ביום שלישי ה15.3 ערכתי אירוע יחד עם דיזנאיט על מגמות 2022 והלאה, והחלטתי לשתף אתכם בחלק מהדברים שדיברתי עליהם בהרצאה שלי. בשקפים הבאים אקח אתכם יד ביד לטיול במחשבות שלי- על העתיד וכיצד אנחנו יכולים לחשוב על הדברים על מנת להשביח את ההחלטות שלנו גם בצד האישי וגם בצד העסקי (שדי מתערבבים בשנים האחרונות). הרעיון הוא להביא את העתיד קדימה, ולראות כיצד אנחנו לומדים מהעבר ומקישים ממנו הלאה…
יש שני שינוי עומק ענקיים שקורים אל מול העיניים שלנו כתוצאה משנות הקורונה: ההתפטרות הגדולה- העובדה שיותר מארבעים מיליון אמריקאים התפטרו כי הסביבה של העבודה כבר לא סיפקה להם משמעות בחיים- שמובילה אותי לחשוב כמה אנחנו פריווליגים בתפקידים שבחרנו בחיים שהם יצירתייים ומלאי עניין- והמסר החשוב הוא! אל תעשו אותם כמו רובוטים.
שינוי שני הוא ההתחסנות הגדולה, הדוגמא הזו מראה בבירור כמה זה מדהים שיש קשר ישיר עם אנשים עם לקוחות- ואיך אפשר להשפיע עליהם באופן ישיר, לטעמי הקמפיין של החיסונים בישראל דרך ארבעת קופות החולים שנגע ביותר מתשעים אחוז מהאוכלוסיה הוא דוגמא ומופת למה זה אומר לייצר פלטפורמת “דירקט טו קונסיומר” כמה זה חזק הקשר הישיר מול אנשים.
זה עולם מפחיד ומותגים צריכים לחשוב על הפיצ’ר הזה של הביטחון בכל מקום, כי הוא חלק מהמכניזם, חלק מהסיפור! למשל יש עכשיו ממש מותגים שמגדירים את עצמם כ”קורונה פרי”, עסקים כמו- ספינות טיולים, דוגמא טובה היא המנוי של טריפאדוויזר מודל מנוי של ביטוח אשר מוטמע בחוויה של הרכישה. כל מותג צריך לחשוב על האלמנט הזה של יציבות, ביטחון וטראסט (על כך תיכף נרחיב).
כשאנחנו יוצאים כיום לחופש, הוא קצת אחר, קצת שונה, אבל יש משהו מאוד חזק בחיים עצמם ששום מציאות של “מטאוורס” או בשמה השני- מטאקישקוש לא יכולה להחליף! תוכלו לראות זאת בתמונה שצילמתי מקומה 103 בהאדסון יארד- שבה רואים את נהר ההאדסון שחוצה את ניו יורק. החיים עצמם חזקים מדי בשביל שנחשזב שנכון לפלטר את הכל באמצעים דיגיטליים- טובים ככל שיהיו.
JOMO- מותגים צריכים להסתכל על איך הם יכולים להקל איך הם יכולים לגרום לאנשים להנות מלהפסיד מידע- Joy of missing out. קחו בחשבון שאדם ממוצע משקיע כמעט שמונה וחצי שנים בדיגיטל, זה המון!
אתם צריכים לחשוב על זמן מסכים, להקל על אנשים, כי זה עולם אוברלוד של המידע. שימו לב שאנשים ממש מסמנים לכם שיש להם “עייפת” דיגיטל וזה הזמן לחשוב אחרת.
מה זה אומר לחשוב אחרת? לייצר חווית שיתוף שונה, למשל מה שאני עשיתי בזמן הכנס שנסעתי אליו בניו יורק, שבחרתי לשתף את התכנים באינסטגרם בסטורי, הכל קצר, הכל בפיסות של תוכן קטנות, כמה קשה להיות מדויק בשתי שורות אבל כמה זה חזק כשמצליחים.
האוזן, זה ה Eyeballs החדש– ואנחנו צריכים להתחיל לחשוב כיצד אנחנו יוצרים תוכן שמותאם לאוזן של האנשים.
כל העולם שלנו, עובר טרנספורמציה אדירה בכל הקשור לטראסט- לאמון, ונדרש מאיתנו לאמץ שיטות שמאזנות את הטכנולוגיה שאנחנו יוצרים, ומכניסות לתוכה גישה של Fair AI- היכולת לבחון את הדברים דרך פילטרים שמוודאים שאין הטיות במה שאנחנו יוצרים לאנשים.
זה אומר שמותגים, וחברות טכנולוגיה גם סטארטאפים- צריכים לשנות את העיצוב של הפתרונות מחשיבה על יוזר, לחשיבה על אדם, על צרכים של אנשים.
צריך לוודא שהאלגוריתמים שאנחנו מייצרים לא מחזיקים בתוכם הטיות, Prejudice על אוכלוסויות שלמות- ולחשוב על מידת השקיפות של האלגוריתם על מנת שאנשים יבינו מול מה הם מתמודדים- וכל זה מוביל למידת האמון שיש למשתמשים- כיום, ישנם מקצועות חדשים של מומחים לאלגוריתמיקה אשר בוחנים את האלגוריתם ובודקים שאין בו סוג של הטייה לכאן ולכאן שגוזרת על כך שאוכלוסיות שלמות יכולות להפגע.
טראסט- זה גם ההתמקדות בכוח של המותגים , הכוח שלהם לתמוך במובמנטים- קחו את המשפט המדהים הזה של הנסיך הארי שאמר: המחוקק על הדטה יהיה מותג חכם, הוא לא יחכה לרגולציה או לחברות הטק הגדולות לעבוד כך אלא יחליט ויכתיב את הטון בעצמו. פרינס הארי גם אומר בצורה נחרצת- הכוח של המותגים והאחריות שלהם לא להסכים לפייק מידע- להשתמש בפלטפורמה החזקה שלהם לטובת יצירת דברים שטובים לאנושות.
תוכלו לשמוע בקטע האודיו הקצר שמצורף לכאן את סטלה, מנכ”לית סודה סטרים ישראל מדברת על החשיבות של לקיחת עמדה בצד של המותגים.
המותג, חייב לקחת עמדה, חייב להיות מחובר לחיים, לקהילה, למובמנטים.
וול פוד מרקט למשל החליטו בסוף 2021 להנכיח בכל הסניפים של הרשת יצרנים מקומיים ברצפת המכירה עצמה, ופינו שטח מדף לטובת אותם יצרנים על מנת לקדם את העסקים המקומיים- זו ממש דוגמא טובה לאיך מותג לוקח עמדה.
במציאות של היום, הרבה מהיכולת של חברות לגדול ולצמוח קשור בחיבורים חכמים, בשותפויות אמיצות.
פרטנרשיפ, יכולים להיבנות רק על תשתית של טראסט. ובעידן הזה הכוח של המותגים הוא ביחד ככזה בונה דבר חדש מחיבור בין שני הדברים. זה יכול להיות בין מותגים מסחריים, בין גוף מסחרי לטכנולוגיה, או לסטארטאפ. ונדרשת חשיבה של רומנטיקה. חשיבה על הסיפור המשותף. דוגמא טובה היא שיתוף הפעולה בין אמזון לסטארבקס שיצרו ביחד חווית קניה אחרת- מוצר חדש שמתאפשר רק על ידי ובאמצעות החיבור.
המעמד של המשפיענים, או קריאטורים עולה- כי החוזק שלהם גדל. קחו בחשבון משפיענים גדולים כמו קים קארדשיאן שמחזיקה כיום כ390 מיליון עוקבים בכל הרשתות החברתיות. כשמזמינים אותה לSNL לפתוח את התוכנית היא צוחקת שביום יום היא מדברת עם קהילה של מאות מיליונים, ובתונים יש רק עשרה מיליון- קהילה קטנה ונעימה 🙂 זה מדגיש לכם את הכוח של המשפיענים שגדלים כיום על הפלטפורמה והופכים להיות המדיה בפני עצמה.
זה גם פוגש אותנו בקהילות גדולות, ונדרש מאיתנו לגדל אוזן גדולה ולהקשיב לקהילות- לבנות את המהלכים שלנו דרכן ואיתן.
תראו למשל מה קורה כשמישהי, לא מפורסמת מראה בטיק טוק שימוש שלה לקרם שמוריד נפיחות מתחת לעיניים- המוצר מתפוצץ ברשת הלכה למעשה- זה הכוח של האנשים כיום במרחב.
טיק טוק מביאים מספרים ונתונים על כוח ההשפעה של הפלטפורמה אם עובדים בה נכון, והדגש הוא על עבודה נכונה עם תוכן רלוונטי שיוצר מעורבות.
זירות כמו טיק טוק של מעורבות יוצרות מכירה. 48 אחוז מהמשתמשים בטיק טוק מעידים שאחרי שראו תוכן מעורר השראה בפלטפורמה הם הלכו ורכשו את המוצר.
מה זה כל המושגים האלה? מישהו יודע למה זה מתייחס?
חוסר המשמעות של הפאנל. כפתור המכירה לכפתור ההשראה. מסע הלקוח השתנה בגלל הקורונה הלמעלה והלמטה- התאחדו והתכווצו הטופ הפך להיות לחשוב עבור הפרפורמנס ממש כמו התחתית של הפאנל. חייבים לדאוג שהחוויה תהיה קלה והשראתית ומייצרת מכירה. לרגש את הקהל ולתת לו כלים לאקטיבציה על הרגש.
גם הפאנל הקמעונאי השתנה- ומתכווץ, כי אנחנו רוכשים יותר ויותר און ליין.
אבל יש פאנל אחר שרק מתארך כל יום ונהיה יותר ויותר תקוע קוראים לזה-Supply Pain, המציאות הקשה של העברת סחורות ממדינה למדינה.
זו הזדמנות לוקאלית, וצריך לחשוב איך אתם יכולים לייצר חוויות לוקאליות – כי יקח זמן לתקן את השרשרת השבורה ולהחזיר את פעילות התעופה האזרחית כפי שהייתה.
בעולם של מדדים, של מעורבות, והשפעה על NPS- אתם צריכים לקחת בחשבון כמה כוח יש לכפתור השייר, עשו מחקר באוניברסיטת MIT וגילו שאם פייסבוק הייתה מורידה את כפתור השייר מהפלטפורמה השנאה באינטרנט הייתה נעלמת כמעט קליל. זה אומר שאתם צריכים לחתור למעורבות עם אנשים!
שיחה (דירקט) עבודה באופן ישיר עם הלקוחות -שיחתיות/ מעורבות- מובילה למכירות!
ואיך יוצרים מעורבות? חושבים על איך להנגיש מידע, איך לרגש – יותר מתשעים אחוז מההחלטות שלנו מבוססות רגש/ אימפלס- רגש זה כל הסיפור ומה שמוביל לתוצאות.
ארבעת הP החדשים הם- אנשים, פלטפורמות, חיבורים ופרפורמנס.
אני חושבת שבזמן הקורונה, למדנו משהו מאוד מהותי, והוא החיפוש אחר אושר, כולנו רוצים ממנו יותר בטח בתקופה הזו שמראה לנו בכזו קיצוניות שיש אפשרות שנחייה בלי. וזה החזיר אותי אל הבסיס- אל משהו ששמעתי במד מן בטיסה הלוך, כשבמד מן מדברים על כך שכל מה שאנשים רוצים זה החיפוש אחר האושר!
מאיה דיאנגלו אמרה את זה בצורה הטובה ביותר!
חדש! הקורס דיגיטלי לחדשנות! מוצר עליו עבדתי בחודשים האחרונים מובא לכם בפורמאט דיגיטלי של קורס On Demand ומאפשר לכם ללמוד כיצד עושים חדשנות, כיצד בונים תהליכים חכמים ומה הם הכלים והתרגילים המשמעותיים אותם נדרש להכיר. המדריך לטרנספורמציה בפורמט של קורס דיגיטלי- המאפשר לחברות גדולות ואנשים פרטיים, לקבל כלי עוצמתי לעיצוב ובניית תהליכי חדשנות –Link.
היי זוהר
קודם כל – תודה רבה על כל השפע שאת מעניקה לעולם ?
רציתי לדעת, מתי קורס החדשנות שלך יוצא לדרך והאם את יכולה כבר לתת פרטים נוספים: תאריכים, שעות, עלות…
תודה