f8 | Facebook Roadmap for the Future

f8

פייסבוק זו חברה מרגשת, ואין ספק בכלל שהיא מהווה מודל אמיתי לחיקוי ובעיני שווה לעקוב אחריה ואחרי הדרך שהיא משרטטת וללמוד כיצד בפועל בונים עסקים שמתפתחים. הפוסט הנוכחי יתמקד באירוע חשוב של החברה ה-f8 איוונט שנתי שמיועד לקהילת המפתחים ובו בכירי פייסבוק מנכיחים את החדשנויות ואת הדרך ההמשכית אותה החברה סוללת. הפעם, בניגוד לפעמים הקודמות פייסבוק התמקדה במבט יותר חזוני שמאפשר לנו להבין איך היא מתכוונת לעצב את ה-RoadMap של החברה לעשר השנים הקרובות.

התמה של האירוע נסבה סביב נושא הקונקטיביות– דרך כלים חדשים וטכנולוגיות אשר יעזרו לפייסבוק כפלטפורמה להתרחב ולהתפשט, באירוע דיברו על כך שפייסבוק ביססה את עצמה עד כה בנושא הקונקטיביות כתמה- זאת באמצעות הרשת החברתית, היא הכניסה את עצמה אל עולם הוירטואל ריאלטי, ופיתחה יכולות הכוללות מוצרים שמאפשרים לשווק תוכן, וידיאו, Messenger, WhatsApp, ו- Instagram.

בחמש השנים הקרובות פייסבוק מתכוונת להרחיב את הCapability שלה ולהיות בפוקוס על אזורים חדשים כמו- Drones, לוויינים שיאפשרות לחבר אינטרנט למקומות שאינם קונקטיביים בעולם, בינה מלאכותית, ו-Virtual Reality.

Connecting the world | פייסבוק מחזיקים חזון והוא-Connected World וזאת באמצעות חיבוריות האנשים בכל העולם לאינטרנט. המיזם של פייסבוק כולל לווינים, לייזרים, ו-Drone ענק שיטוס כ-60,000 רגל מעל האדמה ויקרין אֲלֻמָּה של אינטרנט על אזורים שונים במקומות כמו אינדונזיה- ובכך יגרום למקומות מנותקים להפוך ולהיות למחוברים.

Mark Zuckerberg  ציין כי יותר מ-100 מיליון יוזרים מחוברים לאינטרנט באמצעות מיזם הInternet.org של החברה ואפליקציה יחודית שפותחה אשר מאפשרת גישה לאינטרנט- מה שהופך את האפליקציה למוצר המתפתח והצומח ביותר בתקופה האחרונה, המאמץ הזה מגדיר שתושבים של מדינות מתפתחות הופכים לחלק משמעותי מאסטרטגיית הצמיחה של החברה בראייה קדימה. ׁ(ואם בא לכם להתבשם קצת בגאווה ישראלית- האפליקציה המדוברת מפותחת בישראל).

Bots  & Messaging as a Platform | כפי שאתם יודעים (למי שעוקב אחר הבלוג שלי)- ההערכות שלי כבר הרבה זמן הן שפייסבוק תשנה את משוואת חנויות האפ סטור ותייצר- Hub רבוד בתוך הMessenger. ואכן, פייסבוק חשפה תפיסה חדשה של Bot כפלטפורמה ו-API שמאפשר למפתחים ליצור את הבוטים שלהם על התשתית של המסנג’ר. המזימה של פייסבוק היא להחליף קווי שירות הלקוחות ולהעביר אותם ואת תפיסת השירות ללקוח אל תוך המסנג’ר. הרעיון יוכל לתמוך : תהליכי שירות, איקומרס, אינפורמציה וחוויות אינטראקטיביות שיתבצעו דרך ה-Messenger.

החברה גם פתחה את האינטלגנציה שנמצאת מאחורי-M העוזרת הדיגיטלית של פייסבוק- וזאת לטובת עידוד החברות לאמץ טכנולוגיות מתקדמות על מנת שיוכלו להשביח את ציר המעורבות שלהם מול הלקוחות דרך ובאמצעות הסושייל.

קחו בחשבון שהחדשנות הזו מסמנת מהפך בדרך בה אנחנו רגילים להיות במעורבות מול מותגים מסחריים- ובפאנל הרכישה באיקומרס שכן פייסבוק מכניסה את עצמה כ”אירוע” בClient Journey ולעשה הופכת את הסושייל לחלק משמעותי וכזה ששולט במעורבות.

bii Facebook Messenger mau

Video, video & More Video | פייסבוק גם הכריזה במעמד האירוע על-API פתוח למפתחים אשר יאפשר להם לעשות ברודקאסטינג של לייב סטרימינג וידיאו מכל מכשיר- כולל מצלמות ו-Drones. החברה משווקת ודוחפת בצורה מאסיבית את היכולת שלה בכל הקשור ל- Live Feature אשר דרכה למעשה כל אחד יכול להפעיל לייב סטרימינג ישירות מהפלטפורמה.

הרעיון של- Live Broadcasts מייצר דרך חדשה לתקשר מול אנשים ושם את פייסבוק במקום משמעותי ככלי תקשורת לכל דבר ועניין וכמקום אולטימטיבי להיות חשופים למידע עכשווי בניוז פיד.

בנוסף, פייסבוק הכריזה על מצלמת וידיאו חדשה אותה פיתחה- מצלמה שמאפשרת לצלם וידיאו ב360 מעלות- כשהרעיון מגיע על הרקע של תמיכת יוצרים בכל הקשור להפקת תוכן רלוונטי לטכנולוגיות VR, למצלמה של פייסבוק קוראים- Surround360, ויש לה 17 עדשות שיכולות לתמוך צילום מלא ב360.

500786-facebook-surround-360

מילת סיכום. אני מקווה שהסקירה הזו עשתה לכם סדר על המקומות המשמעותיים אותם פייסבוק הולכת לפתח בשנים הקרובות, חלקם נראים מעט רחוקים ולמעלה למעלה בשמיים- ולפעמים הם אכן שם, וחלקם נראים מידיים וכפי הנראה ישפיעו על החיים שלנו בדרך כזו או אחרת.

חשוב להתבשם מהמידע בשני אופנים- גם ההתמקדות בדברים שמקרינים ישירות ומיידית על הדרך שאנחנו בונים את העסק שלנו והכלים החדשים שמזדמנים לנו לעשות זאת על גבי פלטפורמת פייסבוק, ומצד שני ההטמעה של חברה עם חזון שיודעת לקחת את העולם ולהשתמש בו כפלסטלינה וכל זאת באופן שמבוסס על דבר אחד- חלומות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.