לינקים לפוסטים קודמים סביב המתחם | ראשון | שני | שלישי | רביעי |
פוסט שני בסדרת היכרות מעמיקה עם מתחם Linkedinוהפעם מורית רוזן תציג לכם שימושים במתחם מכיוון של גיוס כוח אדם |
שימוש בLinKedin כמתחם לגיוס עובדים זהר הזמינה אותי לספר על השימוש בלינקדאין כמתחם לגיוס עובדים, והאמת היא שאם אתם נוכחים שם בצורה מקצועית ומושקעת, יש סיכוי טוב שכבר קיבלתם פניות ושאלות אם לגבי הצעת עבודה ואם להצעות אחרות. לינקדאין היא כידוע הרשת העסקית הגדולה בעולם. רבים מאלה שנחשפים לרשת אך ורק לצורך גיוס, בטוחים שזה הצורך שלשמו היא הוקמה.
קל להבין למה זו ההנחה : הפרופיל האישי של כל אחד מאיתנו בLinKedin (כשהוא בנוי כראוי) נראה כמו מסמך קורות חיים מפורט: רקע מקצועי, רקע השכלתי, המלצות. כל מה שדרוש לתהליך גיוס. עובדת המציאות היא שהרשת לא הוקמה לצורך הזה במיוחד,אבל אלה המשתמשים בה גילו את הערך הגדול שטמון בשילוב בין מידע על הרקע המקצועי לבין המידע על הקשרים החברתיים שלנו. גם אם כרגע אתם לא מחפשים עבודה או מבקשים עובדים, הנוכחות שתבנו לעצמכם היום ברשת, תשרת אתכם בכל נקודת זמן רלוונטית בהמשך. בתהליך הגיוס ברשת פעילים שני צדדים מרכזיים: מגייסים ו… כל השאר
תחת הכותרת “מגייסים” ניתן למצוא נשות ואנשי גיוס וכן משאבי אנוש מתוך ארגונים, נציגי חברות השמה ו”הד-הנטינג”, ומנהלים מגייסים בכל הדרגים.
את הצד השני אני לא מכנה “מחפשי עבודה” אלא “כל השאר”כי רבים מהם עובדים כרגע ולא מחפשים כל תפקיד חדש. במקרים רבים פונים המגייסים אל אחרים שהתגלו ברשת כתואמים את הפרופיל המבוקש ופשוט מציעים להם את התפקיד התואם. במלים אחרות ברגע שאנחנו חברים ברשת, מחזיקים פרופיל עשיר ומפורט, יש בהחלט סיכוי טוב שבשעה שהמגייסים מזהים שתפקיד רלוונטי יכול לעניין אותנו, אכן ייצרו קשר ויציעו לנו אותו, גם אם לא פנינו באופן אקטיבי. אם מתאימה לנו ההצעה מצוין, אם לא אין בעיה, כל אחד ממשיך בדרכו, לא נחשפנו, לא השקענו כל מאמץ פרט לבניית הנוכחות המקצועית שלנו ברשת.
אז איך אפשר להתחיל לגייס דרך LinkedIn ? בין אם אתם מגייסים מקצועיים, ובין אם מנהלים מגייסים, או אפילו מועסקים ועובדים כרגע, וחושבים על כך שמישהו יגיע כבר ויציע לכם הצעה שקשה לסרב לה, יש כמה צעדים בסיסיים שיסייעו לכם בצורה משמעותית בכניסה לגיוס ברשת. בתחילה נתייחס למשתמשים כמגייסים :
עליכם לבנות לעצמכם פרופיל מקצועי רחב ומפורט: ההמלצה החמה היא פשוט להגיע ל-100% פרופיל לפי ההגדרות של לינקדאין. אותם אנשים שתפנו אליהם ותציעו להם תפקידים, ירצו לראות מי אתם לפני שהם מגיבים. אם לא תבנו פרופיל מקצועי, הם פשוט לא יגיבו לפנייה שלכם.
להרחיב בתיאור תפקידים קודמים: כל תפקיד קודם שהוספת לפרופיל צריך להכיל 2-3 משפטים לפחות לגבי תכולת התפקיד הקודם.
לפחות שלושה ממליצים: חשוב לפנות לממליצים שעבדו איתך בעבר (לא רק מנהלים, אלא גם עמיתים) ולבקש המלצות מקצועיות על איכות ורמת העבודה איתך בארגון. (שימו לב! רק מי שמחובר אליכם בדרגה ראשונה יכול להמליץ עליכם.
הוסיפו לפרופיל מידע רב ככל האפשר: על הארגון ועל העבודה בו, אודותיכם ואודות האנשים שאתם מחפשים, על פרויקטים שעשיתם, על קבוצות בהן אתם פעילים, על דיונים ופורומים שהקמתם, בלוגים, תמונות, ועוד. ארגונים רבים נוהגים להכין מצגת על הארגון ולהעלות ל Slide-Share, או פשוט לקשר לעמוד העבודה בארגון
תמונה מקצועית : זהר הרחיבה בעבר על חשיבות ה Avatar. אין ספק שהדבר נכון לגבי התמונה המקצועית שאתם מעלים LinkedIn.
הרחיבו את רשת הקשרים : נסו לשים דגש על עמיתים בתחומים מקצועיים שבמסגרתם אתם מגייסים ועל אנשי קשר שהם כשלעצמם בעלי כמות קשרים גדולה. צריכה להיות סיבה טובה מאד כדי שלא לאשר מישהו כחבר ב LinkedIn. כלומר אני ממליצה לאשר כל הזמנה לקשר (כמעט) שמגיעה לידיכם. הרחבת רשת הקשרים נוגעת גם לכניסה לקבוצות הספציפיות שמעניינות אתכם. ניתן להיות ב 50 קבוצות בכל נקודת זמן. אל תוותרו אפילו על קבוצה אחת. ברגע שאתם משתפים עם מישהו קבוצה כלשהי, תוכלו ליצור איתו קשר ישיר בזכות הנוכחות בקבוצה. פנו לחברים ומכרים בצורה אישית ככל האפשר: אל תסתפקו בטקסט האוטומטי שהמערכת מייצרת. ניתן למחוק אותו ולכתוב במקומו טקסט בעברית קצר ואישי (גם אם הוא נשלח לקבוצה גדולה)
השתמשו בכלי החיפוש המצוין של LinkedInלאיתור הפרופיל המדויק שאתם מחפשים. שימו לב שלאחר שהרצתם חיפוש ראשוני, המנוע של LinkedIn מאפשר לכם כבר לראות מראש את השלב הבא של החיפוש בצד שמאל, עולה לכם רשימה למיקוד נוסף. למשל בדוגמא שלי כאן מימין, החיפוש שהרצתי הביא באופן כללי 42 מועמדים, ואני כבר יכולה לראות שרובם מתחום הטלקומוניקציה (25), 26 מחוברים אלי בדרגה שנייה, ו-6 למדו בטכניון. כעת אני יכולה לסנן מתוכם רק את מוסדות הלימודים או התעשיות שמעניינות אותי (עוד אופציות לפילטרבהמשך הדף). אל ‘תתקיפו’ ישר ! בקשו עזרה : אל תניחו מראש שאם מצאתם מועמד מתאים בלינקדאין, הוא לבטח מחפש עבודה. תבדקו אם הוא/היא יכולים לסייע לכם לאתר עוד מועמדים רלוונטיים בתחום. אם הם ירצו יגיבו. אם לא אולי באמת יסייעו לכם…
ואם אני מחפש / ת עבודה ? איך להיעזר ברשת ? שלושת הנקודות הראשונות שציינתי למעלה, תקפות גם לכאן. לבנות פרופיל מפורט, להרחיב בהתמדה את רשת הקשרים ולפנות בצורה ישירה. אלה הן שלוש הנקודות הקריטיות לכל מחפש/ת עבודה דרך הרשת. הגדרת ארגונים שתשימ/י לעצמך כמטרה : תחשבו על הארגונים שמעניינים אותם ותזהו את אנשי המפתח בתוכם שכבר פעילים ברשת. תפנו אליהם ישירות, תציגו את עצמכם ותבקשו את עזרתם לגבי הארגון שלהם או לגבי ארגונים אחרים. תבררו איך ניתן להישאר בקשר עם הארגון לגבי משרות פנויות. בנו את המיתוג המקצועי שלכם ברשת: הגיבו לתכנים מקצועיים, הצטרפו לפורומים רלוונטיים לפרסום שאלות, תשובות ותגובות. פתחו בלוג שעוסק בתחום המקצועי שלכם, ומזמין מצידו דיאלוג עם הגורמים החיצוניים לארגון. בניית המיתוג הראשי היא אסטרטגיה לטווח ארוך עבורכם לפעילות שיווקית ברשת.
שני הפוסטים הבאים בסדרה יעסקו בנקודות נוספות רשומה אחת על היכרות עם התעשייה שלכם בLinkedin ורשומה שניה על כלי חברתי עוצמתי : ההמלצות, דרכים וסיבות להשתמש בכלי זה במתחם Linkedin |
הפעם אני אענה ראשונה בפוסט בבלוג שלי. קודם כל אני רוצה להגיד שזה כבוד עבורי לארח את מורית רוזן, לאורך השנים הקשר האינטרנטי הפך לחברות ואני שמחה שיש לי את ההזדמנות לעשות איתה שיתופי פעולה איכותיים .
אני חושבת שלשווק את לינקדאין זו לא משימה פשוטה ועצם הפרויקט הזה והסדרה הזו של רמי של מורית ושלי אולי יעשו מעט את ההבדל .
אני אישית למדתי המון מהרשומה של מורית ואני מחכה לבאות ולהמשך שיתופי פעולה במיוחד כאלו שעוזרים לי להמשיך להיות סטודנטית נצחית .
מורית תודה על פוסט מעולה.
אנשים רבים טרם הפנימו את היתרונות והאפשרויות בלינקדאין והפוסט הזה (והסדרה כולה) יכולים לסייע להבנה ובכך לעשות שירות חשוב לכולנו בהגדלת הפעילות של אנשים בלינקדאין.