Connected World | The Future of Mobile 2014

מצגת מרהיבה מטעם הבניזס אינסיידר תרכיב את תוכנה של הרשומה הנוכחית, המצגת עוסקת בשאלה : מהו עתידו של המובייל מנקודת המבט בה אנחנו נמצאים, נכון למרץ 2014. אציף עבורכם את הדברים המשמעותיים שליקטתי מתוך המצגת זו, אך כמו תמיד אוסיף לכם את הקובץ המקורי בתחתית הרשומה על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם. אני מכניסה את הפוסט הנוכחי תחת קטגוריית Connected World  כנושא שאני מפתחת בבלוג שלי. מכאן תוכלו להיווכח כיצד הדטה שעליה מושתת סיפור המצגת מראה הלכה למעשה שאנחנו חיים בעולם שהופך למחובר יותר ויותר.

כפי שכבר ראינו בעבר,  היקף השימוש ב PC מתבטא במספרים סטאטיסטיים- והופך לחלק הקטן יותר בכל הקשור למכשירים מחוברים לאינטרנט. בשנת 2013 שווקו לעולם כמעט מיליארד סמארטפונים מטעם יצרנים שונים : מוטורולה, HTC, בלאקברי, נוקי, סוני אריקסון, לנובו, וכמובן אפל וסמסונג- שהאפילה על הקודמת והפכה לשחקן המשמעותי ביותר בתעשייה זו, הן באומדן מספרי והן בנתח השוק. עוד מימד שמכרסם הלכה למעשה ברלוונטיות של ה-PC הינו הטאבלטים : שנה אחר שנה נתח השוק וההפצה של מכשירי הטאבלטים גדלים בצורה משמעותית, ובאזור שבין הטאבלטים לסלולר משלימים את המספרים הפאבלטים, שמפגינים נוכחות משמעותית והופכים להיות למסך מרכזי דווקא ב… אסיה.

עולם המחשבים הלבישים תופס תאוצה ! על פי נתוני הדטה- עד לשנת 2018 תגיע מגמה זו לפיק משמעותי מבחינה מספרית, אבל עולם המחשבים הלבישים מייצג רק חלק ממגמה גדולה יותר של הIoT : בתמונה הכללית נוכל לראות גם מכוניות מחוברות שרק יתפסו מקום נכבד יותר בחיינו בשנים הקרובות.

המובייל יוצר הזדמנות חדשה, משמעותית ביותר, ומציב בפנינו אתגרים חדשים לגמרי !

2534354648

אנו משקיעים בממוצע שעה אחת ביום- במכשירי הסמארטפונים, וכדאי לשים את הדגש על המילה “ממוצע” כי להערכתי המספרים הללו צנועים למדי ! וליתר פירוט, מה אנחנו עושים במכשיר הסלולרי שלנו ? שולחים הודעות טקסט, מבקרים באתרים, משוחחים, נמצאים ברשתות החברתיות ועוסקים במשחקים. אנחנו משקיעים בממוצע חצי שעה ביום בטאבלטים בכל פעם שאנחנו לוקחים אותם לידנו. וחשוב לשים לב כי באומדן מספרי של ההתרחבות, החדירה ודרגת השימושיות- מתברר כי מכשיר המובייל כפונקציה מובילה של מדיה הולך וגדל בהתמדה, מבחינת זמן השהייה ותדירות השימוש בו.

222

המובייל למעשה מאפשר לפורמאטים חדשים להתקיים- לענפי הבידור, התקשורת, המדיה והקומרס. פורמאטים אלה אינם מחליפים בהכרח את הישנים אלא הם מוסיפים ומייצרים ליירים חדשים, שכבות חדשות של עניין ! אם מסתכלים על המספרים של וואצאפ למשל, מקבלים הדגמה ברורה למשפט הקודם, ישנם בוואצאפ יותר מ450 מיליון משתמשים רשומים (וליתר דיוק, על פי מספרים עדכניים מהGSMA שנמסרו על ידי יאן קום המנכ”ל והבעלים- 465 מיליון). ובכל יום עוד מצטרפים מיליון יוזרים חדשים בממוצע, כך שמדובר במספרים מדהימים ! חשוב לומר כי השימושיות של האפליקציות הללו, כמו וואצאפ, וייבר, ליין ועוד- עברו את גבולות העיקרון של הסתפקות בטקסט בלבד, שכן שיטה זו הפכה למדיה רבודה שלמעשה מתַפקדת כרשת חברתית בפני עצמה ומאפשרת לנו כיוזרים לשלוח- טקסט, תמונה, וידיאו, אודיו ועוד…

8887776655

עוד בעולם של שימושיות שמשתנה– בכל יום נתון משותפות בכל המדיות הדיגיטליות למעלה ממיליארד תמונות, דרך אינסטגרם, פייסבוק, וסנאפשאט. בסנאפשאט לבדה משותפות 500 מיליון תמונות בכל יום נתון.

יותר מחמישית מהטרפיק באינטרנט כיום מגיע מהמובייל ! ונראה שהוידיאו במובייל מקבל מעמד מרכזי ומשמעותי, כך שרמת השימושיות של וידיאו במובייל רק תגדל על פי כל ההנתונים וכל התחזיות. גם שימושים כמו- הסושייל וצריכת מוזיקה מסתמנים כמגמות הולכות ומתרחבות, במגרש של המובייל וכיום מובחן מהפך של ממש  בהיקף השימושיות כי למעשה אנו מעדיפים להאזין למוזיקה ולהשתמש ברשתות החברתיות דרך המובייל יותר מבכל מסך אחר. מובייל הוא מנוע הצמיחה של פייסבוק, וככל שהיוזרים נמצאים יותר ויותר באפליקציה כך גם ההכנסות מהפרסום של פייסבוק גדלות במסך זה.

אבל השימושיות האינטנסיבית מתחילה לגעת גם בעולם העסקים פרופר. – כיום למעלה מ25 אחוז מהטרפיק בקומרס באון ליין מגיעים מהמובייל ! אבל עדיין רק 13 אחוז מהמכירות של האיקומרס מגיעות מהמובייל. בכל זאת, הקמעונאים שפעילים במגרש המובייל רואים גידול משמעותי בהיקף הקהל שמגיע דרך מסך זה ומשפיע הלכה למעשה על החלטות הקניה ועל קניה בפועל. Pay Pal כבר היום מאפשרת ל30 מיליארד טרנסאקציות להתקיים במובייל, ובכך היא הופכת הלכה למעשה לשחקן הגדול ביותר במגרש במושגים של הארנק הדיגיטלי ! לסטארבקס נֶאֱמְדו מיליארד דולר בהכנסות דרך אפליקציית התשלומים שלהם במובייל בשנת 2013- ואני מוסיפה שהאוורד שולץ, מנכ”ל סטארבקס העולמית טען שבראיון לCNBC שהמספר הזה צפוי לגדול משמעותית בשנת 2014 על פי כל התחזיות של החברה. ישנן אפליקציות נוספות של תשלומים שגדלות ופורחות עד להפיכתן לעובדה שרירה בשטח, כמו למשל הובר, אפליקציית הנסיעות במוניות, כשהמקבילה שלה בישראל הינה- גט טקסי, כיום הובר גם לוקחת את התשתית של המוניות והופכת אותה לכלי לוגיסטי הפצתי שמאפשר משלוחים של הזמנות ממקום למקום ובכך היא מגדירה את עצמה כשחקן שנבנה אל העולם של הסחר הדיגיטלי. עוד נתון מדהים, שמתקשר לכך שהפכנו לצרכני תוכן מובהקים במובייל- לאפל היו 10 מיליארד הכנסות דרך הורדות של אפליקציות באפ סטור בשנה שעברה.

חשוב לראות כי השימושיות במובייל– מותחת את שעות הפעילות והופכת את היום הדיגיטלי שלנו למשך זמן שמורכב מ18 שעות פעילות במקום 7 בממוצע. יש לציין כי לכל מכשיר, לכל מסך ישנן שעות שיא שונות, מה שאומר בפועל שהמסכים השונים ממלאים תפקידים שונים בחיינו.

מחירי הסמארטפונים רק יורדים- ובד בבד המכירות של האייפון יורדות, כמו גם המכירות של האייפד. בשנת 2013 הופצו ברמה העולמית 225 מיליון טאבלטים, אך השוק הגדל באופן משמעותי משתייך דווקא לאנדרואיד כשסמסונג מצעידה את השינוי ביד רמה. שמונים אחוז מהסמארטפונים “רצים” על אנדורואיד ואין ספק שגוגל שולטת בשוק מערכות ההפעלה בכל הקשור לסמארטפונים. כמו כן, 60 אחוז מהטאבלטים בכל העולם “רצים” על אנדרואיד, 60 אחוז מכל המחשוב החדש שנכנס לעולם “רץ” על מערכת ההפעלה של גוגל במכשיר האנדרואיד. בעבר אנדרואיד נסחרה מאחורי אפל בצורה קשה בכל הקשור למפתחי אפליקציות, אבל המציאות במקרה הזה השתנתה מקצה לקצה. אנדוראיד כיום מוּכֶּרת כמערכת ההפעלה הפופולארית ביותר עבור מפתחים.

כמו תמיד, השאלה המרכזית שנשאלת על פי כל התחזיות, על סמך הדטה המשקפת את המידע הזה : האם אנחנו צריכים לנקוט באסטרטגית ” Mobile Only “?  והתשובה הברורה היא שלילית ! העולם הדיגיטלי מצטייר יותר ויותר כעולם רב מסכים, ולפיכך האסטרטגיה חייבת להיות – Mobile Too. רואים היטב את השינוי גם בתחומי המודעות והפרסום. ישנו דבר אחד שאפשר ללמוד מההיסטוריה של המדיה- שהכסף עובר למקום אליו “העיניים” שלנו עוברות. והעיניים שלנו ללא ספק עוברות אל המובייל. ההוצאה במודעות במובייל וברכישת שטחי פרסום רק גדלה כל הזמן. מחיר המודעות במובייל עדין נמוך, אבל הוא צפוי לגדול. במגרש של המובייל הכלי המוביל הינו- החיפוש במובייל, וכמובן שגוגל שולטת במגרש זה.

ומה צופן לנו העתיד של המובייל ? מחשבים לבישים, מכשירים שמחוברים אל הגוף ומאפשרים לקבל חיווי על מצב הבריאות שלנו. וניכר שנושא העולם המחובר הופך לשיחה עירנית וגדולה מיום ליום- עם ההתרחבות לרכבים שיהיו מחוברים. נתונים אלה מתבססים על התובנה שאנחנו משקיעים בכל יום נתון הרבה יותר בזמני הנסיעה במכונית שלנו והרכב צפוי לתפקד כמדיה מחוברת בפני עצמה. העולם הקונקטיבי יהיה בקרוב מאוד הסטנדרט המקובל.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

2 comments

  • CarmiNo Gravatar says:

    שעה ביום בסמארטפון? זה באמת נשמע נמוך מאוד.
    גם אם זה הממוצע, הוא מבוזר לאורך כל היום ומעניין לראות נתוני כניסה ויציאה לסמארטפון (כל כמה רגעים אנחנו בודקים שוב מה התחדש בפייסבוק ובמייל…).

    • urianzoharNo Gravatar says:

      אני מסכימה שזה נמוך – אבל זה ממוצע … צריך לקחת את זה בחשבון – גם סייגתי את זה בפוסט – ותמיד אני דואגת לסייג ממוצעים.

Leave a Reply

Your email address will not be published.