החלטתי להקדיש את הרשומה הזו לנושא חשוב – הטמעת ה-Social Sign in באתר החברה. כפתור זה יכול להשפיע בצורה ניכרת על האינטראקציה עם הקוראים, גולשים וקונים. הסושייל פלאג אין אמנם מייצג רק אחת מבין הגישות שמאפשרות את הדברים הללו אבל חשיבותו בולטת במיוחד ולכן כדאי שנדבר עליה. מהו למעשה ה-Social Sign in ? גישה זו, כפי שאנחנו נוכחים, מוטמעת יותר ויותר באתרים כיום, ומאפשרת לגולש להירשם לאתרים באופן ישיר מבלי לעבור תהליך הרשמה ארוך ומייגע על ידי היוזרים שלהם ברשתות החברתיות כגון : Facebook או Twitter.
מהן למעשה היתרונות שיש לאימפלמנטציה Social Sign In ?
כלי קומוניקציה – אם אתם בלוגרים וברצונכם לחזק את האינטראקציה שלכם בזירה שבניתם תוכלו להפוך אותה לקלה יותר. הזמינוּת שלכם בערוצי הכלים השונים של Facebook מאפשרת לגולשים להתחבר אליכם בקלות מבלי שיצטרכו לבצע תהליך הרשמה לתגובות ולשיתופיות.
Facebook Connect – מערכות שמייצרות נאמנות. האפשרות להיכנס דרך יוזר שזכור לי מהמדיה החברתית (ללא צורך לזכור סיסמא ויוזר חדשים) מורידה באופן משמעותי את הBounce Rate – אחוז הנטישה – ועוזרת למותגים ליצור קשר ישיר וקונסיסטנטי עם הלקוחות.
מערכת של סושייל עם אינטראקציה שמאפשרת את ניהול הקשר– במידה ואתם מכניסים רובד של משחקיות וריאורדרס כמו בדוגמא של מאסטרקארד אתם למעשה מייצרים קשר שמאפשר לכם אינטראקציה וניהול הקשר לאורך זמן על בסיס של תגמול שנאמד על פי סך הפעולות של הגולש – של הלקוח שלכם.
ברשומה הזו מצאתי לנכון להציג לכם את הרציונאל דרך שלושה אתרים נבחרים, שהטמיעו את שיטת הרישום הישיר דרך היוזרים שלנו ברשתות החברתיות. במודלים אלה מומחש איך החיבוריות הזו תורמת להם לייעול הפעילות הדיגיטלית שלהם. חשוב היה לי להראות לכם דוגמאות של שלושה אתרים שבמהותם שונים בתכלית זה מזה שלגביהם השימוש באפשרות נעשה לצרכים שונים – אתר סחר אלקטרוני, אתר הטבות עם חיבור בין חברת אשראי לעסקים ולבסוף אתר שהוא למעשה רשת חברתית.
Sears.com | זוהי חברה שלמעשה לקחה את רעיון החיבוריות צעד אחד קדימה. הם יצרו עמוד של סושייל אשר מספק סביבה נוחה עבור לקוחות בכך שהוא מציג לנגד עיניהם את מכלול הפעילויות שלהם בסושייל שהתבטאו במגע ובאינטראקציה עם המותג – מעין מרכז ידע עבור הלקוחות. התפישה הזו היא למעשה אופיינית לסושייל קומרס, דהיינו יישום עקרון החיבוריות למדיה החברתית בדרגה יותר מפותחת מהנוהג הרגיל לשים חנות סחר אלקטרוני בFacebook.למעשה סירס משתמשים באפשרות של הקונקט לשם העשרת הרובד החברתי מתוך הבנה יותר מעמיקה של הצרכנים שמשתמשים בזירה דרך החיבור החברתי.
Pinterest | אנחנו רואים יותר ויותר רשתות חברתיות שקמות ומבינות שעל מנת שהן תתפוסנה בנישה שלהן הן חייבות לחבור אל הקיים ולא ללכת נגד הזרם. הדוגמא הטובה ביותר מהשנה הנוכחית בעיני היא הרשת החברתית הזו אשר השכילה לייצר חיבוריות מלאה לשתי רשתות חברתיות ובכך למעשה להרוויח כמה דברים : 1. הליך הרשמה פשוט וקל שלא מחייב את הגולש לזכור פרטים חדשים של רשת חברתית חדשה. 2. רף הכניסה נמוך מאוד ולכן מאפשר כניסת המונים. 3. החיבוריות לרשת החברתית מאפשרת חשיפה דואלית הן בPinterest מחד ומצד שני בולטות של התכנים ושילובם בFeed של הרשת החברתית דרכה עשינו את החיבור. 4. עצם העובדה שקיים קשר בהרשמה בין שתי הרשתות מובילה לחשיפה של מעגלי החברים שלי ובכך אנחנו מבטיחים שרשת אחת גורמת לשנייה להתרומם ולהשיג עוד אינטראקציה בין חברים. העובדה שהתכנים בPinterest נחשפים לחברים בFacebook גורמת להם להֵיחשף לפרופיל ולעקוב אחר הפעילות השוטפת. ההתחברות מקצרת תהליכים שנועדו ליצירת הנוכחות, לבניית מעגלי החברים ולהגברת אינטראקציה הלכה למעשה.
Marketplace.Mastercard | זו בעיני הדוגמא הטובה ביותר מבין השלוש – חיבור חכם של חברת אשראי בין לקוחותיה העסקיים לבין לקוחותיה הפרטיים. השיטה מאפשרת לגולשים להתחבר דרך Facebook ובכך למעשה לחסוך מהם תהליך הרשמה ארוך ומייגע. הרישום דרך הרשת החברתית מאפשר לאתר לדעת על הגולש פרטים רלוונטיים, לפנות אליו בצורה פרסונאלית ולהציף בפניו הצעות ערך של עסקים קטנים באזור שלו.חשוב לומר שזהו מהלך לא טריוויאלי שמשתמש בערכים של הדיגיטל והחיבוריות לא רק בתשתית הטכנולוגית אלא גם במהות ובדינאמיקה של הרשתות החברתיות. אם צריך לדייק – הם בנו באתר מעין רשת חברתית נוספת שעוזרת לאנשים להתחבר האחד עם השני – כעסקים וכפרטים. הרשת הפנימית עוזרת לפרטים לקבל הצעות מדויקות שקולעות לצרכים שלהם הודות ליכולת למשוך את התחביבים ואת הנושאים שמעניינים אותם מהרובד החברתי הפייסבוקי.
בעולם שעוסק יום יום בשאלה איך אנחנו מגדלים את הקשר ויוצרים בסיס של נאמנות, איך אנחנו מגבירים את מספר המגעים שלנו עם הלקוחות הקיימים והפוטנציאליים – חיבוריות למדיה החברתית וקשר בין הצד החברתי לצד העסקי יכול לעשות את כל ההבדל. שיטה זו מאפשרת לכם לחזק את הקשר ואף להישען על כוחות חזקים המוכרים ברשת, ובכך למעשה להשתית את התבנית העסקית שלכם על מערכת איתנה משלכם במרחב הדיגיטלי !
לסיכום צירפתי לכם מחקר שהעליתי בעבר לבלוג שלי וניתחתי ודרכו ניתחתי את הסוגיה הנדונה כאן. תוכלו למצוא בלינק הבא הן את המחקר המלא והן את עיקרי הדברים שחילצתי עבורכם. המחקר סוקר את הנושא ברמת המספרים ופורס את ההזדמנות לפרטיה המעשיים. מומלץ לקרוא ולהעמיק בנושא על מנת שתוכלו לתכנן את ארכיטקטורת הדיגיטל שלכם ולהרחיב את ממדיה. ההרחבה כוללת את ה- Social Sign in כשיטה נכונה למקסם את הפוטנציאל של העסק שלכם – Link.
אהבתי את הפוסט, למרות שנכתב לפני חודשים מספר 🙂
כל הקטע הזה של רישומים דרך הפייסבוק הקלו מאוד על משתמשים שלא התעניינו בלהרשם היום לכל אתם.. עם כל העניין הזה של פרטיות ברשת.
אכן צעד מאוד מרשים מצד פייסבוק וצעד חכם מבעלי העסקים שמשתמשים בממשק הזה.
הי קרן- הפוסט לא נרשם לפני כמה חודשים
הוא עלה היום , המחקר שצירפתי עלה לפני כמה ח׳ודשים בבלוג שלי.
זהר