כבר 21 שנים, אדלמן מוציאים את ברומטר האמון שלהם- מדובר באחד המסמכים החשובים בתעשייה, והמדוברים ביותר. אדלמן חושפים מה הן הבעיות העמוקות של האמון (ויש) ומי יכול לפתור אותן (גם יש). לקחתי מתוך המסמך המשמעותי הזה, חמישה שקפים שבהם אתמקד ברשומה הנוכחית ואכתוב עליהם דברים שכדאי שתכירו. לכל מי שרוצה להחשף למסמך המלא, הוא מוטמע עבורכם בתחתית הרשומה.
אתם יכולים לראות בשקף המצורף, כיצד התפתח האמון לאורך 21 שנים. העשור האחרון מהווה את התרסקות האמון של האנשים בכל הגופים: תקשורת, פוליטיקה, מדינאים ועוד…
היחידים שיש להם הזדמנות להיות גופים שיוצרים טראסט– הם דווקא המגזר העסקי, העסקים- הם על פי אדלמן יותר אמינים בעיני אנשים מממשלות (אגב, למרות שאנחנו לא משוקפים בדו”ח הזה, בישראל זה כפי הנראה הגיוני מאוד). בתקופת הקורונה, חברות, עסקים שידעו לעבוד על אמון הציבור אף הרוויחו הגברה של נקודות האמון בהן.
אדלמן, ממש מספקים “מטבח הכנות” עבור ארגונים, ומראים למנהיגים איך הם יכולים להפוך לשפים של המציאות המשתנה. מנכ”לים על פי אדלמן אמורים לקחת חלק אקטיביסטי במקומות שבהן הממשלה נכשלת ולעזור בתיקון בעיות ב:חברה, כלכלה וסביבה. מנכ”לים ומנהיגים צריכים להיות אלו שמובילים ולא לחכות שממשלות תפעלנה.
חברות, הופכות להיות לאמינות ביותר על ידי האנשים בכך שהן הופכות לשומרי הסף של התוכן האיכותי- והמידע המהימן שיכול לעזור בפועל לאנשים. חברה שתדע לנהל את התוכן של הקטגוריה שבה היא משחקת ולעזור לצרכנים ללמוד, לקבל טיפים ומידע משמעותי – בפועל תרוויח נקודות אמון משמעותיות.
ויש חשיבות גדולה, לתת לצרכנים ולעובדים כיסא בחדר ההחלטות על מנת שתהיה מעורבות והם יוכלו להביע את דעתם. גם לקוחות וגם עובדים צריכים להיות כוח שמוביל חברות גדולות, קטנות ובינוניות להשתנות לטובה. המציאות של הקורונה הובילה לכך שיותר ויותר אנשים מחזיקים דיעה אותה הם רוצים לשתף ולתרום למובמנט לשינוי טוב יותר לקולקטיב ולפרטי.
הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.