LBS | Foursquare

אם יש רשת חברתית מדליקה שבהחלט הייתי רוצה שתכירו, הריהי הרשת החברתית הזו, ובעיקר שתבינו את עוצמתה. אין לי ספק שתודו לי לאחר קריאת הפוסט הזה ולאחר שתורידו את היישום למכשיר הסלולר שלכם.  Foursquare היא רשת חברתית מבוססת מיקום שקיימת כבר מאז שנת 2009. ייתכן מאוד שהיא הגיחה לעולם מהר מדי ולא בזמן הנכון – כי למעשה זו רשת חברתית שהיישום שלה מתקבל בצורה הטובה ביותר במובייל ובאופן כללי בסמארטפונים. היא מאפשרת לנו להגיע למקום, לעשות צ’ק אין ולשתף את התרשמותנו מהחוויה שלנו, לצלם אותה ולתת טיפים לאחרים. כמו כן, אנחנו יכולים להסתכל על פעילויות וצ’ק אינים של אחרים ועל פי הביקורות שהם השאירו לגבי מקומות מסוימים גם להחליט אם אנחנו רוצים ללכת לשם או לא. עולם המבוסס מיקום רק מתפתח וגדל מיום ליום כשחדירת המובייל והסמארטפונים מחזקת את הקשר בין העולם הווירטואלי לעולם הפיזי. השימוש במפות ובהצעות ערך שמוצפות לנו סביב המקומות בהם אנחנו נמצאים – מתרחב ונעשה משמעותי עבורנו מיום ליום. כל השחקנים הגדולים בתעשייה מבינים זאת ולמעשה LBS יהפוך מן הסתם בפרספקטיבת התקופה הקרובה “לדבר הבא” ! חשוב לי להציף לכם תכנים, רעיונות, ידע מהעולם הדינאמי הזה והחלטתי שהנכון ביותר יהיה להתחיל ברשת החברתית הנדונה. 

משחקיות – בפועל מייצרת סטיקינס | אחד הדברים המשמעותיים ביותר ברשת זו כרשת חזקה שיוצרת קשר וגורמת לגולשים להיכנס שוב ושוב – הינה העובדה שיש לה מערכת של “באדג’ים”. מערכת זו נותנת לנו את היתרון של ריאורדרינג וירטואלי על הצ’ק אינים שאנחנו עושים. אם למשל נכנסנו למקום מסוים חמש פעמים ועשינו צ’ק אין, נוכל לקבל באדג’ של ראש עיריית המקום. בפועל, לא באמת יוצא לנו מכך רווח ממשי – אבל, הנושא הזה מושתת על תובנה בסיסית: שהמשחקיות נתפסת כחלק ממרקם החיים השוטפים – ותעיד על כך ההרגשה הכייפית שאנו חוֹוִים כשמזדמן לנו “להרוויח” ציונים דיגיטליים על הפעילויות שלנו ברשת. 

חוכמת ההמונים האמיתית | הזדמן לי לראות כבר כמה פעמים את דניס קרואלי , מנכ”ל ומיסד Foursquare בכנסים בינלאומיים ובכולם הוא אומר דבר משמעותי קבוע על היישום הזה : הוקמה כאן למעשה תשתית רבת עוצמה שמכנסת בתוכה את חוכמת ההמונים הלוקאלית ומאפשרת לנו כצרכנים, כגולשים, כתיירים, להסתמך על אחרים בשעת קבלת החלטות. יש ברשת זו 20 מיליון איש רשומים. אמנם רבים מתוכם אינם פעילים בהכרח, אך רובם נכנסים ונשענים על החוכמה של האחרים בכל הקשור להצעות – לאן ללכת, איפה לאכול,היכן כדאי ללון ומה כדאי לעשות. אני חייבת לומר כי בנסיעות שלי לחו”ל הכלי עוזר לי מאוד בזמן קבלת החלטות – ובאמצעותו אני נחשפת להמלצות של האחרים. בשיטה זאת אני מדייקת בקביעת לוח הזמנים במהלך השהות שלי וברשימת הבחירות שלי. יש ברשת אפשרות להיחשף לביקורות גולשים, להטבות שאתם יכולים לקבל במקומות שונים ולרשימות שמנחות אתכם לאטרקציות המומלצות ביותר. 

ידע היסטורי | בנוסף לכך, הכלי הופך למעין יומן מסע שלכם, ועם הזמן כשתשרטטו את הדרך שעברתם בכל המקומות בהם אתם מסתובבים בטיול, תוכלו למעשה להישען על הידע הנצבר “בעבר ההיסטורי” שלכם – ובפעם הבאה למצוא שוב את המקומות אליהם תרצו לחזור. אין ספק שבתכנון עתידי של נסיעה חוזרת למקום בחו”ל שבו ביקרתם. – אופציה זו עשויה להיות למועיל כי היא עוזרת לכם לזכור את המקומות הטובים שהכרתם וממפה לכם אותם הלכה למעשה כך שתוכלו לחזור וליפקוד אותם מחדש .

דיגיטל פיזיקל | אני באמת חושבת שהיישום הזה קם קצת טרום זמנו, ואִילו היה צץ לנו בתקופה הנוכחית עם שלל האפשרויות שבו הוא לבטח היה מייצר את ההייפ שרשתות חברתיות מבוססות מובייל כמו אינסטגרם זכו לו . זהו יישום שמחבר הלכה למעשה בין הדיגיטל לפזיקל ומאפשר לעסקים, פרטים, גולשים להשתמש בכוח של “רישום הפעולות שלנו במרחב הדיגיטלי” וחיבורן הלכה למעשה לשטח. חישבו על כך – זוהי קרקע פוריה ורבת עוצמה ליצירת קמפיינים ומהלכים המבוססים על מבצעים, קופונים, הצעות ערך – סביב לוקיישן מוגדר. בו בזמן ניתן גם לערבב את הסטיקינגס של הרשת על ידי יצירת “משחקיות” וריאורדינג לגולשים שמשתלבים במהלך. בכך למעשה אנחנו הופכים את המרקם היומיומי לכייף, לעיסוק רלוונטי והמשכי – וכמובן לכלי מנצח לכל השותפים. 

פורסקאוור כחברה שמשתפת פעולה | קודם כל מעצם העובדה שהרשת מחוברת ליישומים האחרים שלכם, יש בידכם לשתף ברשת זו ולהציף את המידע ישירות בTwitter ובFacebook. עניין נוסף שלא מוּכָּר לכולם – יישומים מבוססי מיקום שהפעלתם באינסטגרם ובPath למשל – שייכים למעשה לFoursquare , והם נשענים על התשתית הטכנולוגית של הרשת הזו. כמו כן, תוכלו לראות במצגת שצירפתי לכם (מטעמו של דניס קרואלי) שזוהי רשת חברתית שמעודדת שיתופי פעולה עם ארגונים גדולים ומוכנה למצות את מירב הפוטנציאל מהתוכן העצום שנצבר ומחוכמת ההמון עבור ארגונים ועסקים – מוסדיים ופרטיים. 

מילת צ’ק אאוט החוצה צירפתי לכם את המצגת המקורית של דניס קרואלי מועידת המובייל בברצלונה הGSMA . במצגת קרואלי שוטח מספרים, נתונים ופרטים על הרשת. זה לדעתי יעזור לכם להבין לעומקו את היישום ואת הכוח הצפוּן בחשיבה תלוית מקום, דרך כלים דיגיטליים. 

כמו כן, צירפתי לכם גם ראיון עם דניס קרואלי המנכ”ל והמייסד של Foursquare – זאת על מנת שתכירו את האיש ואת הגישה המיוחדת שלו לזירה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.