Mobile web is Not Dead, Just Changed

יש לנו נטייה להרוג דברים ברגע שאנחנו מזהים שינוי, למרות שבאמת של החיים- הדרך הנכונה להסתכל על המציאות היא לא באופן דיכוטומי אלא בצורה אשר מאפשרת לנו ללמוד את האבולוציה, השינוי, ההתפתחות- ומנקודה זו לקבל החלטות ולייצר הבנות חכמות. אין ספק שהתקופה האחרונה מסמנת שיפט אדיר בהתנהגות של האנשים- וממחישה לנו שאפליקציות הן הפלטפורמה המועדפת במכשירי המובייל, וככל שאנחנו נמצאים שם יותר הרגלי גילוי וחיפוש התוכן גם הם- משתנים.

על מנת שאוכל לתמוך את הדברים הנאמרים אחזק אותם דרך המספרים- רק 10 אחוז מהזמן שאנשים משקיעים בסלולר ובטאבלט מופנים לטובת חיפוש ב-Browser וזאת ירידה מהנתונים של השנה שעברה אשר עמדו על- 14 אחוז, על פי חברת המחקר –Flurry, את שאר הזמן (90 אחוז) אנחנו משקיעים באפליקציות בהן ללא ספק מפתחים חכמים יכולים לייצר חוויה הרבה יותר טובה ומותאמת מובייל עבורנו כמשתמשים.

אבל, דטה חדשה שמגיעה מ-Scientia משקפת את העובדה שאחוז גדל ועולה של משתמשים משקיעים זמן לא מבוטל בחיפוש ברשת, אלא שהם עושים זאת בצורה אחרת מבעבר- מתוך האפליקציות עצמן. למשל, אנשים מבלים בחיפוש באפליקציות כמו אינסטרם- כשהם משקיעים את רוב הזמן לאיתור תכנים של החברים שלהם, או אנשים אשר מעניינים אותם ישירות מתוך האפליקציה.

בעוד שרוב הטרפיק  (54 אחוז) ב-Web במכשירי iOS מגיע מהדפדפן הדיפולטי של אפל- Safari, ניתן לראות בקצב עולה וגדל שישנו טרפיק שמגיע מדפדפנים שאינם נייטיבים או- Nonstock Browsers.

94 אחוז מהטרפיק שמגיע מ-Nonstock Browsers מונע מחיפוש בתוך אפליקציות או Web Views מתוך אפליקציות.

פייסבוק מניעה 85 אחוז מ-Web Views בתוך אפליקציות של iOS.

דפדפנים צד שלישי כמו- כרום מהווים חלק נכבד של- Nonstock במכשירי iOS.

אנדוראיד כפלטפורמה באופן משמעותי מסתמנת כפחות- App Centric :

58- אחוז מהטרפיק באינטרנט באנדרואיד מגיע מ- Nonstock Apps, אבל רק 67 אחוז מאותו טרפיק מגיע מצפיות באינטרנט דרך אפליקציות.

כשאנשים מחפשים בתוך אפליקציות הם בדרך כלל גולשים באינטרנט דרך Facebook- זאת מאוד דומה ליוזרים בiOS, וטרפיק מאסיבי (88 אחוז) מהטרפיק של צפיות ב-Web מגיע מהאפליקציות של פייסבוק.

דפדפנים צד שלישי מהווים גם הם חלק גדול ומשמעותי מהזמן שבו משתמשים בעלי מכשירי אנדרואיד (33 אחוז), הדפדפן של סמסונג למשל הוא המקובל ביותר בשימוש של דפדפנים צד שלישי באנדרואיד.

מי למעשה מרוויח מהשינוי הזה ? המנצחים הגדולים הם כמובן אפל ופייסבוק. אפל מרוויחה מכך שיש טרפיק גדול בחנות של האפליקציה שלה, מה שהופך אותה לGatekeeper של המובייל. ובאותה נשימה פייסבוק מצליחה להיות סופר משמעותית בכל הקשור לזמן שאנשים משקיעים און ליין בפלטפורמה שלה במיקוד כמובן במובייל.

איך הדטה הזו יכולה לשרת את מעצבי הרשת ? ככל שצרכנים נמצאים יותר זמן בחיפוש אחר מידע מחוץ לדפדפנים הרגילים, מעצבים צריכים להבטיח שהאתרים שלהם עובדים באותה מידה כתוצאת חיפוש מתוך צפייה ברשת באפליקציה- זאת לטובת השבחת חווית צריכת התוכן והמעורבות מול המשתמשים.

החיפוש לא מת, הוא פשוט השתנה- התנאים שאנחנו כאנשים, משתמשים- משנים את זהותה של הרשת ומשמעותה, שימו לב גם לכך שהקונטקסט בו אנשים נמצאים עובר רבולוציה במהות ויש צורך לחשב מסלול מחדש בתוואי של הUser Journey.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.