אני מאוד אוהבת לקרוא את הדוחות המעניינים שמביאה חברת L2. זו חברה שחוקרת את עולם הדיגיטל מכיוונים שונים : מובייל, סושייל, Web וכן עוסקת בחיפוש אחר העקרונות שלפיהם הדיסציפלינות השונות בתעשייה בונות את עצמן בעולם הדיגיטלי. הפעם, אני רוצה להביא לכאן כמה מהאמירות שניסחה החברה בכל הקשור למובייל, מתוך הסתכלות על המציאות העכשווית, מִתחילת 2013 עם תוספת קצרה במבט קדימה. אני מצרפת לכם לפוסט זה את המחקר המקוצר שהחברה ערכה בווידיאו אשר מצורף לרשומה וכמו כן קישור למחקר מקיף יותר אותו תוכלו לראות בלינק הבא – Link והוא כולל עוד אמירות משמעותיות. אחלץ לכם משני המסמכים את הנקודות החשובות ואת השאר אתם מוזמנים לגלות לבד דרך קריאת התכנים המקוריים.
המושג Mcommerce – נפוץ יותר ויותר ומוכיח את עצמו כגורם משפיע על קבלת החלטות “כשהכדור בידיים של הצרכנים”. ההערכות של חברת המחקר עומדות על כך שעד שנת 2016 כמות המכירות שיסתכמו ב 689 מיליארד דולר יושפעו מהמובייל. אם נחדד את המבט יתברר שהמגמה הזו לא רק מתקרבת בצעדי ענק- אלא היא כבר כאן. מנתונים מוכחים עולה למשל כי שניים מכל חמישה אנשים מחזיקים במכשיר טאבלט בעודם צופים בטלוויזיה, ועל פי התשובות שהתקבלו במחקרים יוצא כי 26 אחוז מתוכם מעידים שהם מחפשים אחר מוצרים ישירות מהטאבלט לאחר שצפו בפרסומת. למעלה מ90 אחוז מכלל מחזיקי האיפון מחפשים אחר אינפורמציה סביבתית דרך הסמארטפון שלהם. ו60 אחוז מתוכם פועלים בעקבות המידע שמצאו ונכנסים פיזית לחנויות המועדפות או לחילופין לאתרי סחר און ליין.
Showrooming – מגמה משמעותית שמשנה את הדרך בה אנחנו צורכים דרך השימוש במובייל- 1 מתוך 5 משתמשים בטכניקה זו, נכנסים לחנות, ממששים ותוך כדי נכנסים לסמארטפון לחיפוש אחר מחירים טובים יותר של אותו מוצר במקומות אחרים. שניים מתוך שלושה צרכנים שפעילים בחיפוש השוואתי בין מוצרים בסמארטפון- ממשיכים משם לקניה בפועל. אלו נקודות שמאפשרות לקמעונאים לאמץ גישה חדשה של נגיעה בלקוח שמהווה אינטגרציה בין הרצונות שלו והחיפושים שלו לתשובות שהקמעונאי ידע לספק בחוכמה בהנכחת התוכן שלו במובייל.
טביעת הרגל הדיגיטלית במובייל- בקרב צרכנים גדלה ונעשית משמעותית ביותר. כרבע מהחיפושים אחר אתרים נעשים מתוך מובייל- טאבלט או סמארטפון. ובאופן מפתיע ביותר נתון זה עדיין לא נוצל דיו בידי בעלי העסקים. אי ההסתגלות למצב מצד החברות המובילות מעוררת תדהמה שכן רק 57 אחוז מהן טורחות לתַחזֵק את נוכחותן במובייל ובמקביל גם לדאוג לאופטימיזציה של האתרים שלהן למכשירים אלו. רק 25 אחוז מהמותגים משתמשים בתאימות למובייל של התכנים אותם הם מקדמים.
אפליקציות- שמונים אחוז מהזמן שגולשים נמצאים בסמארטפונים מושקע באפליקציות, מול השימוש במובייל ווב. ומתברר כי למרות זאת מותגים נחשקים עדיין מתקשים לייצר אפליקציות מוצלחות וחכמות המבוססות על פידבקים מצד הלקוחות והגולשים. מתוך 275 מותגים שמחזיקים באפליקציות שנסקרו במחקר זה- 27 אחוז מעולם לא שודרגו ! קמעונאים נרתעים מהטרנד הזה ומתעלמים מהצורך לקחת יוזמה ולהפגין גישה איכפתית לנושא : להגיב לתגובות הגולשים, לתקן ולשדרג את החוויה ולהתאים את אופן השימוש על פי מה שקורה בפועל. אם אכן ינהגו כך יוכלו למעשה להבטיח שהאפליקציות שהם מייצרים גם יגבירו את כמות ההורדות, וגם ישיגו פופולאריות מרגע שהשימוש בהן יהיה אפקטיבי ותועלתי בידיים של המשתמש.
מילת סיכום, אני ממליצה לכם מאוד להיכנס גם ללינק שצירפתי בתחילת הרשומה וגם לסרטון שאמבדתי כאן בסופה- על מנת שתתרשמו במוֹ עיניכם מהמספרים הסטטיסטיים ומהתובנות הנובעות מהם. וכן מומלץ שתיקחו אותן הלאה כצידה לדרך בין שאר כלי העבודה המעשיים שלכם. בהצלחה !