אני מעמיקה מיום ליום בקריאה ובחֵקֶר נושא הקניה ברשת, בשלב זה מעניין אותי לברר מה גורם לאנשים לרצות לערוך קנייה מקוונת ? אני עושה זאת דרך ההתחקות אחר ההרגלים שהגולשים מאמצים, כך למעשה נוכל ללמוד על שיטות השיווק הרצויות וליישם על העסקים שלנו. הפעם אני רוצה לחשוף אתכם למחקר מעניין במיוחד בו נתקלתי לאחרונה, המדבר על מעורבות הלקוחות במציאות און ליין בקנייה מקוונת הנעשית דרך החיבור למדיה החברתית.
♣
הבנת צרכנים OnLine זו משימה מאתגרת – המחקר חושף נתונים אותם תוכלו לראות גם בקובץ אשר אימבדתי עבורכם בסוף הרשומה והכוללים את הפרמטרים הבאים : שלושה מתוך ארבעה לקוחות נמנעים מלפתוח חשבון חדש באתרי קנייה מקוונת. 25% ממשיכים להרשמה מלאה,4% עוזבים את האתר, 17% ינדדו לאתר אחר במידה שהמוצר נראה להם בעל ערך, 54% יעזבו את האתר וגם סביר למדי שלא יחזרו אליו. בסה”כ של התמונה המלאה 75% יעזבו את האתר ובעקבות העזיבה ישנו את הגישה החיובית שלהם כלפי המותג, השירות, החברה.
התעקשות על יצירת יוזרים חדשים עבור גולש מעודד איבוד של אינפורמציה מנתוני המחקר עולה כי : 24% מכלל הנסקרים לא יעשו טעויות ביצירת טפסי הרשמה ולא יטעו בפרטים ובאינפורמציה אותה עם מזינים לעומת – 76% שנותנים נתונים שגויים ומקלידים אינפורמציה לא מלאה.
למעשה, כשהגולש ניגש לפעולת Login והוא שוכח את פרטי הכניסה המכנה המשותף הרחב של הגולשים הוא לעזוב את האתר ולא לחזור שוב – מנתוני המחקר עולה כי 45% מודים כי הם לא יעשו ריסטארט לסיסמא וליוזר שלהם ויעדיפו לעזוב את האתר ולא לחזור שוב במידה והם לא זוכרים את פרטי הכניסה.
כניסה דרך פרטי הרישום שלנו בסושייל מסתמנת כאופציה מועדפת בהרבה רוב הנסקרים הנסקרים העידו כי הם מעדיפים -SSI קרי : כניסה לאתרי קניות דרך הרישום שלהם בסושייל. חברות רבות מתחילות לאפשר כניסה לביקור באתר שלהן עם אופציה של רישום ויצירת יוזר פרטי. מתברר כי אופציית הכניסה דרך מתחמי המדיה החברתית מסתמנת כגורם המגביר בצורה ניכרת את ממדי ההעדפה בקרב לקוחות וכמו כן היא מאפשרת התחברות רלוונטית שתואמת לצרכים ולהרגלים של הגולשים. 66% מהנסקרים בסקר זה העידו כי יכנסו לאתרים המוצעים באם הכניסה תהיה : SSI.
גולשים אשר נכנסים דרך SSI הם למעשה קהל מאוד ערכי בכל הנוגע לנושא הקניה המקוונת. גולשים אשר צורכים מתוך גישה זו למעשה מוציאים יותר כסף, והם יעדיפו להוציא יותר על חופשות בתקופות של חגים מול הקהל שאינו נוהג לרכוש בקנייה מקוונת.
גולשים אשר נכנסים דרך SSI משתמשים בכלי המדיה החברתית כדי להשיג השפעה על הרגלי הצריכה של אחרים. מהמחקר עולה כי 35% מאלה המשתמשים בכניסה לאתרי קניות דרך מתחמי המדיה החברתית מעידים כי הם משתפים את חווית הקניה שלהם תוך ציון העובדה כי רכשו מוצר בדרך זו.
לגולשים אשר נכנסים דרך SSI יכולה להיות השפעה משמעותית על האינפקט של הפיכת קמפיין לחיובי לקוחות אלו עשויים לחזור ולקנות שוב מכיוון שההרשמה שלהם התבצעה דרך מתחמי המדיה החברתית. המחקר מראה כי רבים מהנחקרים העידו שיחזרו לרכוש שוב במידה והאתר יזהה את הנתונים שלהם – נתון זה עמד על 55% מהנסקרים.
אפשרות הכניסה דרך מתחמי המדיה החברתית יכולה להעלות את רמת הנוכחות של המותג במדיות הדיגיטאליות חברות אשר מאפשרות כניסה לאתרי מכירה דרך מתחמי הסושייל נתפשות יותר כאפ טו דייט, כגופים חדשניים המשאירים רושם חיובי אל מול החברות שלא נוהגות כך ואשר אינן מציעות את הברירה הזו. 42% מהנסקרים במחקר זה העידו על הנטייה המתוארת.
♣ נקודות מפתח – לזכור ולקחת לדרך ♣
לחייב לקוחות לנקוט בפתיחת חשבון חדש הוא צעד שעלול להוביל לסיטואציות והתנהגויות לא מומלצות : שלושה מתוך ארבעה יחפשו דרכים להתחמק מיצירת חשבון חדש. חלק גדול מהנרשמים יספקו אינפורמציה שגויה בהרשמה או לחילופין – חסרה. בכך צפוי סיכון נוסף – שהגולש יעזוב את המתחם ושוב לא יחזור אליו, מרגע שישכח את נתוני ההרשמה והלוג אין.
חלק גדול מהגולשים אוהבים SSI – רוב הנסקרים במחקר זה ענו כי הם רוצים שחברות תצענה להם את האפשרות בצורה אישית, והם גם מעידים שאכן ישתמשו באופציה זו בסבירות הרבה יותר גבוהה מהאופציה האחרת של פתיחת חשבון חדש לגמרי.
SSI והתומכים בגישה ובשיטה המוצעת חשובים ביותר עבור ריטליסטים – לקוחות וגולשים תומכים המתעניינים בSSI מייצגים לקוחות ערכיים עבור רלטייליסטים בהתחשב בעובדה שהם למעשה מוציאים יותר כסף, קונים יותר דרך קנייה מקוונת ומשפיעים (לאחר שהושפעו בעצמם מהרשתות החברתיות) על קהל הגולשים אשר בינתיים אינו מגלה עניין בSSI.
SSI מייצר בוסט בהעאלת מודעות של המותג ויצירת נאמנות לקוח – שיטה זו יכולה להביא תועלת עבור החברה באמצעות לקוחות שמצהירים שהם אכן יחזרו לאתר ויקנו יותר בתכיפות מכיוון שהאתר יודע לזהות אותם ישירות. בתוספת לקוחות אומרים שהרישום דרך הסושייל משפיע מבחינתם בצורה משמעותית על הגישה החיובית שהם מפַתחים ביחס לחברה ולמותג.
♣
לסיכום | צירפתי לכם את הקובץ של המחקר המקורי לינק . מומלץ לעיין בו שכן בעת שתעברו עליו תיחשפו לנתונים שמציגים במקביל גם בצורה הויזואלית את הממצאים שניבחרו. ערכו של המחקר הזה מבחינתי טמון במשמעות אסטרטגית חשובה מאין כמותה – חברות ומותגים אשר מתכננים בשנים הקרובות לפתח נוכחות נדל”נית בשטחי דיגיטל אשר יעסקו במכירה מקוונת חיייבים להתחשב בעובדות אלו ולדעת לתכנן תשתית בנויה מראש שתנוהל בחכמה. מבחינה אסטרטגית המהלך וההשקעה בו יזכו במירב ההמרות הישירות ברמה המכירתית ובמיתוג הנכון חייבים להיות מתוכננים בדרך נכונה – זו שתשפיע על הצרכן ותגרום לו לרצות לשתף אחרים, דהיינו – להעביר הלאה…
♣
מעולה! תודה רבה זוהר ויום נפלא:)
זוהר תודה רבה על הפוסט המדהים,
את האמת זה רק מחזק את מה שחשבתי.
את מדברת על זה נכון? http://developers.facebook.com/docs/plugins/registration/
זוהר זה פשוט מבחינת תיכנות?
אם כן למה לא כל אתר בעיקר מכירות מכניס את האופציה?
את האמת זה נראה הגיוני אבל מצד שני גם מרתיע קצת שפייסבוק נמצאים בכל מקום.
מניסיון שהיה לי התחברתי ב cafe.themarker דרך הפייסבוק
ומאז הם התחילו להציף אותי באימיילים עדכונים יומיים.
ברור שמיד התנתקתי ועכשיו אני הרבה יותר זהיר עם הכפתור.
אז גם מי שכבר שם את הכפתור צריך לדעת מה לעשות איתו.
אם יש למישהו פה ניסיון עם האפשרות אשמח לשמוע הערות,
ולהבין איך זה בדיוק עובד זה בדרך כלל מערכת נפרדת מההרשמה הרגילה לאתר או שמאחדים אותם?
תודה וסוף שבוע נעים