אמזון היא ללא ספק אחת החברות המפתיעות והחדשניות ביותר שקיימות בעולם שלנו- ולכן אני אוהבת לדבר על הפרויקטים והמיזמים של החברה בבלוג שלי, לטעמי אמזון מספקת משב רוח רענון להגדרה- ללא גבולות, וחדשנות פורצת דרך.
הפעם, אני רוצה להתעכב בידיעה האחרונה מבית אמזון והיא : Amazon Dash Button, כפתור מצוקה פיזי שאמזון רוצה להנכיח בבתי הלקוחות אשר מאפשר לחיצה פשוטה והזמנה אוטומאטית של מוצרים חסרים און ליין-Link.
חשוב לי לדבר על השכל של הרעיון, אבל בד בבד אני רוצה להוסיף עליו שכבה נוספת משמעותית והיא- שכבת הקסם, הדברים שיכולים להתאפשר לנו באמצעות כלים דיגיטליים והחיבור בין הצרכים האוף ליינים שלנו ליוטיליטי דיגיטלי.
אמזון הכריזה על ה-Amazon Dash, למעשה זו מערכת של “Internet of Things” אשר מאפשרת לצרכנים להזמין מוצרי צריכה שהם רגילים אליהם בלחיצת כפתור-Push of a Button. המערכת כוללת כפתורים של מותגים שונים עם לוגואים של המותגים הפופולארים בקרב צרכנים, שמות כגון : Tide, האגיס,ג’ילט- ועוד.
הצרכנים יכולים להתקיו בפשטות את הכפתור בבית במקום בו הם בוחרים, למשל במחסן- וכשהמוצר נגמר הם יכולים ללחוץ על הכפתור ולהזמין את האיטם מחדש. אמזון הכריזה על הדיוויס החדש ב31.3- תאריך שמאוד בלבל את העולם שכן הוא נופל לפני ה1.4 ויש שחשבו שזו מתיחה ובדיחה.
הרעיון של כפתור מצוקה כזה- יושב בעיני על יכולת עם קסם שמתאפשרת באמצעות החיבור בין הדיגיטל לפיזיקל, אשר מתכתבת מאוד עם מגמת ה-ODE- מגמה של צרכנים שמעוניינים בשירותים אשר מקלים על חייהם ומאפשרים להם להיות חשופים להרבה מאוד יוטיליטיס שמקצרים תהליכים, מזכירים להם על מטלות או אפילו מבצעים את המטלות במקומם.
הכפתור מחובר למעשה לבית באמצעות- Wi-fi- וקונקטיבי אל אפליקצית הסמארטפון של אמזון למובייל, האפליקציה מאפשרת לחבר בין הלחיצה על הכפתור לחשבון של הצרכנים לאמזון. קחו בחשבון שבכך אמזון “מרשתת” את עצמה בתוך התשתית של הבית, יכולה להתעשר מהדטה ומהבנת ההתנהגויות של האנשים- ולהכנס דרך הדלת האחורית למגרש המשחקים של “הבתים המחוברים”.
באמצעות פיתוח זה היא תוכל להבין מה עובד ומה לא, כמו כן לייצר שיתופי פעולה עם יזמים נוספים שונים שמכניסים מכשירים מחוברים אל סביבת הבית. נסו לדמיין זאת- פילוסופית אמזון בונה הלכה למעשה את עולם הסחר הפיזי דרך תפיסה דיגיטלית לחלוטין ובכך מייתרת בצורה חד משמעית את המתווך, רצפת המכירה הפיזית שכן היא הופכת את הבית שלנו לסביבת הקמעונאי בפועל.
אבל הדבר המשמעותי ביותר אותו אני זיהיתי במהלך נמצא בעיני בכלל במקום אחר- אמזון מתכוונת לאפשר ליצרנים את ההזדמנות להוסיף אפשרות להזמנה חוזרת של המוצרים שלהם באופן אוטומאטי, דרך היכולת החדשה בסביבת הענן של ה-Dash- השירות מפותח בנפרד מהכפתור, ולמעשה יאפשר ליצרנים לבנות פונקציונאליות של הזמנה מחודשת אוטומאטית ישירות.
לדוגמא- בריסטה תוכל לבנות פונקציונאליות של הזמנה מחודשת של פילטרים למים ישירות בתוך המוצר של בריסטה מבלי להיות תלויים בכפתור ה-Dash. או דוגמא נוספת Whirlpool יצרנית שנמצאת בשיתוף פעולה עם אמזון תוכל לייצר ולבנות את יכולת ההזמנה מחדש של דֶּטֶרְגֶּנְט, חָמְרֵי נִקּוּי- ישירות בתוך מכשיר היבוש. התוספת של היכולת הזו לא דורשת מאמץ רב מצד היצרנים, הם צריכים להוסיף למערכות ההפעלה שלהן קוד מובנה של אמזון ובכך למעשה לייצר קשר לענן ה-Dash.
אם יצרנים אכן יאמצו את היכולת- זה יכול להוביל לקפיצה משמעותית בכל הקשור לעולם הקונקטיבי בסביבת האנשים בבסביבת הבית, ויאפשר הלכה למעשה את קונספט הבית המחובר תחת טיעון משמעותי שמאמובד בצורה טבעית אל החיים שלנו.
בעיני, התפיסה הזו פותחת עולם שלם של אפשרויות- וחשוב שהרעיון לא ישאר באקו סיסטם האמזוני, אם עוד אתרי סחר אלקטרוני יתחקו אחר הרעיון- מכונות יבצעו עבורנו את העבודה, יזמינו לנו את החוסרים- וזירת הסחר הפיזי והאלקטרוני תשתנה מקצה לקצה ! לזה קוראים : The Internet of Everything.