MWC 2018 | Hardware & Software Companies

MWC1

אני מתעסקת לא מעט בשאלת ההבדל בין חברות שקמו על הפלטפורמה הדיגיטלית, אל מול עסקים מסורתיים- ומה הופך חברה מהזן החדש לכזו שיכולה להצליח יותר בעידן הנוכחי. יש כמה עובדות בסיסיות שעושות את כל ההבדל, ולטובת הדיון הכנתי שרטוט אשר מציג מה מרכיבה בעיני פלטפורמה דיגיטלית מבוססת תוכנה, וכיצד עסקים שהם- Software by Design מייצרים בידול ותחרותיות בעידן הנוכחי :

Business Digital Platform

חברות חומרה, מהוות מבחינתי דימוי לארגונים מהזן הישן, הן מחזיקות נכסים פיזיים ועל מנת שתתפתחנה חייבות להכיל על עצמם כובד משקל גדול ומנשא של : מפעלים, עובדים, מכונות אשר מייצרות, בניינים פיזיים ועוד- HBR, מגדירים חברות מהסוג הזה, כביזניסס שלא יצליחו לצמוח בעידן הנוכחי, שכן הן חסרות גמישות- מהירות תנועה, אג׳יליות – Link.

חברות תוכנה, מהוות את הזן החדש- מבוסס דטה, גמישות גבוהה, דיגיטלית, יכולת להתפתח באופן המייתר גבולות גאוגרפים, ולמעשה הן כאלה שיכולות ליצור- Network effect. מה שמאפשר את זאת הינה העובדה שכיום כל אחד מאיתנו מחזיק את החומרה ביד, וכולנו יחד הופכים לתשתית אנושית אחת גדולה עליה יכולים לקום עסקים חדשים לגמרי, כי כל אחד מאיתנו מאפשר זאת באמצעות המגה מחשב שיש לנו בכף היד.

B1

יש חברות מסורתיות שהבינו את השינוי, ולוקחות את העסק קדימה לטרנספורמציה עסקית אמיתית שתתאים לעידן הדיגיטלי. ברשומה הזו אני רוצה להתייחס לדוגמא אחת כשל חברה שהציגה בכנס המובייל בברצלונה,BMW, ובנוסף אתעכב על נתונים שקשורים לתשתיות-5G שיעזרו לכם להבין מה זה אומר תשתית שמאפשרת לבנות  New Business Models על- Infrastructures חדשים.

Main Things

מי שהפיל לי את האסימון וגרם לי לכתוב את הפוסט הנוכחי היה-Dieter May שהוא-Digital Services & Business Models של חברת-BMW, תפקידו הוא לקחת את העסק ולעשות טרנספורמציה שתהפוך אותו לריספונסיבי בעידן דיגיטלי. אחד הדברים שהוא הבין ממש בהתחלה היה- שבעולם הפיזי של במו כשהרכב יוצא מהמפעל ומגיע אל הלקוח, תפיסתית מבחינת החברה- זה הזמן שהמוצר מוכן, אבל בעולם הדיגיטלי כשהמוצר יוצא מהמפעל זה הזמן שהמוצר מתחיל בפועל להיבנות.

דיטר הבין שהוא עובד בחברת חומרה, ושהוא צריך להעביר אותה להיותו להפוך גם לחברת תוכנה- וזה אומר לשנות את התפיסה בה עושים דברים ונוגעים באנשים.

B3

בקרוב,BMW משיקה שירות שקוראים לו- My Car is Born, הרעיון הוא שכשאתם רוכשים את הרכב, תוכלו להיות בקשר עם המפעל ולהבין מתי הרכב שלכם יגיע, באיזה שלב של יצור הוא- ומה קורה אתו בכל חלק מהתהליך- תחשבו על כך כמו על ה-Google Maps של המסע והדרך לרכב שלכם להגיע. שירות כזה מיד מייצר קשר עמוק עם החברה וגורם למשתמש להרגיש מחובר ולרצות להיות במעורבות, כבר מהשלב הזה ניתן לפתוח במערכת קשרים שמיוצרת בפועל בשכבה של תוכנה שמקשרת בין המותג לאנשים.

B2

נתונים שחשוב לקחת בחשבון, BMW- מחזיקה כיום יותר מ2.3- מיליון רכבים מחוברים או יותר נכון בשפה שלהם- Connected Users, זאת באמצעות BMW MIO- אבל מה שיותר משמעותי הוא הריטנשביליות שיש לשירות במכונית, בטווח של 12 החודשים האחרונים הייתה עליה של- 3800 אחוז לסרביס, נתון שמוכיח ללא ספק על חזרתיות חוזרת ונשנת של אנשים לתוך המערכת.

B5

העובדה שהרכב מחובר, מאפשרת למשתמשים לשלוח פידבקים, כמו גם מעצם היוזביליות שלהם החברה יודעת מה עובד ומה לא- ואת השכל הזה היא יכולה להפוך למוח קולקטיבי בפיתוח, מה שמאפשר לה כל הזמן לדייק ולשפר את המוצר.

B6

זה דורש מהחברה לעבוד במוד אחר, להבין שהמוצר אף פעם לא גמור- שהקשר עם הלקוח לא מסתיים מרגע מסירת הרכב ושאפשר על השכבה של התוכנה להוסיף עוד ערכים אחרים איתם ניתן יהיה לבנות ביזניסס אחרים לגמרי ולעצב- מודלים עסקיים חדשים.

B4

במציאות של טכנולוגיות מתקדמות 5G ניתן יהיה לבנית עולם מחובר, שייצר- Infrastructures שלא קיימים כיום, עליהם יהיה ניתן לייצר עולם שלם של שירותים ועסקים. תחשבו על כך שלמעשה, כל העולם של החומרה יהיה ממונף על ידי שכבת תוכנה שתהפוך כל חפץ לכזה שיגול להיות חכם. רכבים אוטונומיים, ערים חכמות, רפואה מרחוק ועוד- סרביסס מבוססי תוכנה שמחייבים תשתיות חזקות שיודעות להריץ המון דטה בזמן אמת.

B7

מילת סיכום, מקווה שהרשומה עזרה לכם להבין את משמעות השינוי, מבטיחה להמשיך להציף בתובנות חשובות מהכנס על מנת שתוכלו לקחת את המידע ולהפוך איתו לכלי שעוזר לקבל החלטות מעצבות עסקיות חכמות. התגית של סדרת הפוסטים המלאה- Creating a Better Future.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.