Innovation Processes with Generative AI | 37

באחת מהנסיעות שלי לפריז, טיילתי באזור בו הייתה חנות של אפל (תאכלס זה כמעט בכל רובע- צרפתים מתים על המותג הזה). ליד החנות, היה תור ענק של אנשים (רובם מלוכסנים)- בשלב מסויים, מישהו מהחנות יצא אליהם ואמר להם ״אין ממש צורך לחכות- אתם פשוט יכולים להכנס״. מקווה שהבנתם מה קרה 🙂 החבר״ה המלוכסנים, ובעיקבותיהם האחרים שעמדו איתם בתור- חשבו שיש סיבה לעמוד בתור לחנות של אפל, כי זה ההרגל שלהם- כמעט להנות מהתור למוצרים ולהשקות החדשות של המותג.

זה גרם לי לחשוב על הנושא של-Value for Money, שבעיני צריך להרחיב אותו בחשיבה לעוד שני אזורים: Value for Time – ו- Value for Engagement. אני אסביר. הרבה מאוד פעמים בעולם השיווק, אנחנו מדברים על ערך מוצר מול ההשקעה הכספית, אבל לא מספיק פעמים אנחנו מדברים- בעידן של מוצרים שהופכים יותר ויותר לחוויות על ההשקעה של הזמן או המעורבות. תאכלס, זמן זה כסף, והרצון שלי כצרכן להיות מעורב הוא חלק מההשקעה שלי והנכונות להיות מושקע בתוך חוויה, מעורבות והזמן שאני מקדישה. מותגים צריכים לשאול את עצמם, האם אנחנו רוצים ונרצה בעתיד להשקיע את הזמן שלנו ואת המעורבות בהם לא פחות ממה שנשקיע את הכסף שלנו.

אני אתן לכם דוגמא שתפשט את הרעיון. נגיד שהלכתם ל״פופ-אפ״ של דוכן אוכל מגניב ששמעתם עליו בעיתוןֿ, בדרך כלל זה כרוך בתור ארוך עם עוד הרבה ישראלים רעבים אחרים, והילדים העצבניים שלהם שרוצים כבר ״לתקוע״ משהו. חיכתם וחיכתם ובסוף הגיע התור שלכם ואתם רוכשים את המוצר- סנדוויץ מגניב, המבורגר מהמם, קינוחים סופר מיוחדים. העובדה היא שאתם תשכחו את חווית התור המעיקה באם התמורה הקולנרית, הטעם יהיה ממש טוב. במידה ועמדתם בתור ומה שקיבלתם בסופו היה מאכזב הסבירות היא שהטעם היחיד שתזכרו יהיה- התור ולא האוכל.

זה אומר בפשטות (או שלא כל כך בפשטות) שנדרש מכם לתכנן לא רק את הערך של המוצר עצמו, אלא גם את ערך חווית הצריכה סביבו! כל אלו מובילים אותי להגיד לכם, שחשוב מאוד לעשות חשיבה דקדקנית על ממשק המשתמש הכללי אותו אתם יוצרים, ממש לתכנן את הסיסטם של הנגיעות שלכם בלקוחות ולחשוב כיצד תוכלו בכל פעם לשייף את רמתו.

הגישה שהצגתי- מתקשרת למוצר המשמעותי שלי אותו אני משווקת בחודשים האחרונים, מוצר חדשנות עבור עסקים! אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר משמעותי לחברות בישראל !Bootcamp יעודי לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך.

בבסיס, ההצעה היא ללמידה אינטנסיבית ופרקטית בה לומדים את תהליך החדשנות ה– Double Diamond- ככלי מסורתי ותהליך נהדר לעבוד איתו, אבל זאת בשילוב כלים חדשים כמו GPT, מידג’רני ועוד- שמרעננים את התהליך של העבודה ו”מזריקים” לו סוג חדש של יצירה ורעיונות. אני משקיעה הרבה מאוד במחשבה, כיצד הכלים הללו יכולים להכנס לתוך תוכניות העבודה ותהליכי חדשנות- ומתוך הרעיון הזה בניתי מתודלוגיה של תהליך עבודה ביחד עם הכלים. כמו שאתם יכולים לראות בשקף, אני קוראת להם ה”עובדים החדשים, או העוזרים החדשים” אשר יכולים לעזור לנו באתגרים.

בשקף מתחת לפסקה זו נמצא הרעיון של התהליך עליו אני עובדת והמחשבה מתי כל כלי נכנס לפעולה, וכיצד ניתן לקחת את הסיסטם הזה ולהפוך אותו לכזה שמייצר עבורכם כלי של מסוגלות, גם ככוח פרודוקטיבי אבל לא פחות חשוב ככוח יצירתי. את הסיסטם הזה אני בונה עבור לקוחות שעובדים איתי, בין אם בשוטף או בפרויקט נקודתי- אז, אם זה מעניין אתכם תרגישו חופשי לכתוב לי! קחו בחשבון שיחד עם תהליך הDouble Diamond נוצר כוח חדש של חשיבה שמשלב בין גישות של הישן עם החדש.

ארגונים שיעשו איתי תהליך כזה יקבלו שלושה דברים עיקריים:

נכס ראשון– פיצוח לאתגר שסומן.

נכס שני– הבנת הכלי והתהליך בקרב הצוותים והיכולת לעשות זאת בעצמם ללא הנחיה חיצונית.

נכס שלישי– יצירת אנרגיה ואווירה של חדשנות שממקדת את הצוותים בדרך להסתכל על הדברים כך שכל אתגר בחברה יצא מאותה נקודת הסתכלות באתגרי העתיד.

אבל! וזה אבל חשוב! הם גם יחשפו לעבודה עם כלי הבינה המלאכותית הגנרטיבית ובכך יבינו כיצד אפשר לשלב בין תהליכי חדשנות עוצמתיים ופרקטיים, ובין פלטפורמות חדשות שעושות מינוף לפרודוקטיביות והעצמה של החדשנות.

למי שרוצה לשמוע פרטים נוספים, לדבר על האפשרויות להתנעת מהלך כזה אצלכם בעסק- אתם מוזמנים לפנות אלי!

Connect

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.