ההשקה הטרייה של Facebook בנוגע ל”סלולר של החברה”- או לחילופין מה שיותר מציאותי ונכון – מערכת ההפעלה של Facebook שהושקה על גבי האנדרואיד (או בתוכו), התקיימה ב4.4.2013.
כמו תמיד, ההשקה תוקשרה בלייב ואיפשרה גם לאלה שלא הוזמנו למסיבת העיתונאים הפיזית- לראות את תוכנה. למי שרוצה לצפות באירוע רצ”ב- Link. למרות שאין לי אנדרואיד זכיתי להכיר את החידושים של Facebook Home במכשיר של מישהו אחר, וגם יכולתי להתרשם עמוקוֹת ולוּ רק מההזדמנות לצפות במסיבת העיתונאים של- מארק צוקרברג. רק מצפייה באירוע בלייב ומעיון וחיטוט באתר שבנו לרגל המהלך, אני יכולה להגיד לכם שFacebook עומדים לשנות את עולמנו ! בעצם כבר שינו אותו למַדַי, אבל עכשיו הם מתקדמים אל הNext Level. זה יהיה פוסט פילוסופי במידת מה, כי במהותי אני די פילוסופית (די הרבה), כך שלמי שהוא חסר סבלנות להגיגיי זה הזמן לפרוש.
אפליקציית ההשתלטות של Facebook על מכשירים עם מערכת הפעלה של אנדרואיד– מראה בעיני שFacebook יודעת כהֵרְגֵלָה איך להביא את תפישת הOpen Graph לעולמנו. אלא שהפעם התפישה למעשה נבנה על תשתית המובייל ! בעיני זו הברקה, כי הם מייתרים למעשה את השיחה אם אני נמצא בFacebook או לא על ידי הטמעת הנוכחות של הפלטפורמה במדיומים אחרים, במסכים אחרים. האלמנט החשוב ביותר באמירה שלהם לגבי ההשקה ועליה למעשה יושבת התובנה של המהלך הינה – לשים קודם כל את האנשים ! ולאחר מכן את האפליקציות. ובניסוח שלי : קודם האנשים, אחר כך כל השאר. בעולם של תקשורת אנושית, רק מותגים שיבינו זאת גם יצליחו במשימתם !
אני רוצה לעסוק בפוסט זה פחות בעניין ההשקה ומשמעותה – כי את זה תוכלו לראות בעצמכם בלינק שצירפתי לכם ובו מצולמת מסיבת העיתונאים כולה. אני רוצה לשתף אתכם בחשיבה שלי שעל פיה אכן Facebook מביאה למגרש המובייל תפישת עולם חדשה- שנובעת מגישה אנושית, כזו שלמעשה תתלבש על המערכות הטכנולוגיות שלנו. מהנחת היסוד שלי התפישה הזאת מְחקה את המהלך שעשו עם הOpen Graph שהושק בשנת 2010.
Facebook לא הבריקו עד כה בתחומי המובייל – אבל לדעתי הם מבינים לחלוטין שהם צריכים להעביר לשם את הפוקוס לאור העובדה שזה המקום שבו נמצאים המשתמשים שלהם בצורה שמתרבה ומתרחבת מיום ליום. תסכימו איתי על כך, שאם החברה במעמדה של Facebook שמה “באותו הסל” את כל המשאבים שלה, ומתעלת לשם את כל הכוונות שלה- דבר זה אומר דָרְשֵׁנִי. ואין לשכוח שמדובר בחברה שהצליחה לייצר גריד ותשתית מדהימים בשיטת הOpen Graph שבמובן מסויים עוקף את כל הדיון הבלתי רלוונטי בעליל – באם אנו בFacebook או לא, כי Facebook כיום נמצאת כמעט בכל הדפים ברשת. והנה, את אותה תפיסה להביא למובייל הרי זו לחלוטין תחילתה של דרך חכמה ביותר. גם ב”אופּן גרף” אנשים היו צריכים למשוך את הפלאגאינים ולהסכים להתקין אותם בעצמם – וזה קרה כי היה פה Win Win לשני הכיוונים.
המדהים בראייה המפוכחת של Facebook הוא היכולת להסתכל על הפרטים הקטנים – ועל ההרגלים היומיומיים שמשנים לכולנו ולהעצים אותם כאוגמנטד ריאליטי להתנהגויות שלנו, על ידי הוספת פיצ’רים ידידותיים יותר וערכיים יותר בחווית הצפייה שלנו. אחת ההבחנות המשמעותיות ביותר שלהם לדעתי נחה על נושא המסנג’ר, אנחנו רואים יותר ויותר איך התקשורת שלנו הופכת להיות למוטות- קבוצות דיון קטנות ומובחנות, שימוש באינסטאנט מסג’ינג בתוכנות שונות ולפני הכל כפי שFacebook מגדירה זאת היטב- אנחנו אנשים ואחר כך כל השאר. בדיוק את העיקרון הזה היא שמה בקידמת הבמה של המהלך החדש על מנת שהחוויה תתעשר בהיבטים הפרסונאליים שלה על ידי “הראשים המדברים” שהם למעשה הדמויות של האנשים שמתקשרים אלינו או שולחים אלינו הודעות- ואִילוּ הפונקציונאליות תידָחֵק ממעמדה המרכזי אל הצד התומך בלבד.
מילת סיכום. מנקודת ממבטו של המשתמש העוגנים המשמעותיים במהלך הזה הינם : * חיזוק הקשר עם האנשים איתם אנחנו אוהבים לקיים תקשורת יומית. *שיפור החוויה הפרסנואלית והלוק אנד פיל של תקשורת שנעשית באינטראקציה אנושית. * ייתור החלוקה לסוגים במסנג’ר בו אנחנו נמצאים כי למעשה כל ההודעות מופיעות לנו כפרונט אנושי ולא כאפליקציה כזו או אחרת. *נוסיף לכך את חיזוק החוויה הויזואלית שערכה הולך וגדל מיום ליום.
צירפתי לכם את סרטון ההדגמה המקורי של Facebook- במידה ולא פגשתם את החויה זו ההזדמנות שלכם. אני מניחה שאמשיך ואכתוב עוד על הוורק פלואו החדש הזה, כי לבטח יצוצו מיזמים חדשים, ומזמינה אתכם כמובן להוסיף גם אמירות משלכם.