כבר לפני שנתיים- כשפייסבוק“גנבו” ל-Pay Pal את David Marcus היה ברור כשמש שFacebook רוצים להכנס עמוק לעולם של Payments ואיקומרס- וזאת בגזרת הMessending App. בחודשים שעברו פייסבוק המשיכה לפתח יכולות ולבנות את המציאות החדשה שלתפיסתה תתקיים בגזרת אפליקציית המסרים המידיים ואני רוצה לפרט עבורכם את החדשנויות או לפחות את חלקן- על מנת שתוכלו לזהות איתי יחד את ההזדמנות ולהבין לאן הדברים מתפתחים. פייסבוק כפי הנראה מפתחת יכולת של תשלום בתוך החנות עצמה, עושה רושם שהחברה מייצרת אקסלרציה ליוזמה שתאפשר ל-Messenger להתחבר למרקטפלייס.
בלוגרי טכנולוגיה אשר מסתכלים על הפיתוחים של פייסבוק מדווחים כי ישנן כוונות לבנות פיצ’רים אשר מאפשרים למשתמשים לקנות ברצפת המכירה ולשלם באמצעות אפליקצית המסנג’ר . האינפורמציה שנחשפה-Link משקפת את הפיתוחים ומראה כי פייסבוק רוצה לחבר איקומרס וPayments אל תוך האפליקציה.
עובדה זו יכולה לספק לפייסבוק יכולות תחרותיות גם בעולם של איקומרס וגם בעולם של-Mobile Wallet זאת לצד שחקניות כמו אפל, גוגל וסמסונג- וכמובן גם שחקני פיננסים גדולים בנקים וחברות אשראי. זו לא היוזמה היחידה של פייסבוק במגרש זה, כבר באמצע- 2015 היא הכלילה יכולות של P2P לתוך המסנג’ר ובאוקטובר הכריזה על שיתוף פעולה עם Pay Pal המאפשר ליוזרים להזמין ולשלם על-Uber ישירות מתוך האפליקציה.
המודל המדובר של אפליקציות מסרים אשר הופכות לפלטפורמה כבר עובד במדינות שונות בעולם, בסין למשל-WeChat של קבוצת Tencent’s מאפשרת ליוזרים להזמין : מוניות, לקנות אוכל ולרכוש כרטיסים לסרטים- כמו כן לבצע פעולות ותשלומים ברצפת המכירה ממש כמו- Mobile Wallet.
עבור פייסבוק לבנות אקוסיסטם של איקומרס אומר לייצר הכנסות חדשות לגמרי, שירותי P2P מאפשרים לרשתות החברתיות להפוך ליותר אפקטיביות ברמת הכניסות ולהכניס שכבה של עולם שלם הבנוי על טרנזקציות. היכולת של תשלום של משתמשים באפליקצייה לעסקים עם המסנג’ר תספק לפייסבוק אינסייטים על הלקוחות- ועל התנהגות הקניה שלהם, ואת אותה אינפורמציה הם יוכלו למכור כדטה אפקטיבית עבור מפרסמים.
ניתן לראות ניצנים של שיתופי פעולה אשר קמים על בסיס הרעיון של הפיכת ה-Messenger לפלטפורמה- לפני שבוע בדיוק פייסבוק ו-KLM הכריזו על שיתוף פעולה אשר מאפשר לנוסעים של חברת התעופה להחזיק את כרטיס הנסיעה שלהם באפליקציה, לעשות צ’ק אין, לעקוב אחר פרטים לגבי הטיסה ועוד.
גם פה Facebook מרחיבה את יכולות הMessenger – והופכת אותו לכלי שירות עבור מותגים מסחריים- הדוגמא של KLM מנכיחה יכולת חדשה אשר מאפשרת ליוזרים להשתמש בMessenger ככלי שירות ולביצוע פעולות הכולל : בוקינג, צ’אט עם נציג, אישור טיסה, מצב הטיסה ומבט על אינפורמציה הכוללת שינויים בטיסה ועוד. הכלי גם שולח ללקוחות את הBoarding Pass איתו אנשים יוכלו להשתמש כשהם עוברים עם הכרטיס בעליה לטיסה.
הרעיון הוא לאפשר את התמיכה, שירות וגישה לחוויה באמצעות אפליקצית הMessenger ובכל KLM מתאימה את עצמה אל הלקוחות ולא להפך.
מילת סיכום. David Marcus מי שמוביל את אפליקצית המסנג’ר של פייסבוק הצהיר ששיתוף הפעולה עם KLM הינו הסנונית הראשונה- הרעיון הינו לבנות תשתית אשר מייצרת סוג חדש וזן חדש של שירות וחווית לקוח- ולקחת את האופרציה והתפיסה כמו כן הפילוסופיה ולאפשר אותה למגוון נותני שירותים על מנת שישתמשו בFacebook כפלטפורמה חדשה, שונה ומאפשרת אשר מתאימה לעידן הנוכחי.