חלק משמעותי מתהליך של חדשנות הוא- מחקר, גילוי, הבנה של מה שקורה סביבנו ובעיקר יציאה מתיבת התהודה-Echo chamber שבה אנחנו הרבה פעמים חיים. העובדה הזו מכריחה אותנו לחשוב מה הן החוזקות שלנו, איך אנחנו יכולים להבטיח שאת החלק הזה של תהליך החדשנות נעשה בצורה מעמיקה ושנקדיש לו מספיק זמן? תרגיל טוב בלבדוק את הנושא הוא לבחון בקרב האנשים שעובדים אתכם וסביבכם- כמה מכם הם “אקספלוררים” כאלה שמחפשים, חוקרים, מגלים ומנסים להבין את השינוי שהעולם שלנו עובר- וכמה מכם הם “פיקסרים”? כאלה שרצים לפתור בעיות, לבנות דברים ולעשות בפועל.
אין בשום אופן טוב או רע! גם הפיקסרים וגם האקספלוררים של העולם חשובים וצריך שיהיו כאן בשביל שנחפש, נחקור ונעמיק אבל גם בפועל נעשה דברים בשטח! ועדיין, יש סיבה שאני כותבת לכם כאן את הדברים. בפועל, כשמסתכלים על האחוזים של המחקר והחיפוש בתוך תהליכי חדשנות- מגלים שהם מאוד מאוד נמוכים.
אתם צריכים לוודא עם עצמכם, ועם האנשים שסביבכם שתעלו את האחוזים של החלק הראשון, של הגילוי, הסקרנות והמחקר- בפועל, ככל שתדייקו את התהליך ותשביחו את עבודת הגילוי וההגדרה הנכונה של בעיות// הזדמנויות- ככה תבטיחו שתבנו דברים שאנשים באמת צריכים ורוצים. לא סתם האחוזים של ההצלחה בעולם של סטארטאפים עומדים על בין 1-3 אחוז מתוך מאה! מישהו, לא בדק מספיק שמישהו בכלל צריך את הפתרון שלכם. תעשו תרגיל של אקספלורר/ פיקסר לעצמכם ולסביבה שלכם- ותוודאו שאתם מעלים את האחוזים ובעיקר מכוונים לכך שאנשים יהפכו יותר ויותר לגם וגם.
הרעיון הזה מתקשר למוצר החדש שלי, מוצר חדשנות עבור עסקים! אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר חדש! Bootcamp יעודי לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך.
בבסיס, ההצעה היא ללמידה מאתגרת ואינטנסיבית בה לומדים את תהליך החדשנות ה– Double Diamond.
החלק הראשון – Discover + Define
החלק השני- Design/ Develop
החלק השלישי- Deliver
את התהליך בוחנים במבוסס אתגר אמיתי של החברה אותו רוצים לפצח.
בסוף התהליך הארגון יקח שלושה דברים מרכזיים:
נכס ראשון– פיצוח לאתגר שסומן.
נכס שני– הבנת הכלי והתהליך בקרב הצוותים והיכולת לעשות זאת בעצמם ללא הנחיה חיצונית.
נכס שלישי– יצירת אנרגיה ואווירה של חדשנות שממקדת את הצוותים בדרך להסתכל על הדברים כך שכל אתגר בחברה יצא מאותה נקודת הסתכלות באתגרי העתיד.
למי שרוצה לשמוע פרטים נוספים, לדבר על האפשרויות לשיתוף פעולה והתנעת מהלך כזה- אתם מוזמנים לפנות אלי!