Mark Zuckerberg | Building Global Community

1330360-markzuckerberg-1487338957-637-640x480

מיסד פייסבוק Mark Zuckerberg כתב מכתב באורך של כמעט 6,000 מילים דרכן הוא פרט את עתידה של פייסבוק על פי החזון שהחברה קבעה. אין סיכוי שאשטח בפניכם את כל מה שמארק כתב וגולל, אבל חשוב לי להזניק לכאן חלק מהדברים שנראים לי כמשמעותיים.

את המכתב מארק כתב לפני כמה שבועות, ולקחתי לעצמי את הזמן – לקרוא, (פעמיים), לחשוב ולעשות פרוססינג לדברים החשובים ומתוכם לחלץ את מה שבעיני מכתיב ויוצר שינוי אמיתי, זאת גם דרך העדשה הספציפית של הפלטפורמה וכדברים שאנחנו יכולים לקחת לעצמנו כסט כלים שקשור למהות החיים שלנו באופן כללי.

המניפסטו של מארק גורם לפיייסבוק להשמע כמו תנועה גלובלית שמובילה את המשמעות של- Community ומבהירה את הכוח של הקהילה בחיים של האנשים, כמו גם את העובדה שבעידן הנוכחי פלטפורמות גלובאליות יכולות לגשר על התפרקותן של התאגדויות, למשל התאגדות היורו שחוותה מכה חזקה באמצעות הברקזיט. למעשה– מארק מדבר על כך שדרך ובאמצעות הפלטפורמה הדיגיטלית סושיילית ניתן לחבר אנשים בכל העולם ולגרום לכך שלכל אחד יהיה סיכוי שווה.

16804067_10103508274631311_8401613758833731878_o

מארק כתב, בעשור האחרון פייסבוק הייתה בפוקוס על חיבור אנשים- חברים ומשפחה, כמו גם עסקים אל אנשים- הפוקוס הבא של החברה הינו לבנות Social Infrastructure for Community תשתית סושייל עבור קהילות- זאת על מנת שתקבלנה תמיכה מהפלטפורמה, מקום בו ניתן להיות בטוח בתקשורת ולייצר מעורבות עבור כל קצוות החברה המגוונות והרבות. המכתב מגולל את הערכים שפייסבוק מושתתת עליהם ואת הValue שהיא רוצה לייצר באמצעות הכוח שלה אל מול קהילות שונות- פרטיות ועסקיות.

לפייסבוק יש מטרה וחזון לחבר אנשים ביחד– בעולם הפיזי דרך ובאמצעות העולם הדיגיטלי, הדגש מאוד ברור- מארק לא רואה בחיבור בין אנשים רק במימד האינטרנטי הוא מחדד כי הפלטפורמה מהווה מינוף לקונקטיביות בין אנשים און ליין ואוף ליין. יש כיום מיליארד אנשים שפעילים בקהילות של פייסבוק, והוא רואה בכך דרך ופסיליטיטור לעזור לאנשים בעולם האמיתי להיות באינטראקציה אחד עם השני.

לחברה יש אחריות על פי השקפת עולה לעזור לאנשים להשאר בטוחים. פיצ’רים כמו- Safety Check, אשר מאפשרים למשתמשים לסמן את עצמם כבטוחים בזמן של אסונות, מהווים חלק משמעותי מעתידה של החברה. על פי מארק אנחנו נראה בהמשך הדרך  קייסים בהם הקהילה תוכל להיות כלי שמזהה סיכונים ולאפשר לאנשים למגן את עצמם באמצעות אותו מידע.

לפלטפורמה ישנה אחריות להשאיר אנשים מעודכנים. זה ה-Responsibility של פייסבוק להיות אלו שמהווים מגבר על דברים שיוצרים אפקט חיובי או דברים שיוצרים את ההפך אפקט רע, המשמעות היא שפייסבוק כחברה חייבת לנסח את החוקים והמדיניות שתרחיק אותנו מתוכן אלים כמו גם מחדשות מזויפות שיוצרות הטייה לא טובה- ועל כך מארק טוען כי הם החליטו לבנות תשתית ויכולות כמו גם תנאים שמבטיחים את התנקות הפלטפורמה מדברים כאלו בעתיד.

בינה מלאכותית Artificial intelligence תהפוך להיות למפתח אשר מאפשר לפייסבוק לבחון בפלטפורמה תכנים לא ראויים. פייסבוק מקווים כי יוכלו להתמודד עם המגמות הלא חיוביות הללו באמצעות טכנולוגיות מתקדמות זאת כבר ב-2017 למעשה, מדובר ביכולת שתתפתח ותשתכלל במהלך השנים הבאות.

מארק צוקרברג מסיים את המסמך בציטוט של אברהם לינקולן– “We can succeed only by concert. It is not, ‘Can any of us imagine better,’ but, ‘Can we all do better?'” אין ספק שבציטוט הזה מארק מכוון גבוה לכך שהאחריות של הפלטפורמה הינה קולקטיבית שלנו ושל החברה- כמו גם הוא מסמן טריטוריה המגדירה שבמציאות בה פלטפורמות מתחזקות והן הופכות לסוג של מדינה והבעלים של הנכס הופכים להיות בפועל למנהיגים של העידן הנוכחי, קרי- הוא המנהיג שמוביל את תפיסות העולם והערכים החזוניים עליהם אנחנו צריכים להשתית את המבט העתידי שלנו.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.