תזרמו איתי ברשומה הזו, בניסיון להגדיר את מקצועות העתיד אותם לדעתי צריך לפתח. יכול להיות שחלקם קיימים כיום בפורמט כזה או אחר, אבל משמעותי לשים את האצבע על האיפיון הספציפי שאני רואה את התחום כמו כן את העצימות בכל מקצוע. זה לא מכסה בשום אופן את כל מקצועות העתיד, רק הדברים שספציפית מעניינים אותי!
קריאטיב דטה. אני יודעת בוודאות שכבר היום הפרקטיקה הזו מיושמת בדרכים כאלה או אחרות בארגונים ומותגים שונים בעולם. עובדתית, יש לה קטגוריה בפסטיבל קאן לקריאטיב ויצירתיות. אבל בעיני בשביל שנוכל להפוך את זה למציאות שרידה נדרש לבנות לכך תפקיד יעודי והוא- איש קריאטיב מבוסס דטה, סטוריטלר מבוסס נתונים. המשמעות של התפקיד אומרת שעיצוב המהלכים התקשורתיים של החברה וסך הנגיעות בלקוחות לא יהיו מבוססים על מחקרים אמפיריים וידע מוקדם אלא על הדטאות השונות שאנחנו יודעים לכרות במדיות הפנימיות, בנכסים של החברה וכמובן במדיה החיצונית. תחשבו על עולם בו כל תכנון המסרים, החשיבה הקריאטיבית מהמוצר ופיתוחו ועד לתקשורת שהוא מקבל במרחב תהיה בנויה על- דטה! ואולי, אף שהדטה תיצור הלכה למעשה את המוצרים הבאים של החברה.
קריאטיב CX. אין ספק שהשנים האחרונות (במיוחד בשנתיים שעברנו וקדימה) מסעות לקוח מהווים את הבאאז הגדול ביותר של עולם השיווק. אבל, וזה אבל גדול- פרקטיקת CX עוסקת הרבה יותר מדי בפרפורמנס, בחוקי הנגיעה (חשוב מאוד) ובאופטימיזציה. בעיני נדרש לתוך הסיפור להכניס איש קריאטיב למסעות לקוח- זה שמפצח קודם כל ולפני הכל הודעת סמס או הודעה בוואצאפ. חשיבה מעצבת של מסע לקוח תדרוש מהחברה לעבוד אחרת, יותר מוכוון לקוח, פחות בסיילו, והרעיון בלהטמיע קריאטיביות לתוך הסיפור תהפוך את המהלך הלכה למעשה ל-סיפור.
מנהל אינטגרציה. איש אינטגרציה שדואג לחבר בין מחלקות שונות בארגון ויוצר למעשה מציאות חדשה רק מהחיבורים- בחלק מהסטארטאפים בעולם יש פונקציה כזו, שתפקידה לייצר אופטימיזציה ממהלכים השונים בחברה, לבחון את היעילות של התהליכים ולאחד את נקודת המבט בצורה אחודה שמבטיחה מבט אחד על המסע של הלקוח, אבל לא פחות חשוב על המסע הפנימי של העסק. מנהל אינטגרצית אתגרים מבטיח שהתהליכים מתקצרים, מתנהלים בחוכמה ובעיקר הוא מזהה את הבורות בדרך ויודע לכסות אותם על מנת שתוכלו להמשיך לצעוד קדימה.
מנהל מודלים חדשים מהקיימים. איש מקצוע בחברות מסורתיות שליבת העשייה שלו היא לבנות מודלים עסקיים חדשים רק מהקיים מבלי לבנות תשתיות חדשות, ולהשתמש בכלים SaaS אשר זמינים לכל אחד. Uber למשל נבנתה בתחילת דרכה משישה ישומיים חינמיים ברשת על מנת שבכלל תוכל לפרוץ ומהר, ורק בשלב יותר מאוחר פיתחה את הטכנולוגיות העצמאיות שלה. בכל חברה קיימות הזדמנויות לקחת את המודלים הקיימים וכמו פלסטלינה לייצר מהם חדשים. העניין הוא שאיש כזה חייב לבוא מהעולם החדש ולא מהמסורתי על מנת שיוכל להצביע “פין פוינט” להזדמנויות האמיתיות שקיימות ולהתאים את המשאבים הקיימים בטוויסט הנדרש על מנת באמת להשתנות וזאת במבוסס תפיסות של מודלים עסקיים חדשים שקמים בעשורים האחרונים.
מנהל אופטימיציה. אדריכל לאופטימיזציה במקומות עבודה- זה שחושב מחדש על הדרך לנהל את המשאב האנושי, מדובר במישהו שעושה שיפט במחשבה לגבי ניצול השבוע, מתכנן תוכניות של עבודה מרחוק, צימצום שבוע העבודה, היכולת של העובדים לעבוד מבחוץ על מנת לשנות ולרבד סביבת עבודה ובעיקר הוא עובד על מבנה הפגישות שיהיה מבוסס צוותים קטנים וחכמים שבהם מספר המשתתפים הוא קצר ובכך מעלה את האחריות האישית של כל אחד בעסק ומוריד את המורכבות של המשימה.
מנהל LTV. מישהו שאחראי על הסטוריטלינג בין חזות המותג מבחינה תקשורתית לביצועים העסקיים אבל! בראייה של בניית יחסים לאורך זמן, הוא בונה את ההחלטות מנקודת מבט של: NPS Net Promoter Score, לכן, יכול להיות שקהל יעד אחד נראה לנו יותר נוצץ מהשני, אבל בראייה של LTV דווקא צריך לטפל ולעבוד עם הקהל שנראה לנו פחות נוצץ אבל ב”לונג ראן” היכולת שלנו להועיל ליציבות הקופה הארגונית לאורך זמן משמעותית הרבה יותר.
רכיבים, פיצ’רים הכרחיים- לא מדובר בהכרח במשרות מלאות, אלו “פיצ’רים” נקודתיים או פרויקטים שנדרשים על מנת לעצב את קבלת ההחלטות נכון:
מעצב דירקטוריונים. איש בניית דירקטוריונים באיפיון אחר (משרה חלקית או לפרויקט נקודתי) אשר מגוון את האנשים, בדירקטוריונים השונים ומכניס נקודת מבט חדשה- קווין סיסטרום הבעלים והמקים של אינסטגרם מהווה חלק מהבורד של וואלמארט, אינדרה נוי מנכ”לית פפסיקו לשעבר יושבת בבורד באמזון, ויש מקומות בעולם שמכניסים טכנולוגיות כמו בינה מלאכותית כחלק מקבלת החלטות של החברה. זה הזמן להשפיע על החלונות הגבוהים ולגרום לכך שציר קבלת ההחלטות ירובד בדעות מגוונות ושונות שמייצגות את המציאות עצמה.
מעצב החלטות בחברה. מדובר כמובן במשרה חלקית, או לפרויקט נקודתי- אבל יחד עם זאת זו יכולת שנדרש לתרגל אותה כל הזמן. קיימת בעיה גדולה בחברות ובמיוחד בגדולות והיא יכולת קבלת ההחלטות. נדרש לעצב את הדרך שבה החברה מקבלת החלטות, איך, באיזו מהירות, ומי.
מנהל שיח השינוי. זה האיש שלוחש למנכ”ל, ומספר לו ומגלה את המציאות החדשה ללא פילטרים ובצורה ברורה. מנהל שיח השינוי צריך להשפיע על החברה קודם כל מלמעלה ורק אחר כך בשכבות שמתחת.