Top Five Articles on Coronavirus

קצת קשה להבין בתקופה הזו, מה הם מקורות המידע האמינים ומי לא כל כך מעוניין לספר לנו את האמת בצורה ברורה או מדויקת. אספתי עבורכם חמש כתבות, ותכנים + ויז’ואל אחד שכדאי לכם לקרוא. אני מחדדת! אזהרת מסע, לא כל מה שיש כאן מעודד במיוחד או נוסך אופטימיות, אבל עדיין חשוב להכיר במצב ולהבין אותו כמו שצריך.

תוכן ראשון, הפורום הכלכלי העולמי מהווה את אחד ממקורות המידע החשובים ביותר, גם בימים רגילים ובטח ובטח בזמנים חריגים אלו! כדאי לכם מאוד להכנס לכתבה שלהם אשר מספרת על הסיכונים והמשמעויות בצורה ברורה שלוקחת בחשבון את הדואט בין סיכוני הבריאות לסיכוני הכלכלה. Link.

תוכן שני, ערוץ התוכן של MIT מהווה תמיד כאחד ממקורות המידע האהובים עלי יותר. בכתבה שצירפתי לכם מנתחים את מצב הקורונה עם פרספקטיבה קדימה, שימו לב שזו לא כתבה נעימה לקריאה אבל יש בה הרבה ראציונל ויכולת תפיסת המציאות. זה אולי לא ייצר עבורכם כדור הרגעה אבל לבטח יחסן אתכם בהתמודדות ובהתכוננות קדימה. Link.

תוכן שלישי, הארוורד ביזניס ריוויו גם הוא מהווה את אחד ממקורות המידע החשובים ביותר עבורי במהלך כל השנים האחרונות. בכתבה הנוכחית הם מדברים על הדרכים בהן עסקים ומנהיגים צריכים לנהוג ולפעול. Link.

תוכן רביעי, אין מקור מידע טוב יותר מפורום הבריאות העולמי, צירפתי לכם את הסקצ’ן באתר שעוסק בקורונה- שווה להיות מנוי אליו ועל בסיס קבוע לקחת ממנו וקודם כל ממנו את כל המספרים, נתונים ותרחישים. Link

תוכן חמישי, לכבוד המאורע ההיסטורי, היסטרי וקיצוני הזה- כתבתי פרק נוסף לספר שלי “המתכון לשינוי”, הפרק מדבר על “המתכון לשינוי בעידן הקורונה” והוא מופץ באופן חריג בחינם לכולם. Link.

תוכן שישי ואחרון.  השקף החשוב ביותר לכל הטרפת הזו. אחד מאמצעי הויזואליזציה החשובים ביותר לתקופה הנוכחית, המשקף את מה שקרה במקום שממנו בכלל התחילה הקורונה. אני לא מומחית לתחום וגם לא מתיימרת חלילה להגיד מה נכון ומה לא, אבל אני כן יודעת לקרוא נתונים. המשמעות של השקף הזו נחלקת לשלוש: תקופת זמן של בידוד והרחקה חברתית עוזרת “ביג טיים”, משמעת היא קריטית, והדבר האחרון שחובק בתוכו אופטימיות גדולה בעיני – זה יכול לעבור אם נוהגים נכון. יש נתון נוסף מעניין שמדברים עליו כל הזמן והוא- הגדלה משמעותית של הבדיקות, במידה ועושים הרבה – מורידים את הסיכון. דטה קורונה משמעותית, לכל אחד מאיתנו.

אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.