ROOMIEZ

 

אני מקדישה הרבה מזמני לשאלה – איזה תוכן יכול לעניין את נמעני הגולשים , ואיך נכון יהיה להרחיב את קטגורית השיחה שלי אתכם דרך מרכז הידע הזה שיצרתי – במסגרת הבלוג שלי. אני רואה בו ראשית לכל מרכז ידע ולימוד מקוון הן עבורי והן עבורכם, ומתוך ההזדמנות הזו נראה לי ששווה לשתף ולפתח את כיוון הכתיבה גם לגילויים מפתיעים ולא צפויים. לכן, החלטתי להקצות פינה חדשה בבלוג שלי שתציג בפניכם פרויקטים שונים שעיקרם איתור פרויקטים אינטרנטיים רעננים ומיוחדים, כגון פיתוחים של חברות סטארטאפ ורעיונות חדשים בעולם הווב ובמיוחד בסביבת הסושייל…

פוסט אורח ראשון בסדרה יובא מטעמה של : עדי יופה  והוא עוסק בפיתוח וברעיון מקסים שלה…

הטרנדולוגיה, המקצוע אשר מופיע על כרטיס הביקור שלי, דורשת התבוננות יום יומית בנעשה בעולם הצרכנים. ההתבוננות יכולה להיות פיזית. וירטואלית. עולמית. מקומית. אך חשוב שתהיה, כזאת שמתעלמת מסקרים, ממה שברור מאליו. וממה שעושה המיין-סטרים. היא באה מהשוליים. מהחוסר. וממה שצריך ואין. מאוד דומה ליזמות. בעצם, סוג של יזמות. רק עם שיטה.

כטרנדולוגית, תפקידי הוא לזהות, למפות ולנתח מגמות צרכנים. אם אני עושה יזמות, ומפתחת מוצרים, זה רק בגלל שאני מבינה צרכנים ואוהבת להמציא עבורם דברים, ולא משום שאני נהנית ממסע היזמות ומתלאותיו…:).

ההבנה שלי במגמות, גרמה לי לשאול מספר שאלות עקרונית על ההתנהגות החברתית – דיגיטלית שלנו :

האם אנחנו משתפים הכל עם כולם ?

האם אנחנו באמת אנחנו כשאנחנו בFacebook ?

כמה פעמים קרה לכם שחשבתם פעמיים לפני שלחצתם Share ?

האם אנחנו באמת ביחד ?

את התשובות על חלק מהשאלות אני מכירה ויודעת. אבל, משהו היה לי חסר. לא רק כטרנדולוגית אלא גם כמשתמשת Facebook. ומהתשובות לשאלות האלה, יצרנו את  ROOMIEZ – פלטפורמה דיגיטלית של חדרים פרטיים אשר פועלת לצד הרשתות החברתיות הקיימות.

רצינו מקום שיאפשר לנו להיות באמת ביחד. משהו יותר משוכלל מעולם ה- IM. משהו שמעתיק את החיים האמיתיים ומחקה אותם לעולם הדיגיטלי. זאת אומרת, הסתכלנו איך החיים האמיתיים עובדים וניסינו להפוך אותם למוצר דיגיטלי. הנקודה היא, שכולם כבר התרגלו לחיים בFacebook, והיינו צריכים לבנות מוצר משלים, כזה שמתכתב עם השחקן המרכזי בעולם. מבחינתנו, Facebook משמשת כסלון של החיים החברתיים הדיגיטליים. בו רואים הכל ומדברים עם כולם.

באנלוגיה הזאת,  ROOMIEZ היא החדרים. המקום שרק חלק מאיתנו נמצאים בהם. אבל שם ההתנהלות שונה לגמרי. דמיינו את הילדה בת ה 15 עם החברות הכי טובות שלה בחדר. או עם החבר שלה. דמיינו, את עצמכם בחדר בבית ועכשיו תאמרו: איפה הוא המקום שבו קורים הדברים האמיתיים ? איפה אתם יותר אותנטיים ? איפה המקום שבו אתם באמת ביחד ?

ROOMIEZ היא פתרון היברידי. כזה שעובד יחד עם Facebook. סלון וחדרים הם הבית כולו. הפתרון של ROOMIEZ  מתבסס על ההבנה הצרכנית שהצרכן הדיגיטלי מחפש זירות נוספות כדי להרחיב את הקשר שלו עם חברים ועם מותגים. ב – ROOMIEZ תוכלו להזמין את מי שאתם רוצים ולעשות איתו מה שאתם רוצים בתוך החדר: אפשר לראות ביחד טלוויזיה וסרטים (לא רק לחלוק חוויות בדיעבד). אפשר לשחק ביחד (עם פורום קבוע). אפשר להיות אחד עם השני באמת.

ועכשיו, שאלו את עצמכם , בעולם הפייסבוקי : האם אנחנו נידונים רק לעולם שכולו פאבליק וכולם רואים הכל ? איפה, נניח יהיה המקום שבו אשתף את החברות הכי טובות שלי ?  או איפה יהיה המקום הדיגיטלי בו אוכל לדבר עם הרופא שלי ? או עם האחות של קופת חולים ? עם הבנקאי שלי ? עם יועץ ההשקעות ? הרי חייב להיות דיאלוג דיגיטלי רחב יותר. עמוק יותר. שלא לומר, אישי יותר.  ואם זה לא קיים עדיין, זה יקרה עוד יומיים.

אוטוטו, החיבור בין המשתמשים לבין עצמם, או בין המשתמשים לבין מותגים בפייסבוק שהם עושים לו Like, יהיה חייב לבוא מתוך מקום אמיתי של היכרות, אינטימיות וקשר ולא רק מהשלב הראשון של הקשר שקיים עכשיו וכולל: הצעות של מבצעים, דילים יומיים והגרלות כרטיסי טיסה לפריז ולונדון.

למעשה, ROOMIEZ, משלימה את הקשר בין המשתמשים לבין עצמם בכך שהיא מעניקה להם חדר פרטי לקיים פעילויות שהם רוצים לקיים במקביל למגרש הציבורי  ומעמיקה את הקשר שבין משתמשים לבין מותגים, בכך שהיא מאפשרת זירה לעיבוי הדיאלוג בין המשתמשים בפייסבוק, על ידי זה שתהיה להם זירה ייעודית לקשר עם קהילת המשתמשים שלה.  אני מצפה ש- ROOMIEZ  תשמש כפלטפורמה הפרטית של משתמשים עם הבנקאי שלהם, או הרופא, או היועץ האישי, או המקום הפרטי לצפייה פרטית של טלוויזיה וסרטים. בדיוק כפי שקורה בחיים האמיתיים

 

מילת סיכום שלי  : אני מקווה שהתעשרתם כמוני מאפשרויות הפיתוח הנשענות על סביבות העבודה המוכרות בעולם של סושייל מדיה. מדהים אותי לפגוש את החדשנות שנוצרת חדשות לבקרים, את החשיבה ואת מגוון הכיוונים אליהם ניתן לשאוף, כאמור – אין שמיים ואין גבול, וכל שנידרש הוא להעיז ולעשות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.