The Internet of Behaviors

יש מושג שמקבל כותרות ויחס בשנים האחרונות, והוא- האינטרנט של ההתנהגויות. אבל בואו לא נתבלבל לא מדובר במשהו חדש, אלא ביכולת שמתפתחת ככל שהשימוש באינטרנט הופך להיות של כולם, וככל שכולם משתמשים באינטרנט באמצעות מכשיר המובייל כל הזמן. בתחזיות האסטרטגיות של גרטנר לשנת 2020 והלאה, גרטנר סימנו את ה”אינטרנט של ההתנהגויות”, כמשהו שיהפוך להיות למשמעותי יותר ויותר- ולמעשה ישפיע על איך אנחנו כאנשים וכמותגים עושים בערך הכל. אם יש תחזית שהקורונה לא יכלה לדפוק, ואולי אפילו לחזק – זו התחזית הזו!

התחזית דיברה על כך שבקרוב, בשנת 2023 ארבעים אחוז מהאוכלוסייה העולמית יהיו מחוברים ומנוטרים ברמה כזו או אחרת בכלים דיגיטליים, והכלים הללו יוכלו לשמש כמנוף לגעת בהתנהגויות של האנשים ולהשפיע עליהם בפועל. זה מספר מדהים כי מדובר על יותר משלושה מיליארד אנשים. הטרנד הזה של IoB מאתגר את מה זה אומר להיות אדם בכדור הארץ של המאה 21. השיפט מתוך המגמה הזו, מגדיר את השינוי בכך שאנחנו לא רק מכורים לטכנלוגיה- אלא שהיא הופכת לכלי שמשפיע עלינו ועל הדרך שבה אנחנו עושים דברים בפועל, ולכך יש השפעות לטוב ולרע ששווה להכיר וללמוד.

אז, מה זה בעצם אומר “האינטרנט של ההתנהגויות? קודם כל צריך להבין את עולם הIoT האינטרנט של הדברים שלמעשה “האינטרנט של ההתנהגויות” הוא פועל יוצא של IoT: מכשירים שמחוברים לאינטרנט וכתוצאה מייצרים הרבה דטה ממקורות שונים. מכשיר יחיד כמו סמארטפון יכול לנטר את הפעילות שלנו באון ליין, וגם את מה שאנחנו עושים במציאות הפיזית – מבחינת לוקיישן וכולי. חברות (בהסכמת הלקוח) יכולות לחבר את הסמארטפון שלנו עם הלפטופ, מכשירי הVoice שיש לנו בבית, המצלמה בבית או ברכב ולהבין מכך בצורה רחבה יותר על כל הפעולות שלנו. פתאום, חברות יכולות לדעת עלינו הרבה יותר- הדברים שמעניינים אותנו, אלו שלא מעניינים, מה אנחנו עושים ואיך אנחנו צורכים.

Smart city concept. IoT(Internet of Things). ICT(Information Communication Technology).

חברות חושבות יותר ויותר, כיצד הן יכולות לקחת את האינפורמציה הזו (באם הצליחו לקבל אליה גישה בהסכמה מהלקוחות) על מנת שתוכלנה להבין עלינו יותר, ולא רק בשביל לטרגט אותנו לטובת פרסום אלא בשביל סט שלם של סיבות:

מותגים, יכולים לבחון את האפקטיביות של הקמפיינים שלהם, באמצעות בחינת וניטור העדפות של הלקוחות.

חברות שעוסקות בבריאות, יכולות למדוד את הפעולות של הלקוחות, ובאמצעות המעורבות הזו לבנות מוצרים חדשים לגמרי מבוססי דטה.

חברות פיננסים יכולות לבנות מוצרי: חיסכון, ביטוח, ועוד- המבוססים על המידע והדטה הספציפי של הלקוח.

חשוב להגיד, יש פה מצב של – Win Win אם זה נעשה נכון, גם בצד הלקוח שמקבל ערך מוסף שונה ואחר, וגם בצד של החברה המסחרית. בעיני אגב, יכול להיות פה “ניצחון” נוסף כי מדובר בתהליך שעושה אופטימיזציה בין היתר לצריכה שלנו, ולדרך שבה אנחנו פועלים לטובת ועם הסביבה. תפיסת ה”אינטרנט של ההתנהגויות” משפיעה על הבחירות של הלקוחות, והיא יכולה לעצב מחדש את שרשרת הערך. זו דרך לגרום לאנשים לרצות לשתף את המידע שלהם, שכן הם מבינים שבאמצעותו ניתן ליצור מוצרים ושירותים חדשים לגמרי- אשר יושבים על צרכים קונטקסטואלים ואפילו במקרים מסויימים פרסונאליים.

הרעיון מאפשר לחברות כמו ביטוח ובנקאות, את האפשרות לשנות את התדמית שלהן! הן יכולות להפוך את הדטה שאוספות למשהו עם ערך משמעותי בצד של הלקוח, לעשות אופטימיזציה של: תהליכים, מעורבות, מוצרים ושירותים. תחומים כאלה יכולים גם להשתמש בדטה לטובת הנאד’ג ללקוחות ולגרום להם לשנות במהות התנהגויות: חיסכון, השקעות, או כל מטרה ארוכת טווח בעולם הפיננסים.

תחשבו על אפליקציות אשר מנטרות את הדיאטה שלנו, את השינה, פעולות הלב, רמת הסוכר ועוד… האפליקציות הללו משנות התנהגות מסויימת כמו הורדה במשקל, או השבחת השינה שלנו. את אותה גישה אפשר לאמץ לטובת ניטור דטאות שונות אחרות שעוזרות למעצב הפתרונות לבנות כלים שמשנים התנהגויות לטובה.


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.