השינויים שהTimeLine מביא איתו כוללים הרבה מאוד היבטים, היבטים כלליים וגם כמה שאינם פתוחים לכולם. שינוי משמעותי שמייצר כלים חדשים עבור האדמין הוא הדאשבורד החדש עבור מנהלי המתחם שחשופים לצד התפעולי והתשתיתי של הזירה. החלטתי לערוך עקב השינויים פוסט שונה במקצת מהרשומות שאני מעלה בדרך כלל, קצת יותר טכני והסברתי במהותו, מעיין מדריך שיעזור לכם לדעת מה אתם כמנהלי העמוד יכולים לעשות עם הכלים החדשים. הפוסט הזה, תוך כדי כתיבתו, עוזר גם לי עצמי להכיר את הרציונל שעומד בבסיסו ולהבין מה ביכולתי לעשות לאור השינויים החדשים בקהילות בכלל, ובקהילה אותה אני מנהלת בפרט.
חילקתי לכם את הפוסט לכמה צילומי מסך שממחישים את הכלים עם מספור ליד כל כלי על מנת שתוכלו ליישר קו עם המקום אליו אני מכוונת. חשוב לציין שכאשר אדמינים של עמוד נכנסים אל הזירה הם יקבלו באופן אוטומאטי הצגה של הדאשבורד אשר תייצר להם הצגת תכלית של כל הפעילות בקהילה. זהו כלי שעוזר לנו לשלוט במה שקורה ולדאוג לכך שנהיה מכוּווְני שירות מאי פעם, נוכל לראות את האנשים שהגיבו לנו, את החברים החדשים, את רמת האנגייג’מנט ואת ההודעות שקיבלנו במייל הישיר של העמוד. את כל הסעיפים האלו אציג בפניכם בשלבים, ועל פי הנקודות המצורפות לצילום.
1. ההודעה ישירות לאדמין – כאן למעשה תמצאו את ההודעות שחברי הקהילה- וגם אלה שלא נימנים עליה, שלחו אליכם ישירות. מדובר בבקשות שונות ובשאלות שהן מן הסתם יותר אישיות. כתבתי על כך פוסט ארוך וממוקד, ולמי שרוצה להעמיק רצ”ב Link. מווטלת מוטלת עליכם למעשה משימה חדשה – להיות ערניים לעובדה שניתן לשלוח אליכם הודעות ישירות, ולאור זאת לבדוק את התיבה החדשה מספר פעמים ביום. התייחסות זאת תיצור SLA ברור ושקוף מול הגולשים.
2. מרכז הידע של Facebook – אם עד היום אדמינים מסוימים לא היו נגישים לַמידע שFacebook מספקת על הזירה – ואף לא ידעו על קיומו, הרי כיום, הדאשבורד מאפשר להם להיחשף למידע זה ולהשתמש בו באופן תכוף. למעשה מוצפים לכם כאן תכנים על הזירה – מדריכים, סרטוני הדרכה, הצעות לוובינרים מיוחדים שהם עורכים ועוד. כדאי להיות ערניים לעובדה זו ולהסתכל על בסיס קבוע על התכנים לסוגיהם ולבדוק את מה שמוצע על מנת שתוכלו להתעשר ולהעמיק את הלמידה.
3. האינסייטס של הזירה – כאן למעשה משתקף לעיניכם במקום בולט הדופק של המתחם, שמספק נתונים כגון – כמה גולשים, מאיפה, גילאים וכולי. אין זה אומר שלא ידעתם על קיומו עד כה, אבל הזמינות של המידע מול העיניים באופן היומיומי עשויה לעורר אצלכם את מידת החקרנות – רצון לבירור ולבדיקה. חשוב שתבקרו במתחם באופן קבוע ותנתחו את הפעילות שלכם בקהילה. ככל שתלמדו ממה שקורה מאחורי הקלעים כן תוכלו להשפיע יותר על מה שקורה בקדמת הבמה.
4. הLike החדשים – במקום זה יוצגו לפניכם החברים החדשים שנכנסו למתחם. חשוב לזכור שאין מדובר על “מפקד אוכלוסין” שמטרתו כביכול כמותית (בבחינת “כמה שיותר – יותר טוב) . מוטב לעבוד בשיטת האיכות (“כמה שיותר מעמיק – כן ייטב”). העומק מתבטא באנגייג’מנט ובטיב היחסים שאתם מצליחים ליצור – וזה מה שיקבע מה יותר טוב. חשבו חכם ותתייחסו מדי פעם לגולשים חדשים שנקלעים לזירה שלכם. תגיבו להם ותתייחסו אליהם אישית, על מנת שהקשר שלכם מולם יעמיק ויכה שורש.
5. הפעילות האחרונה במתחם – זהו השלב שבו אתם נדרשים לערנות הגבוהה ביותר. למעשה, הדאשבורד חושף בפניכם כל הזמן ועל בסיס קבוע – גם בנוטיפיקישן וגם במקום זה – את האנשים שהגיבו לכם לאחרונה או באו אתכם במגע כלשהו. לגביהם חשוב מאוד להיות קשובים לכל התגובות שהעלו, להתייחס לאלו שדורשות התייחסות ממשית ולחמם כל מגע שנוצר אתכם ועם המותג שלכם. קחו זאת בחשבון והיענו למשימה ברצון, כיוון שהמגעים שנוצרו דרך הרשת אינם טריוויאליים וחשוב לטפח אותם על מנת שיתעצמו. רגע האמת והבוחן האמיתי שלכם בטיפול וניהול הזירה הנו בסוג הקשר שאתם מצליחים לייצר מול חברי הקהילה.
6. . זה המקום בו Facebook מדגישה לכם את הכלים שנמצאים ברשותכם ל”שיווק המתחם” – אפשרות שנלקחה מאיתנו בעבר הלא רחוק וחזרה – להזמין את החברים שלנו לעמוד, אפשרות שנותנת לנו מידע על כלי הפרסום, שיתוף העמוד עם אחרים בקהילות בהן אנחנו פעילים ובפרופיל האישי. כמו כן – אפשרות לשלוח הזמנה לעמוד על ידי רשימות אימיילים שיש ברשותכם – פה כמובן צריך לשמור היטב את חוק הספאם ולשווק רק במסגרת המותר. היו ערניים לאופציות השונות שמוצעות ברשת עבורכם וחשבו באופן קבוע על דרכים שעוזרות לכם להגדיל את הקהילה שלכם ולהפוך אותה לתוססת ומלאה באנשים. זכרו ! Facebook זו הנוכחות החברתית שלכם – וחברתיות נוצרת רק בתנאי אחד – שאכן יש חברים !
7. מקום זה מרכז לכם את כל כלי ניהול התשתית– מעריכת העמוד – אפליקציות, טאבים ועד נראות כללית. קיימת גם האפשרות לראות את האוהדים במתחם אותם חסמתם – ואם תרצו, תוכלו כאן לשנות את דעתכם ולהחזירם. אפשרות חשובה מאין כמותה כיוון שבידכם לראות במרוכז ובמסגרת עמוד אחד את מכלול התנועות האקטיביות של המתחם ובכך להבטיח שלא תפספסו שום אינטראקציה שהתקיימה מולכם.
מילת סיכום. כלים חדשים לניהול שנועדו עבור אדמינים תמיד מעשירים את הנוכחות שלנו ברשת החברתית ומשביחים אותה. החוכמה היא לדעת להשתמש בהם ולהפוך אותם לכלי עבודה יומיומיים. חשוב לזכור שניהול הקהילה שלכם בזירה זו מושפע מאוד מסך הדברים שאתם עושים – הגדולים, הבינוניים אבל בעיקר בעיקר – הקטנים ! עצם העובדה שהדאשבורד מאפשר לכם כיום להיות ערניים יותר, חשופים לסך הפעילויות במתחם שלכם ומתוך כך הופך אתכם לאקטיביים וקלי תגובה – היא שתעשה את כל ההבדל .
http://t.co/Q4YoQpKF | Admin Dashboard | New Timeline | New Blog Post | in hebrew
http://t.co/Q4YoQpKF | Admin Dashboard | New Timeline | New Blog Post | in hebrew