מענין אותי מאוד לחקור, ולהבין את ההשתנות הכלכלית- כיצד נוצרות תמורות חדשות שגורמות לאנשים להתנהג אחרת. אחד המקומות המרתקים ביותר הינו ההבנה של הצרכנות, איך אנשים צורכים והכלכלה מושפעת בעולם. זה אולי הגרף המעניין ביותר שראיתי בתקופה האחרונה שעוסק בשינויים של ההמחרה בעולם של מוצרי צריכה ושירותים כמו גם שכר. אמנם מדובר בדטה שמתייחסת לגאוגרפיית ארה”ב אבל עדיין ניתן ללמוד ממנה המון ומחלקה ניתן להקיש לישראל.
ניתן לראות בגרף כי שירותי בריאות ולימודים- עלו בשנים האחרונות ומעיבים על היכולת ההשתכרותית, מצד שני- ביגוד, רכבים, טלוויזיה וטכנולוגיה הופכים להרבה יותר אפורטובליים. בארה”ב אנחנו יודעים שההשתכרות כמעט לא עלתה בשנים האחרונות, ולכן ישנה התפתחות שיא באמריקה של ה-Gig Economy שבה אנשים מייצרים הכנסה ממקורות חדשים כמו הפלטפורמות הדיגיטליות- Airbnb, אובר, איבי ועוד- מדובר במספרים גבוהים מאוד העומדים על יותר מ-40 אחוז מתושבי ארה”ב.
חשוב לקחת בחשבון שבתכנון עתידי– שיחת הרובוטים והאלגוריתמיקה מאיימת מאוד על הדרך שבה נשתכר, והאם בכלל נעבוד- עתיד כזה יכול להרוג את התשתית כולה של השוק ואף לעצב אותו מחדש.
שווה להסתכל על הגרף של תוכנות וצעוצועים, שניהם יורדים והופכים להיות להרבה יותר זמינים מבחינת המחרה-אלו לבטח ההשפעות של המרחב הדיגיטלי שהופך הכל להרבה יותר נגיש ואפורטבילי.
מצד שני, בארה”ב ניתן לראות כי חינוך ורפואה הופכים להיות להרבה יותר יקרים- מה שמשיק לעובדה שנראה יותר ויותר התפתחות באמצעות טכנולוגיות שתעזורנה לגשר על הפער ולספק פתרונות סקיילבילים לבעלי השתכרות שונים.
מרתק בעיני לחקור נתונים כמו אלו– ולהבין מתוך ההיבטים הכלכלים לאן ניתן לפתח את העתיד, איפה חסרים פתרונות וכיצד ניתן למנף שירותים ומוצרים באמצעות ההתפתחות של העולם הדיגיטלי. ללא ספק מסומנים כאן אזורים עיקריים עליהם יזמים צעירים יכולים לפתח סט רחב של רעיונות ולשנות את נקודות האיזון הבעיתיות.