אני מניחה שהרבה מכם צופים בימים אלו בנטפליקס, ולבטח התעכבתם על הסדרה בית הנייר, והעונה הרביעית ששוחררה לאוויר לפני כשבוע וחצי- חלק מכם בטח “בלעתם” אותה כמוני בבינג’ היסטרי שמתאים לימי הקורונה. אבל לצד הסדרה שרצה באוויר ועליה אני ממליצה בחום, ישנה פיסת תוכן נוספת שקוראים לה: “בית הנייר התופעה” וזו למעשה הצצה אל מאחורי הקלעים לסדרה ולשחקנים שמדברים על כל מה שקרה.
הבאתי את זה לכאן לא בשביל להמליץ לכם על תוכן טוב (גם), אלא לקחת ממה שקורה כאן חשיבה ושיעור חשוב בעיני. אחד מהדברים שמדברים עליהם בפרק התיעודי של מאחורי הקלעים, הוא העובדה שבית הנייר היתה במקור סדרה שתוכננה לקהל הספרדי. נטפליקס רכשו זכויות יוצרים והחליטו להפיץ אותה בפלטפורמה לכל העולם- מבלי לדבר על כך יותר מדי, ומבלי לעשות רעש. ואז- קרה מקרה! פתאום הקהל שמצא את הסדרה התחיל לצרוך אותה במלא מלא מקומות. התוכן, אם תרצו היה ה”דיסטריפיוטר” המפיץ של עצמו, והוא גדל והגדיל את ההפצה בצורה אורגנית לחלוטין.
נטפליקס, הבינו מהר מאוד דרך המספרים את התופעה, והחליטו- להגדיל את השמחה ולבנות יחד עם היוצרים המקוריים את ההמשכיות של הסדרה על הפלטפורמה.
לקחים שאני לוקחת מהסיפור המשוגע הזה!
תוכן, כשעשוי טוב מאוד הופך למגנט ויכול להפיץ את עצמו- אורגניות מרוויחים רק בצורה כזו.
תוכן, כעשוי טוב מאוד יכול להפוך באנלוגיה שלי למדיה בפני עצמה. מה שאומר שצריך פחות לשווק אותו, והוא יודע לעשות את עבודת השיווק מעצם הכוח שלו.
תוכן, מבוסס אנשים- דמויות חזקות, בונה סיפורים שיוצרים חיבור חזק ואמוציונאלי ועובדים בכל שפה.
המתכון לתוכן אם כך– הוא לדעת לייצר ריגוש, חיבור, גילוי, ערך- ואם תשקיעו בכך בצורה אמיתית ומשמעותית תקבלו- אורגניות, השפעה, מיתוג וגם- חיבור בפאנל למכירה עצמה.
זהו את ההזדמנות הזו! וקחו את החשיבה הזו- שימו אותה גם בעבודה המותגים שלכם, צרו סיפורים חזקים שגורמים לאנשים להתחבר.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.