הצרכן הדיגיטלי. האם החיים שלנו שמלאים בנקודות מגע חדשות דיגיטליות אשר מאפשרות לנו לקנות הכל באון ליין, כשהמציאות הטכנולוגיות מראה כי רובוטים יכולים לבצע עבורנו החלטות חכמות ולחסוך זמן, כשהעולם שלנו הולך להיות מוקף בעוזרים דיגיטליים ובוט אחד ידבר עם ה-Bot השני והם שניהם יסכמו בינהם מה הכי טוב לנו במבוסס הדטה שלנו והיסטוריית השימושים שלנו- האם באמת נחייה חיים טובים יותר ? האם לזאת קוראים צרכנות דיגיטלית ? האם כזה צרכן אתם רוצים להיות ?
אני טוענת שלקחנו את הרעיון רחוק מדי, וניתן לנסח אותו בצורה יותר חכמה- צרכנות דיגיטלית היא כזו שמאפטמת את המציאות הפיזית ומכניסה לה מימדים של נוחות, ניצול זמן טוב יותר ושליטה על המידע- אבל אנחנו כאנשים נרצה תמיד לחוות את המימד הפיזי להכיר אנשים, להיות חשופים לסיפורים מרגשים.
במציאות שאנחנו חיים, נדרש לחשוב מעבר למסך המובייל- ולנסות להבין את האנשים שנמצאים בצד השני ה-Screen במציאות הפיזית, אותם משתמשים יש להם צרכים, דפוסי התנהגות ורצונות- כמו גם חלומות. אנחנו, האנשים האלו לא רוצים שכל מה שנמצא סביבנו יהפוך להיות למכונה משומנת ! כי מכונה לא יודעת להכניס חוויה, פאן וסקרנות למשוואה, את הקומפוננט הזה- מכניסים האנשים, מספרי הסיפורים ויוצרי החוויות.
בכנס דיברו בדיוק על הדברים הללו ועוד, IKEA ואריקסון הציגו את התפיסה שלהם לגבי העתיד של הקמעונאות והצריכה, וכיצד צריך להתייחס לכך בעולם דיגיטלי משתנה. באיקאה ניסו להבין את-Future Consumption, הם עשו זאת באמצעות Think Tank- צוות חשיבה מולטי דיסציפלינרי אשר מגיע מעולמות שונים, אשר ישב וחשב אתם איך צריך לתכנן נכון עתיד מותאם לאנשים. לקחו חלק בטינק טנק : אנשי טכנולוגיה, טלקו, יזמים שונים, אנתרופולוגים, מעצבים ועוד…
איקאה בחנו את השאלה מה אנשים רוצים, וגילו שכששואלים אותם מה חשוב הם אומרים בצורה מאוד ברורה- Buying זה לא Shopping. נכון- העולם יכול להפוך לכזה שהכל נעשה אוטומטי, יכולים להיות בוטים שמדברים עם בוטים אחרים ומסכמים ביניהם מה אנחנו צריכים ועורכים עבורינו את כל הקניות סימלסלי- ויש בטוח כמה בעלים שהיו מאוד שמחים לרעיון. אבל, באמת של החיים אנשים אוהבים שופינג- הם מתרגמים זאת כחוויה, כמשהו כייפי ובידורי ולא היו רוצים לאבד את המימד הפיזי ואת המגע האנושי.
חווית הקניות מצד אחד הופכת למאוד פונקציונאלית, ויש לנו עוזרים דיגיטליים שיכולים לייצר לנו זמן ונוחות מתגברת- אבל מהצד השני יש לנו-האנשים גם צרכים אמוציונאליים שאסור לשכוח אותם.
הדבר הנכון ביותר הוא להפסיק לחשוב במונחים של דיגיטל ופיזי, ולהתחיל לחשוב על ממדים פונקציונאליים בהם נרצה להוריד חיכוכים ואזורים בהם דווקא נרצה את ה-Friction, נראה לי שאמרתי בדיוק את אותו דבר על אחת הבמות בדיוק לפני שנה.
קמעונאים צריכים לדעת לייצר ברצפת המכירה-Opera Moments, ואין זמן טוב מכך שכן הטכנולוגיות השונות מאפשרות זאת, יש סיבה שמדברים על רגע אקספוננציאלי- בדיוק בנקודה הזו כמה טכנולוגיות במקביל מתפתחות בפיק של שיא, והעובדה שהן כולן ביחד משתנות במהירות גורמת להאצה של הדברים ול-Convergence.
מילת סיכום. אמשיך להציף אתכם בתובנות מצטברות מכנס המובייל הגדול בעולם בברצלונה 2018, למי שרוצה להחשף לתכנים כולם ניתן לעשות זאת באמצעות התגית הבאה- Creating a Better Future.