חברות מחקר מדברות על כך שתקשורת פרסונאלית מעלה נאמנות, ומורידה אופט אאוט .תקשורת פרסונאלית מורידה אי נאמנות ב-45 אחוז, וההערכות הן שעד 2020 חמישים אחוז מכל האינטראקציות תהינה פרסונאליות . BCG מדברים על כך שחוויה פרסונאלית מעלה את המכירות בין- 6-10 אחוז, פי שלוש צמיחה מכל קמעונאי שלא עובד בפרסונליזציה. והנה אנחנו רואים יותר ויותר מותגים שנכנסים ברצינות לדומיין הזה, ומשקיעים בו בצורה עמוקה :
Nike מרחיבה את תוכנית התגמולים שלה באפליקציה- Nike Plus app שעונה לשם–Nike Unlocks, הרעיון הוא שככל שמשתמשים יותר אקטיבים כך הם מגבלים יותר תגמולים. הפרסים שהם יכולים לקבל כוללים : מוזיקה מאפל מיוזיק או לחילופין שיעורי מדיטציה מודרכים באון ליין- ללא ספק צעד נוסף להגברת הגימיפיקציה באפליקציה והחיבור לקהל שלה שהוא- Digital Savvy.
החברה משקיעה המון ברעיון של פרסונליזציה, ככלי שיכול להוביל להצלחה שלה בהשקעות בדיגיטל ובנגיעה החכמה בצרכנים, והיא ללא ספק מהווה את אחד המותגים שיודעים לעבוד ברמה גבוה במרחב הצרכני עסקי הדיגיטלי. זה כולל מהלכים כמו- NIKEiD Tool שמאפשר לשופרים להגדיר את עיצוב הנעל שלהם : צבע, טקסט, גרפיקה שבסופו של דבר מייצרת מוצר שהוא יחיד במינו- פרסונאלי, בעוד ש-Nike+ Run Club ו- Nike Training Club מאפשרים למשתמשים לעשות קסטומיזציה לדרך שבה הם פועלים מבחינה ספורטיבית ולתוכניות שלהם.
התוכנית החדשה של נייקי מוסיפה גימיפיקציה מובהקת לסיפור ולאקו סיסטם של האפליקציה, ובכך היא רוצה להבטיח את העלאת המדד של המעורבות עם הגולשים כמו גם החזרתיות, והשימושיות באפליקציה.
גימיפיקציה מהווה כלי מעצב שיוצר מעורבות גדולה, והיא מתחילה להיות פופולארית בתוך אפליקציות של ספורט, למשל- Sweatcoin משלמת ליוזרים בCoin מיוחד משלה- על כך שהם עובדים ומתרגלים באופן קבוע, המשתמשים יכולים לעשות-Redeem לקרנסי המיוחד שלה ולקבל מתנות באמזון גיפט או קרדיט בPay Pal. בעוד שהרבה מאוד מותגים מייצרים פרסונליזציה בתוך האפליקציות שלהם, התוספת של משימות גימיפיקציה מעלות את הרעיון ואת האינובציה ללבל הבא. על ידי כך שמעלים את רמת המעורבות עם התוכן באפליקציה של נייקי, האסטרטגיה יכולה להגדיל בצורה משמעותית נאמנות למותג וריטנצ’אביליות.