאנשים להגיע לנקודת ריגוש. וכל סיפור חייב שתהיה לו התחלה, אמצע ו-סוף, אי אפשר להשאיר עלילה תלויה באוויר.
נקודת המוצא. כשאנחנו רוצים לספר סיפור, דורשת מאיתנו “לחשב מסלול מחדש” לגבי איך עושים את הדברים. המון פעמים אנחנו שומעים שצריך לשים את הלקוח במרכז, וגם סיפור טוב מתחיל מהנקודה הזו! אבל בשביל שנהיה שם באמת, נדרש מאיתנו שלושה דברים פרלמינרים:
מלחשוב בסיפורים של “השפרצה לכולם” ולהתפלל שיצליח, אל מחשבה הרבה יותר מודרנית וקשורה לעידן בו אנחנו חיים- צריך לדעת לדבר עם אנשים ואל אנשים.
מחשיבה של מרקטינג מיקס, לחשיבה של מסע הלקוח- זה סיפור הרבה יותר מנצח!
ומחשיבה של מהלכים דיסקרטיים שעובדים בסיילו, לחשיבה כוללת בקרוס שלוקחת בחשבון את כל הנכסים שיש לכם שבהם אפשר לנהל את הסיפור באופן קוהורנטי.
חיבור לתרבות. סיפורים של המאה 21 חייבים להיות- פשוטים, נגישים והם חייבים להיות מחוברים לתרבות, אנשים רוצים לחיות סיפורים שקשורים לקונטקסט (מזכירה לכם שזו הרגל הראשונה) לדברים שחשובים להם ולא חשובים לכם.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.