Facebook Profile Into a Fan Page

 

ימים מעניינים באו עלינו לנוכח השינויים התמידיים בFacebook. שינוי שהתרחש לפני כשבוע – ירד מאוויר ושוב חזר – כשלעצמו מצדיק בעיני טסטים וכתיבת רשומה מלאה. מדובר בהפיכת עמוד פרטי לעמוד אוהדים למי שלא מכיר את המקום שבו נעשה המעבר רצ”ב – לינק. אישית איני להוטה לחבר פוסטים להדרכה ואני מניחה שיש עשרות מסוגם ברשת. חשוב לי לדבר בפוסט זה על המשמעות של התופעה ועל השלכותיה ולהבהיר למה כדאי לעשות את המעבר או לחילופין – למה להסתייג מכך. כמו כן אנסה לנתח מנקודת מבטי מה הניע את Facebook לאפשר את המעבר הזה.

הסבר על השינוי | בכדי שאוכל לכתוב את הפוסט הזה ולאשש אותו “עם קבלות” מהשטח, יצאתי לסיור קצר במחוזות שאני פחות מכירה ופתחתי פרופיל פיקטיבי על מנת שאוכל להתנסות במהלך ולבצע הלכה למעשה את השינוי. וראה זה פלא : בכניסה אל הלינק שצירפתי לכם קודם לכן – נוכחתי כי אפשר למעשה לייצר מהפרופיל האישי דף אוהדים לכל דבר. חשוב לציין כי מדובר בהחלטה הרת גורל – טוב, אולי לא צריך להגזים. אבל בכל זאת ישנה משמעות לצעד זה כנקודת אל חזור: ברגע שאנחנו עושים את המעבר אין דרך חזרה לאחור. כמו כן, קחו בחשבון שיש חשש לאיבוד תוכן משמעותי, שכן השינוי למעשה לא מעביר לנו כמעט כלום – למעט מפקד האוכלוסין של החברים ובמקרה הטוב את אוסף התמונות שלנו – כל ההיסטוריה שלנו הכוללת סטאטוסים, נוטס, התכתבויות וכולי עלולה להימחק בפועל.

קצת הצבעות על חשיבות ההיבטים הטקטיים לפני שנצלול לפילוסופיה ולאסטרטגיה העומדת מאחורי השינוי | צירפתי לכם את צילום המסך למקום אליו תגיעו מהלינק המצורף לשם עריכת השינוי. חשוב לקחת בחשבון שבמעמד זה תתבקשו לקבל החלטה באיזו פוזיציה אתם רוצים לפתוח את העמוד : כדף קהילה, מותג, חברה, מיקום, מטרה, בידור או כאישיות – למעשה מרגע שתבחרו באופציה הנבחרת הדבר יוביל אתכם דרך כל הצעדים שמחוללים את השינוי הלכה למעשה.  כמו כן, שימו לב לכך שרשום בהודעה העליונה שהשינוי כולל העברת חברים ותמונות – ומאידך לא יעברו תכנים הכוללים את ההיסטוריה שלכם כגון : סטאטוסים, דפים וקבוצות, אפליקציות וכולי. חשוב להעיר כי מדובר בשלב זה על כך שזו הפוזיציה הזמנית – ומתקבל הרושם שFacebook מכוונים לכך שהשירות ישתדרג בהמשך הדרך.

משמעויות והשלכות | אפצל את החלק הזה לשניים : אמנה את הצדדים הטובים והצדדים הפחות טובים על מנת שתוכלו להיות בטוחים בהחלטה באם אתם מוכנים לעשות את המעבר. רצוי מאוד לגבות את הפרופיל טרום המעבר על מנת שתוכלו להציל מתוכו תכנים רלוונטיים עבורכם ולא תאבדו בצעד פזיז את ההיסטוריה שלכם.

למה כדאי | מי שפתח פרופיל בFacebook שהיעד שלו מלכתחילה היה יעד של פרופיל חברה או מותג – חוטא למעשה למטרה וברמת העיקרון עובר על החוקים הבסיסים של Facebook. במידה ופתחתם כזה פרופיל שווה לכם מאוד לעשות את המעבר לעמוד אוהדים. עמוד אוהדים מקנה לכם מיגוון של אפשרויות שאינן קיימות בפרופילים אישיים מן הסיבה הפשוטה: שמספר החברים / האוהדים אינו מוגבל (פרופיל מורשה עד ל5000). דף אוהדים ניתן לקדם בגוגל וניתן במקביל לפרסם במערכת הפרסום של Facebook. עוד ניתן גם לעצב את הדף כמיני סייט מפותח עם טאבים שונים המייצרים אינטראקציה הלכה למעשה . כמו כן, ניתן לעיין בסטטיסטיקות המוצגות ובכך למעשה למדוד פעילות ROI של הנוכחות הפייסבוקית שלכם. גם אם אתם מוגדרים כאמן או כאישיות ידועה שפתחה בעבר עמוד רגיל ופיתחה עם הזמן נוכחות משמעותית ברשת זו הזדמנות פז לעבור דירה לפלטפורמה הרבה יותר מדויקת שיכולה להשיג עבורכם נפח נוכחות גדול פי כמה. כאמור לעיל, חשוב מאוד לזכור לגבות את כל התכנים שלכם טרום המעבר על מנת שתשמר לכם ההיסטוריה ולא תלך לאיבוד.

למה לא כדאי | בבסיס המהלך כדאי שתיקחו בחשבון שיש כאן מן הסיכון, שמעתי לפחות שני אנשים שאמרו לי שייצרו את ההמרה והיא לא צלחה – כלומר גרמה לאיבוד של כל הנתונים כולל החברים.עניין שני – יכול להיות מאוד שאנשים שנהגו להגדיר את עצמם כחברים שלכם לא יהיו מעוניינים עוד להימצא פתאום בפוזיציית האוהדים שלכם והדבר עלול לגרום לנטישה. המעבר צריך להיעשות מתוך עמדה של הבנת המהלך, דהיינו שכרטיס שמלכתחילה הוגדר ככרטיס עסקי – ובמידה שזו הייתה מטרתו העיקרית כל עוד היה פתוח – עשוי להפוך לעמוד אוהדים. כרטיס אישי אשר ניהל מגע במעגלים של : משפחה, חברים, חברים לעבודה – לא ממש יכול לעשות את המעבר הזה – כי הדבר ייראה לא טבעי (קחו בחשבון כמובן שזו אינה אקסיומה –  אלא רק דעתי האישית).

לסיכום. אני חושבת שבFacebook בוחנים את הזירה, בודקים את נקודות התורפה שלה ולפיכך משכללים את השירות ואת האפשרויות המסתעפות ממנו. זו אחת הדרכים שלהם “לקחת לידיים” בעיה שנתגלעה ברשת ולהפוך אותה ליתרון ולכלי איכותי יותר. קחו בחשבון שצריך להיות ערניים ולבדוק איזה חידוש מבין הכלים המשתכללים באמת מתאים לנו ואיזה ייפסל – זוהי למעשה המטלה שלנו והכרה באחריות שלנו למצות את השימוש באופן המיטבי והמדויק ביותר.

בסיפא אני רואה חובה לעצמי להדגיש מחדש עניין עקרוני : בחנתי את המעבר על כרטיס סתמי שפתחתי למען ההיתנסות האישית – אכן במהלך הניסוי הוברר לי כי יאבדו נתונים שהכנסתי באופן פיקטיבי כגון סטאטוסים, קבוצות בהן הייתי חברה וכיוצא באלה. לאור זאת מוטב להיות מודעים לכך שהמעבר יכול לסכן תכנים שרציתם לשמור !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.