תקופה ארוכה מאוד אני עוקבת אחר התפתחות הטלוויזיה והשינוי שעולם צריכת התוכן עובר, ולמי שמכיר אותי אני מנגנת שוב ושוב מנגינה שאומרת שכשהדורות משתנים, ושחקניות חדשות נכנסות- סביר להניח שבשנים הקרובות נראה שיפט דרמטי במסך שכל כך משמעותי למפרסמים- הטלוויזיה.
דמיינו שבשנת 2016- Netflix נכנסת לישראל, יחד עם סלקום TV ויוטיוב- וקבוצת גיל גדולה עם אמצעים כפי הנראה בכלל לא תצפה בטלוויזיה כפי שאנחנו רגילים ! ובפועל זה אומר שהיא לא תהיה חשופה יותר לפרסומות, עכשיו– תפסיקו לדמיין כי בפועל זה בדיוק מה שקרה ב2016- ומה שיוביל להערכתי לשינוי בהתנהגות צריכת התוכן בשנים הקרובות.
חשוב לחדד נדבך נוסף- והוא השינוי בגילאים, ערכתי קלקולציה של דורות Y ו-Z קבוצת הגיל הצעירה ביותר של דור ה-Y וקבוצת הגיל הבוגרת ביותר של דור ה-Z והגעתי לכך שב-2020 קבוצת גיל זו תמנה כמיליון וחצי תושבים- זאת על פי הערכת מספרים מבוססת נתונים של הלמ”ס (חשוב להגיד שחלק מהניתוח מבוסס הערכה שכן נתוני הלמ”ס אינם מלאים). החיתוך שבצעתי מתייחס לגילאי 20-32 בשנת 2020- מדובר בקבוצת שנולדה בין השנים 2000-1988.
בשנת 2020- קבוצת גיל זו תהווה את הכוח הצרכני והמשפיע ביותר במדינה, חשוב לי להתעכב על הנושא שכן מחקרים משקפים יותר ויותר שדור זה כפי שאני קוראת לו- דור YZ הופך להיות לדור הסטרימרים והרגלי צפיית המדיה שלו סובבים סביב שירותים כמו- Netflix ויוטיוב.
מחקר של ה-BI מציג נתונים אשר משקפים דטה מסקר שנערך על-1500 נשאלים מדור ה-Millennials (גילאי 18-24)- סקר ממוקד שניסה לבחון את הרגלי צריכת המדיה הדיגיטלית של דור זה, המחקר מצא כי שירותים כמו Netflix ו- YouTube היו בצורה חריגה השירותים האוהדים ביותר כשירותי סטרימינג עבור אותה קבוצת צרכנים. חשוב להגיד שהמחקר נערך בארה”ב- אבל באותה נשימה כפי שכבר ציינתי בעבר- בשל העובדה שהמרחב הדיגיטלי הוא מרחב בינלאומי, ההתנהגות של דורות אלו מתחילה לקבל גוונים אחידים בכל העולם וחלק מההתנהגויות יכולות להיות מושלכות גם על גאוגרפיית ישראל כשמדובר בגילאים אלו.
המחקר מציף מספרים מעניינים– 81 אחוז מהנשאלים העידו כי הם משתמשים ביוטיוב לסטרימינג וידיאו, מבין דור הY הצעירים יותר 85 אחוז אומרים כי הם נמשכים ליוטיוב ולתוכן וידיאו בסטרימינג. משמעותי לציין שבזמן המחקר יוטיוב עדיין אפילו לא השיקה את שירות הסטרימינג שלה YouTube Red– מה שאומר שכפי הנראה המספרים הללו יראו אחרת לגמרי בטווח של כמה חודשים כשהשירות יתפוס.
בצד הSubscription– שבעים ותשעה אחוז מהנשאלים אמרו כי הם משתמשים בשירותי הסטרימינג של Netflix- זאת נכון לרבעון השלישי של 2015.
מילת סיכום. ככל שדור הMillennials מאמץ שירותי סטרימינג וידיאו ומשקיע זמן רב יותר לצריכת תוכן וידיאו On Line- הטלוויזיה המסורתית נמצאת בסכנה וצריכה לייצר אסטרטגיות חכמות דיגיטליות שיחזירו את הצרכנים חזרה. זה לא סוד שגם בישראל חברות הכבלים וזכייניות השירותים מחפשות אחר פתרונות שונים שתוקפים את השינוי בצריכת תוכן טלוויזיה, כפי הנראה ממש כמו שציינתי בתחילת הפוסט- הסיכונים והאיומים רק יגברו כששירותי On Demand יכנסו אל חיינו מהעולם.