הרשומה הנוכחית תתעקב במגמה משמעותית, ותהווה מבחינתי כלי להבנת ההזדמנות הטמונה בכל הקשור להתפתחות עולם הבינה המלאכותית- Artificial Intelligence, חשוב לי להתעכב הפעם בשאלה- כיצד קמעונאים יכולים להשתמש בבינה מלאכותית, זאת על מנת שיוכלו לעשות פרדיקציה על טרנדים ואופנות.
עולם הביג דטה מבוסס טכנולוגיות Artificial intelligence –AI הינו תחום שנחקר רבות אבל למרות השיחה הגוברת וההבנה שמדובר במשהו שישנה את העולם שלנו בתכלית בהמון אספקטים, אנחנו נמצאים למעשה רק בתחילת הדרך ובה מתפתחות יכולות אשר מאפשרות לעזור לנו להבין התנהגויות של צרכנים- ועל פי חיזוי ההתנהגויות בניית כלים שמאפשרים להבין מה יהיו הטרנדים החכמים, Predicting Trends ככלי אפקטיבי שמאפשר לחברות להבין איך נכון ובמה להשקיע.
מדובר בתחום אשר מתפתח במיוחד בכל הקשור לשימוש בויזואליזציה ובניתוח תמונה- Image Recognition, יכולת טכנולוגית שתעזור לקמעונאים ללמוד טוב יותר מה הלקוחות שלהם מחפשים כשהם נמצאים און ליין.
הפוסט הזה מתמקד ביכולת כזו שמתפתחת באמצעות קמעונאי און ליין הודי העונה לשם- Flipkart ומחפש להבין כיצד הוא יכול לנתח טרנדים של אופנה חדשים זאת מבוסס על אנליזה של התנהגויות הצרכנים. Flipkart משתמשים בטכנולוגיית Image Recognition וזאת בשל העובדה שמשתמשים מעלים תמונות לאפליקצית המובייל של החברה- האנשים שפעילים באפליציה מעלים תמונות כשהם רוצים להמליץ על מוצרים, אבל Flipkart לוקחת את ההתנהגות הזו והופכת אותה לדלק חדש של ידע ואינסייטים אשר מאפשרת להם ללמוד על הפריטים ולחזות מה יהיו הטרנדים האופנתיים הבאים.
עבור קמעונאי און ליין כמו-Flipkart שימוש ב-AI אומר שהם יכולים לדייק את החוויה ואת ההצעה בפלטפורמת הסחר האון ליינית שלהם. חשוב להגיד כי עבור שחקניות כמו גוגל ופייסבוק ישנו עושר גדול יותר במידע שכן הן מקבלות זרם של דטה ממקורות מידע וצ’אנלים שונים, הכוללים סושייל וSearch- התנהגויות אלו מאפשרות מבט עמוק יותר על הדרך בה אנשים מתנהגים וקונים און ליין. גם גוגל וגם פייסבוק מחפשות ממש בתקופה זו לפתח כפתורי קניה- Buy Buttons אשר יתבססו גם הם על AI וזאת לטובת השבחת התכנים המוצגים וההבנה בטרם עת של המגמות והחיזוי שלהן.
גוגל יכולה להשתמש בהיסטוריה של החיפושים, כמו כן היא יכולה להיות ניזונה ממקורות כמו גוגל פלוס, על מנת ללמוד טוב יותר על היוזרים ולהציג להם תוצאת חיפוש טובה יותר ובניית פאנל של מודעות מדויקות המובילות לרכישה בפועל. פייסבוק חשופה להזדמנות אדירה שבה היא יכולה לבנות פאנלים שמושתתים גם עם החברים בקהילה הגדולה שלה- ועל העובדה שהם משתפים תמונות במספר ערוצים שונים ששייכים לה כמו- אינסטגרם, היא יכולה להשתמש בData ולטרגט את המודעות בצורה הרבה יותר מדויקת וזאת לטובת הובלת צרכנים לכפתור קניה שיהיה מונכח מהעמודים שלה או מערוצים באינסטגרם.
מילת סיכום, הסימנים הללו של שחקניות גדולות כמו גוגל ופייסבוק, כמו כן שחקניות בעולם של איקומרס שמנסות להכיל לתוכן יכולות חדשות מבוססות בינה מלאכותית מובילים לכך שהמדיה שלנו משתנה- והופכת להרבה יותר חכמה, העובדה שאנחנו כמשתמשים משאירים הרבה מאוד סימנים בדרך שמצביעים על ההעדפות שלנו ועל המסע שעברנו יכולה להועיל מאוד לדיוק Precision Marketing- עבור שחקניות און ליין ובכך לחזק את הצעת הערך שלהן באובורול של העשייה. השכבה של הבינה המלאכותית למעשה מכניסה מימד של פרדיקציה אשר מוביל לחווית לקוח מדויקת.