הפוסט הזה יתמקד בשינוי המתגבר בהרגלי הצפייה של דור ה-Y- זאת על פי מידע שמבוסס מחקר אותו שלפתי מהמנוי שלי בביזניס אינסיידר. המחקר מדבר על כך ש-Millennials צופים כארבעים דקות פחות בטלוויזיה המסורתית- בכל יום נתון וזאת אל מול דטה שנבדקה לפני שנתיים על אותו קהל בדיוק. אין ספק שישנה מגמה שניתן לראותה שנה אחר שנה-YoY בירידה בצפייה במסך הטלוויזיה ונדידה של צריכת התוכן למסכים אחרים ולערוצים אחרים (אינטרנט).
אני מניחה שאני לא צריכה להסביר לכם- כמה חשוב להבין את הרגלי צפיית המדיה של קהלים אסטרטגיים עבור מותגים, וישנה משמעות אדירה להבין את השתנות המדיה המסורתית הטלוויזיה- בפרט, ולנסות לעקוב אחר הJourney החדש של הלקוחות שלכם. אם מסתכלים על מספרים שמביאה חברת המחקר נילסן במאמר הבא : Media Time-Spend Data ניתן לראות את השינוי בטווח של שנתיים ומה הן המשמעויות שלו :
בקבוצת דור ה-Y– הקהל המבוגר יותר 25-34 משקיעים 14 אחוז זמן פחות בצפייה בטלוויזיה מסורתית בכל יום ממה שנהגו לפני כשנתיים, ו10 אחוז פחות ממה שנהגו לפני שנה (מספרים שרלוונטים לרבעון האחרון של 2014). הדטה משקפת סה”כ כולל של 40 דקות פחות צפייה בטלוויזיה מסורתית ממה שצפו לפני שנתיים.
בקבוצת דור ה-Y היותר צעירה הDrop הרבה יותר מהיר- מדובר על גילאי 18-24 שלמעשה משקיעים 19 אחוז פחות מהזמן המושקע בצפייה במדיה מסורתית זאת בהסתכלות שנתיים לאחור, ובמבט של שנה לאחור מדובר על 16 אחוז פחות.
אחת הסיבות המרכזיות לשינוי- קשורה בכך שהרגלי הצפיה שלנו עוברים למסכים אחרים ולשירותי וידיאו סטרימינג- זה כולל סטרימרים כמו Apple TV וקונסולות משחקים כמו אקס בוקס של מיקרוסופט. 40 אחוז מבתי האב בארה”ב רשומים לסוג של שירות סטרימינג כמו נטפליקס, אמזון, ועוד- זאת על פי נילסן.
ההשלכות אם כך הן ברורות- דור ה-Millennial משנה את הרגלי הצפייה שלו ובמהירות מטלוויזיה מסורתית אל שירותי סטרימינג שונים- אותם הוא למעשה “מאקטב” דרך המובייל ושאר המכשירים שלו אשר מחוברים אל האינטרנט. המשמעות של השינוי היא גדולה עבור המפרסמים והמותגים- שכן היא מעצבת מחדש לגמרי את מגש המסר שלהם ואת מגש המדיה, ניתן לראות את השיפט המהיר שמתקיים בשינוי הבין דורי ואת החשיבות לנכס שיטות חדשות בהבניית הקשר בין המותגים לצרכנים.
מילת סיכום, אמנם הרבה מאוד פעמים השינוי לא נראה ככזה שקרוב אלינו, אנחנו מתייחסים אל המספרים בישראל ומעצבים את ההחלטות שלנו על בסיס המידע הלוקאלי. אבל לאור העובדה שאופן צריכת המדיה משתנה בצורה מהירה והופך להיות לדומה יותר ויותר ברמה הגלובאלית בקרב דורות ה-Y וה-Z ישנה חשיבות לשנות את השיטה דרכה אנחנו מקבלים החלטות, ולהסתכל על הנושא ביתר דחיפות. חשוב לבנות כלים חלופיים ויכולות מגוונות שמתכתבות עם מציאות בה מסך הטלוויזיה כפי שאנחנו מכירים אותו כיום- ישתנה מהקצה אל הקצה ואופן הנגיעה בצרכנים מקבוצות גיל ספציפיות יצטרך באופן טבעי להיות- אחר.