מטבח הכנות סדנא. אל תדאגו, לא הגעתם בטעות לאתר שעוסק במתכונים ואוכל- את זה יש מספיק באינטרנט ואני בטח לא הולכת להיות חלק מהרעיון 🙂 אבל כן יש פה מסר חשוב שמוטמע בתמונה של מטבח והכנות. המסר הוא שבשביל לייצר סדנת חדשנות טובה חייבים לעשות מה שאני קוראת לו: “מטבח הכנות”. הניסיון שלי לימד אותי שבשביל לנהל דיון של חדשנות חכם נדרש לחשוב איך מארגנים את כל הפרטים בשולחן ומכינים את ה”מנות” מראש בצורה כזו שתאפשר לייצר מספיק תוצרים טעימים (טוב, אולי נסחפתי עם הדימויים:-)).
האנשים. בכל סדנא אחד הדברים המשמעותיים ביותר הוא מי נמצא בחדר, שילוב וגיוון של קולות, אנשי ה”כן”, ואנשים שרוצים לעבוד בזה. חשוב להבין, אנשים הם חלק מהותי מהתוכן ומההצלחה של סדנא!
המקום. נשמע מאוד טכני, אבל קחו בחשבון שזה לא! בחירת לוקיישן לקיים סדנא חשוב ממש כמו התוכן שזורם בתוכה. היכולת לייצר “אופסייט” שגורם לאנשים להכנס לאווירה חדשה, הנוחות של המקום והרגשת ההרפתקה יוסיפו המון!
המיקוד. אני שומעת הרבה פעמים שאנשים רוצים לקיים סדנא ולדחוף בה בערך את הכל! אז לא! אם אתם רוצים לייצר סשן איכותי וחכם תהיו ממוקדים ותגדירו מה התוצרים ומה הן התוצאות שתרצו לדלוור- וגם חשוב להיות ראליסטים ובעיקר לייצר תיאום ציפיות עם עצמכם.
התוכן. בתוך סדנא מוצלחת צריך להכניס תוכן שמייצר אינפוזיה למחשבות, בנוסף- יש חשיבות על לסוג התרגילים שאתם מספקים לאנשים על מנת לייצר חשיבה איכותית. סדנא טובה באמת היא סדנא שתכננתם את כל הרכיבים שלה מראש, יצרתם מסגרות וסיפקתם לאנשים מגרשי משחקים להתפרע ולחשוב- כמו גם לשחק בהם.
התוצרים. יש משמעות על ליצור “בורד שיט” של תוצרים, להבין ביחד מה היה לנו כאן ואיך ניתן לקחת את זה קדימה. זה יכול להראות כמו הבורד שהצמדתי מעל פסקה זו (כחלק ממתודלוגיית הדאבל דיימון).
הסיכום. חשוב מאוד לאחר הסדנא לייצר סיכום- דו”ח שבו יש רעיונות, הצעות, סקירה של מה שהיה בסדנא ונקודות לפעולה שעוזרות להתניע את הרעיונות שהעלתם ולהוביל אותם פנימה אל תוך החברה.
הטקסט הזה מתקשר למוצר החדש שלי, מוצר חדשנות עבור עסקים! אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר חדש! Bootcamp יעודי לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך.
בבסיס, ההצעה היא ללמידה מאתגרת ואינטנסיבית בה לומדים את תהליך החדשנות ה– Double Diamond.
החלק הראשון – Discover + Define
החלק השני- Design/ Develop
החלק השלישי- Deliver
את התהליך בוחנים במבוסס אתגר אמיתי של החברה אותו רוצים לפצח.
בסוף התהליך הארגון יקח שלושה דברים מרכזיים:
נכס ראשון– פיצוח לאתגר שסומן.
נכס שני– הבנת הכלי והתהליך בקרב הצוותים והיכולת לעשות זאת בעצמם ללא הנחיה חיצונית.
נכס שלישי– יצירת אנרגיה ואווירה של חדשנות שממקדת את הצוותים בדרך להסתכל על הדברים כך שכל אתגר בחברה יצא מאותה נקודת הסתכלות באתגרי העתיד.
למי שרוצה לשמוע פרטים נוספים, לדבר על האפשרויות לשיתוף פעולה והתנעת מהלך כזה- אתם מוזמנים לפנות אלי!