Food, Beauty & Vitamins Innovation

מאמר מדהים מ-CB Insights יהווה את הבסיס לתוכנה של רשומה זו, התוכן– עוסק בשחקנים לא צפויים מעולם של-CPG שפועלים בגזרות שונות של : בריאות, ויטמנים, אוכל וטיפוח באופן שונה. אעבור על הדברים האמורים מהחומר המקורי, כמו כן אוסיף עליו תובנות ואינסייטים משלי.

סטארטאפ בשם- Ancient Nutrition, אשר ממוקם בפלורידה ומוכר תוספי מזון גייס לאחרונה 103 מיליון דולר מ-VMG Partners. מדובר בגיוס משמעותי לתחום זה המראה כיצד חברות וקרנות הון סיכון- מוכנות לשים את הז’יתונים שלהן בהשקעות גדולות במיזמים שמנסים לשנות את הדרך שבה יוצרים וקונים מוצרים.

unnamed

בחודש שעבר בוצעה השקעה נוספת של-40 מיליון דולר בחברה בשם-Hims, סטארטאפ שמוכר תּוֹסָפי מזון- Direct to Consumer כשקהל היעד המטורגט שלו הוא : גברים מדור המילניילז שדואגים בכל הקשור להתקרחות ואיבוד שיער כמו גם הזדקנות.

לפני כמה שבועות, קלורקס- מותג CPG גדול ומוביל, הודיע כי הוא מתכונן להכנס אל שוק תוספי המזון זאת באמצעות רכישה של יצרן גדול בתחום בשם-Nutranext  עבור 700 מיליון דולר-Link.

המהלכים הללו מייצגים כמה שיפטים מרכזיים, שינוי בתפיסת הגבולות בין- טיפוח ובריאות, אוכל ותוספי מזון כמו גם ויטמנים, והמשיכה העצומה אל עבר שחקנים שהם בהגדרה- Newcomers אשר משנים את מערכות היחסים מול הצרכנים באמצעות נכסים ומודלים עסקיים דיגיטלים.

מותגי בריאות ואוכל מתחילים לעשות קרוס עם מותגי ויטמנים– מותגי ויטמנים וגם קוסמטיקה בעיקר טבעית צומחים מאוד בשנים האחרונות והטרנד הזה רק יגדל ויתעצם. הם יכולים לשחק במגרש המשחקים באופן עצמאי ולנצח במגרש תוספי המזון והויטמינים אבל מצד שני חיבור למותגי מזון ולחברות מייקאפ יכול להוסיף להצעת הערך ולרעיון שלה סוג של “הלו” אפקט באמצעות שיתופי פעולה, השקעות או ממש רכישה של מותגי תוספי מזון וויטמינים.

ישנו טרנד נוסף והוא תוספי מזון שעוברים תהליך של פרסונליזציה, הם יכולים לשרטט את הדרך למוצרים פרסונלים של מזון באופן כללי. הרעיון של Personalized Supplements תופס תאוצה, ואין את אותם סממנים באותה עצימות עדיין בעולם של מזון, ישנם סטארטאפים כמו- Multiply Labs אשר משתמש בבינה מלאכותית ומדפסות תלת מימדיות על מנת להציע גלולות שמיועדות ספציפי לכל משתמש ומשתמש.

unnamed (1)

כפי הנראה יותר קל להדפיס גלולה מלהדפיס גרנולה בר או המבורגר- אבל הרעיון של מוצרים פרסונלים יכול להוות כלי מדהים עבור מותגים, באמצעות תפיסה של פרסונליזציה יכולים לייצר מעורבות שונה לחלוטין מול הצרכנים ועל הבסיס של תקשורת מסוג זה ניתן לאסוף- כמויות עצומות של דטה פרסונלית ומתוכה לבנות הצעות ערך רלוונטיות ומבדלות.

אנחנו נראה מותגי אוכל שמאמצים חלק מהטכנולוגיות בעולם של ויטמינים ותוספי מזון– וסטארטאפים שעובדים בהצעות שהן קסטומיזציה לצרכים של הלקוחות- למשל, במקום שכל המזון יהיה פרסונאלי ניתן יהיה לאמבד תוספים פרסונלים אל תוך משקאות ומוצרי מזון ובכך להכניס אלמנט של פרסונליזציה לתוך פלייליסט של מוצרים שכביכול כיום הם גנרים.

למרות הצמיחה בשוק תוספי המזון והויטמנים, ההערכות של-CB Insights משקפות כי זה לא בהכרח יציל את מצב חנויות הויטמינים. שחקנים מובילים מעולם של ויטמינים ותוספי מזון כמו- GNC נאבקים בירידת ערך החברה בעקבות ירידות תלולות של מכירות ניתן לראות בגרף הבא, ירידה של שווי המניה ב12 החודשים האחרונים. (ירידות תלולות של 42 אחוז).

unnamed (2)

באותו הזמן, תאגידים גדולים ו-VC נוהרים אל עבר תוספי המזון אבל המותגים החדשים הללו לא עושים בוסט ברצפת המכירה, הם לרוב מהווים שחקני D2C ומציעים כתפיסה מודלים של מנוי- אם אותם שחקנים מחפשים רצפות מכירה המקום הטבעי להן יותר יהיה סביב חנויות מזון וקמעונאי טיפוח, יופי ומייקאפ. Ancient Nutrition, למשל מוכרים באמצעות וול פוד מרקט ו-Ricky’s בניו יורק, בעוד שסטארטאפ בשם- Hum Nutrition מוכרים באמצעות ספורה.

444

בין הגדלת הביקושים, יצירת מרכיבים חדשים, ושינוי של שיטות וטקטיקות ההפצה- מובילי שוק בעולם המזון, מותגי טיפוח ויופי וגם קמעונאי מזון מחפשים כיצד להשקיע ולהתחבר לעולם של תוספי המזון והויטמינים כ”מחסנית” חכמה שמייצרת שכבת ערך מוסף ויכולה לייצר בידול משמעותי.

unnamed (1)

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.