Tool Box | Content Facebook

 

 

Categories Building | Content | ארגז כלים לעבודה : שיטות לכתיבת סטאטוסים וליצירת בולטות של הקטגוריה שלכם מול המתחרים במרוץ של “שילוט החוצות” של הNews Feed |

קראתי לפוסט הזה ארגז כלים ליצירת תוכן בולט בפיד, משום שאני משווה את ה News Feed של Facebook למעין “תחרות מטורפת” על תשומת לבו של הצרכן, של הגולש. מבחינתי, יש צורך לדבר על סוגיית הבולטות והשונות בהיבטים של : תוכן, עיצוב, צורה, דרך. אמנם אין דרך לצבוע כותרות, ובדומה לכך אין דרך להבליט מילים או להגדיל פונטים – אבל במקום שנדבר על ה”לא” מוטב שנתמקד בצד ה”כן“. לכן, החלטתי ללקט לכם סט של כלים – טיפים קטנים שיאפשרו לכם לייצר בולטות בFeed.

אפרוס לפניכם את הרעיונות שלי ליצירת בולטות אבל צריך שתזכרו – מדובר בסט של כלים ואתם צריכים להחליט מה מתאים לכם ומה פחות. בסופו של תהליך אחרי בדיקה והתנסות תדעו לכייל את התהליך ולייצר את הקול הייחודי שלכם בFlow “המטורף” של התוכן שרץ בזירה. תדעו לייצר קול בלעדי, אופייני רק לכם  שיגרום לאחרים להתחקות אחר המסרים שלכם, לקרוא, לקלוט, לזכור ולקחת משהו מהאמירה שלכם. כך למעשה השגתם את מה שקיוויתם לו בFacebook. שימו לב להערה חשובה נוספת : הטיפים לא בהכרח ממוקמים על פי הסדר הרץ – אלו המלצות כלליות שכולן למעשה יכולות להיות מיושמות בסדר עדיפויות משתנה, בהתאם לדרך בה תבחרו.

עיצוב השפה | אחד הדברים החשובים ביותר בגישה שלכם לכתיבת סטאטוסים של חברה, מותג או ארגון בFacebook הוא – עיצוב השפה. אתם צריכים לחשוב היטב טרום העלאת התכנים : איך למעשה יכול להישמע הקול של הארגון שלכם. טון הדיבור, הגישה, הדרך בה אתם ”מדברים את התכנים שלכם ברשת” יקבע איך הקהל יתפוש את הסיפור שלכם בטווח הבינוני והרחוק. עיצוב השפה כולל : האם אנחנו הומוריסטים, האם אנחנו “מסתחבקים”, האם אנחנו ידענים ? או שאנחנו מחליטים על שילוב של שתי שפות ושני כיוונים לשם האיזון.

עיצוב ויזואלי ^ קו מזוהה ^ אחיד ^ זכיר | גם זו נקודה משמעותית, שכן צריך שיקרה דבר-מה מקורי מבחינה עיצובית במימד התכני היומיומי שלנו שלא קורה אצל האחרים. קו עיצובי שמתיישר עם הסיפור של המותג שלנו. קחו בחשבון שאין דרך מעשית לצבוע, להגדיל פונט או להדגיש את הטכסטים שלנו. אבל, בשל המגבלות והאילוצים ניתן לספק חדשנות – גישה חדשה. ישנן המון שיטות לייצר קו עיצובי משלכם. נפרוט את חלקן בהמשך הסעיפים הבאים של רשומה זו.

The Storytelling | החשיבה האסטרטגית | כתבתי בעבר פוסט על “מספרי הסיפורים” בFacebook שכלל דוגמאות ממבחר חברות ומותגים בינלאומיים העושים שימוש נכון במתחם. רצ”ב – לינק. אין ספק שהסיפור שלכם, התוכן, הערך -הוא זה שינצח בסופו של יום ויעורר בלב הגולשים את העניין המבוקש . זכרו – הסיפור שלכם הוא סיפור שמצטרף מעולמות התוכן של המותג שלכם. חשוב שלא להופיע כגוף שיווקי גרידא, אלא לייצר Thread – חוט שני שמקשר את סך השיחות הקטנות שאתם מקיימים באופן שוטף לכדי המשגה של משמעות מרכזית שתוביל את הגולש להבנה שאתם “שווים”, דהיינו ראויים להתייחסותו האישית.

עולם התוכן עליו אתם מדברים | סיפור נוצר מן הסתם על ידי עולמות תוכן, פילרים מרכזיים שמאפיינים את סביבת העבודה של המותג שלכם. אבל, מספר הסיפורים יודע לקחת את הנושאים ולתפור סביבם עלילה, המשכיות, עניין. חשבו במושגים רחבים יותר מתחום העולם האישי הקשור אליכם בלעדית, וחיתרו ליצור נשמה חברתית מובחנת בדרך בה אתם מעבירים את העלילה. חשבו על כך למשל כעל יומן מסע, יומן דרך המתרגם לקהל הגולשים את המציאות שלכם ומשלב אותם בתוך ההתפתחות של תחנות הטיול שלכם.

סיפור שנפרש לזמן ולפרטים | הFeed זו הזדמנות לבנות מתח, לבנות חוט שדרה סיפורי מסקרן על העולם שלכם – ויש להיזהר מבחירת סיפור נקודתי מדי: גם רעיון גדול מאוד צריך להיות מתוכנן במדיה זו כמוטיב מתמשך שניתן לפַתֵחַ אותו ולהַבנות אותו צעד צעד כדי לַחַווֹת אותו לאורך זמן. דריסת הרגל הדיגיטלית שלנו בפיד בFacebook מצטברת מנקודות קטנות שאתם משאירים במסלולכם, וכתוצאה מאוסף הפעילויות הללו – המיקטעים הניפרדים ישרטטו את הנראות השלמה. חשוב להבין שהסיפור הוא דינאמי ואין סופי ורק כך הוא למעשה בונה קהילה.

גוף ראשון ^ אישי ^ אנושי | על החתום | על פי התרשמותי הוכח מעל לכל ספק שאנשים לא אוהבים לדבר עם מותגים, אלא הם מבַכְּרים לדבר עם אותם האנשים שהופקדו על הייצוג של המותגים. בשיח שנוקט בדיבור של אנשים אל אנשים, זכרו כי כתיבת הסיפור בגוף ראשון מעוררת תחושה של דיבור “בגובה העיניים”. החדרת אלמנט אישי מעמיקה את האלמנט האנושי – דהיינו הזדהות מצד הקהל עם המחבר, ומתן מענה לתהייה – מי הם האנשים שעומדים מאחורי השיחה. חפשו את הנתיב הצורני שיתן לקהל להרגיש שיש פה מהלך אמין וארוך טווח – תחתמו את הסטאטוסים שלכם בחתימה אישית : שם, Owner של המתחם והמוביל או לחילופין המובילים של השיחה, של הסיפור.

עיצוב סימנים | ✪ ❀ ❄ ❤ | דרך מיוחדת שנחשפתי אליה ברשת בתיווך כמה עמודי מותגים מחו”ל היא לעצב את הסטאטוסים עם סימנים – איקונים. ישנם עשרות איקונים שיכולים לספק מאגר השלמה למסרים שאנחנו רוצים להעביר ובכך לבנות משהו שונה בתכלית מבחינה עיצובית – בשיח הכללי ובדיאלוג המתפתח תוך כדי המהלך. האיקונים גם עוזרים לנו לעצב את שפת התיקשורת באופן שונה מהאחרים ובכך להטעין את התכנים שלנו בעניין חדש ומקורי שיועדף על פני התכנים של האחרים. היו זהירים וחשבו חכם על כמה וכמה איקונים שבכוחם לייצג את העולם שלכם כפי שהוא משתקף בתוכן  שלכם ובדבבד לעזור לכם בבניית הסיפור ההמשכי. צירפתי לכם מאגר עצום של סימנים בלינק הבא : לינק| כמו כן, תמצאו כאן את האפליקציה הבאה : לינק  , אשר גם היא עתירה באופציות שונות לשימושכם.

לקרוא לחברי הקהילה בשם | אחד הרעיונות המקסימים ביותר בעיני הוא : הגדרת הקהילה בשם מזהה. אם אנחנו מאגדים את המשתתפים להם למעשה אנחנו מגדירים אותם. הופכים אותם לגוף שלם, לשייכים – וצריך להבין שהקוד המוביל לבניית קהילה הוא : תחושת ההשתייכות, הרצון שלנו להיות מקושרים למשהו גדול, שנרגיש כחלק ממנו, כמשפיעים וכקשורים לתהליך המעשי. עצם העובדה שנכנה את “בית הגידול” של חברי הקהילה בשם קולע, תהפוך אותם לשותפים מלאים ומאותה נקודת מוצא נוכל להתחיל לסלול את הדרך המשותפת בהגדרת מאפייני הקהילה והמהות הפנימית שלה.

צירוף לינקים | Bit.Ly אישית אני מסתייגת מהנוהג של חברות וארגונים שמוסיפים לינקים לאתרים חיצוניים מבלי לחשוב על הדרך בה הם “מעצבים” את המסר שלהם. קחו בחשבון שכשהלינק מיובא מאתרים ישראלים הרבה ממנו מתקבל כשפת HTML מג’וברשת. זה לא ממש עושה לכם שירות. קחו את הזמן – הקדישו לכך עוד דקה, וקצרו את הלינק באתרי קיצור לינקים כדוגמת האתר שצירפתי עבורכם לכאן. תחבולה זאת עוזרת לסטאטוס שלנו להיראות טוב יותר, מעוצב יותר ולבטח גוזל מכם פחות מקום בתכלול התווים שעומדים לרשותכם (420).

אלמנטים חוזרים ^ מסגור הסיפור | אם תמסגרו את הסיפור שלכם בדרך ייחודית, תתנו קיו קבוע שלכם, תאפיינו את ימי הפעילות שלכם באמצעות אלמנטים חוזרים למשל : ימי שלישי של מוסיקה מעולם התוכן שלכם, ימי שישי עם טיפ לשבת, ימי ראשון עם אמירה ספציפית לתחילת השבוע – יתחיל להסתמן במתחמכם סיפור ייחודי שלכם – והסטאטוס שלכם יקבל נוכחות שונה ונבדלת בין בליל המסרים. אל תרגישו שאתם עושים זאת באופן מאולץ, שהרי גם המסגור יכול לקבל אופי התפתחותי – אבולוציוני. אבל, הדרך בה תשרטטו את האלמנטים המאפיינים שלכם תקנה לכם בידול וייחודיות מהַתַחַרוּת על עיניו המדפדפות של הגולש.

שימוש בכוח של התמונה ^ שימוש בויז’ואלים של אנשים  | שימוש בויז’ואל של אנשים שפעילים אתכם, או שימוש בכוחה של התמונה באופן כללי מייצר נפח ובולטות בפיד. כמובן שעל אותו משקל אתם יכולים לצרף קבצי מצגת, וידיאו, או אודיו – וקחו בחשבון שאפשר לשרשר ממקורות מידע שונים ברשת ואין צורך להישען רק על YouTube . יש לכם אפשרות לקחת תכנים מזירות נוספות, שעצם השימוש בהן יצור סקרנות – Vimeo למשל היא דוגמה טובה לכך או לחילופין – Ted. עצם העובדה שהתכנים שלכם מתבססים על מידע מהעולם – סרטים, תמונות, מצגות וקבציPDF משכלל את האמירה התכנית ומחדיר לתוך המסגרת הסיפורית עוד ממד עומק.

מילת סיכום. יכולתי להמשיך ולכתוב ולפרט בפוסט הזה , בעוד כמה רעיונות נוספים ואפשריות שונות לדרך הרצויה לכם כדי לעצב את הסיפור שלכם ברשת. אך עדיף וכדאי שבשלב הזה אפסיק ואתן דרור לדמיונכם ולמחשבותיכם וניתן לסיפור שלכם להתעצב בעצמו … בהצלחה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

7 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.