כמו שכבר אמרתי לכם בעבר סין מעניינת אותי מאוד, ההתפתחות שלה משפיעה לטעמי על המערב ושווה להסתכל מקרוב מה קורה בגאוגרפיה זו. לשם כך ממש פתחתי בבלוג שלי קטגוריה שעוסקת בנושא- China ואדאג להכניס אליה משפך של תכנים מעניינים שיעזרו לכם להבין את השינוי.
הפעם, אני רוצה להתעכב אתכם על גרף מעניין שמציג את ההתפתחות של האיקומרס בסין מול העולם המערבי- הגרף מציג שמגמת האיקומרס בסין גדלה פי שלוש מהר יותר מבארה”ב.
ברבעון האחרון של 2014- צרכנים בסין, רכשו במעל מ-112 מיליארד דולר באון ליין זאת על פי חברת המחקר : iResearch. חשוב להבין שמדובר בגידול של 49 אחוז מהרבעון המקביל הקודם בשנה שעברה, ובמונחים של מחזורים מדובר על גידול של 75 מיליארד דולר. ההערכות על השוק האמריקאי עומדות על 872 מיליארד דולר ברכישות באיקומרס ברבעון השלישי של השנה, זאת עליה של 16 אחוז מהרבעון המקביל בשנה הקודמת- 2013. השוק האיקומרסי בסין גדול כרגע פי 1.5 מארה”ב וגדל פי שלוש יותר מהר.
ההערכות הן- שגם העתיד הקרוב יאופיין בגידול נוסף, תמונה יותר ברורה מגיעה מבחינה של הSingles Day- יום הרווק הסיני, שמהווה למעשה את היום החזק ביותר במכירות בסין. עליבאבא לבד דיווחה שאתרי האיקומרס שלה מכרו ביותר מ9.3 מיליארד דולר ב24 שעות בלבד.
על מנת שיוכלו לתמוך בגידול המשמעותי של הרכישות באון ליין אתרים שונים בסין כמו- Alibaba ו-JD.com מתארגנים בצורה אגרסיבית אל עבר פתרונות לוגיסטים חכמים שיאפשרו למנף בצורה האפקטיבית ביותר את הביקוש של הלקוחות באזורים מרוחקים ולספק תשתית לשירות ושילוח חוצה גבולות, הinfrastructure הזה- התשתית הזו תהיה קריטית על מנת שהאתרים יוכלו לספק שירותים ולהגיע על כל המשתמשים של האינטרנט בסין.
חשוב להוסיף נקודה חשובה משמעותית– סין והאתרים שלה מספקים שירותי מכירה און ליין לסינים, אבל הם גם מתרחבים בעולם, ההשפעות מגיעות עד לכאן- לישראל. ביום הרווק הסיני ישראל היוותה את אחת המדינות המשמעותיות ביותר ברכישות, לא רק במחיר סל הקניה אלא גם במורכבות שלו.לכן, הגדילה של השוק הסיני וההתרחבות שלו אינה משפיעה רק על הגאוגרפיה הסינית אלא גם על מקומות נוספים בעולם- ובכך יוצרת עולם סחר מחובר שחוצה גבולות ומאפשר לזירת הסחר להיות פומבית וגלובאלית.